Suomen Koripalloliitto pähkinänkuoressa & päätöksenteko

Seuraavassa on kuvattu lyhyesti Suomen Koripalloliiton toiminnan tarkoitus, strategia sekä listattu Koripalloliiton tulevat kokoukset.

Toiminnan tarkoitus

Suomen Koripalloliiton tarkoituksena on toimia Suomessa koripalloilua järjestävien, yhdistysrekisteriin merkittyjen yhdistysten liittona ja edustaa jäseniään kansainvälisessä koripalloliitossa FIBA:ssa. Koripalloliiton tarkoituksena on myös järjestää monipuolista koripallotoimintaa lajin kaikille harrastajille ja olla osa kansallista liikuntakulttuuriamme.

Tarkoitustaan liitto toteuttaa mm. seuraavin keinoin:

  • järjestämällä kansallista kilpailu-, harrastus- ja koulutustoimintaa koripalloilun kaikilla tasoilla sekä osallistumalla kansainväliseen toimintaan kansainvälisen koripalloliiton jäsenenä,
  • vahvistamalla koripalloilun kilpailu- ja harrastustoiminnassa tarvittavat kilpailu- ja muut säännöt sekä niitä täydentävät säännöt ja ratkaisemalla näitä sääntöjä koskevat erimielisyydet,
  • valvomalla kansainvälisen koripalloliiton asettamien velvoitteiden ja sääntöjen noudattamista Suomessa,
  • julkaisemalla ja kustantamalla koripalloilua käsittelevää aineistoa,
  • valvomalla koripalloilun etuja.

Päätöksenteko

Liiton organisaatioon kuuluvat liittokokous, liittovaltuusto, liittohallitus sekä aluekokous ja sen aluehallitus. Organisaatiotasojen toimivalta on kuvattu tarkemmin Koripalloliiton toimintasäännöissä.