Koripallolisenssin ostaminen

Kauden 2016-17 lisenssit ovat lunastettavissa 1.7.2016 alkaen.

Huomioithan, että vakuutuksellisen lisenssin vakuutus on takautuvasti voimassa 1.7. alkaen, mikäli ko. vakuutuksellinen lisenssi ostetaan heinäkuun aikana.

Maksetusta lisenssistä lähetetään vahvistus sähköpostiin viimeistään maksun kirjauduttua lisenssirekisteriin. Erillistä mobiilikorttia tai pdf-korttia ei kaudella 2016-17 lähetetä.


 

Koripalloliiton lisenssin voi hankkia kahdella eri tavalla 1.7.-30.6. välisenä aikana.
Lisenssi on voimassa maksuhetkestä.

1) Osta lisenssi Basket.fi:ssä

 • Lisenssin verkko-osto on tarkoitettu yksittäisten lisenssien ostoon.
 • Siirry osoitteeseen https://lisenssi.sportti.fi/index.php?lid=1.
 • Täytä tarvittavat tiedot. Jotta lisenssinumerosi pysyy samana kuin edellisenä vuonna, täytä kysyttäessä myös henkilötunnuksesi.
 • Ohjelma muodostaa viitteellisen laskun, jonka maksamalla lisenssi astuu voimaan. Laskun voi maksaa suoraan verkkopankista (Nordea/Sampo/OP) tai muodostuneella laskulla normaalin laskun tapaan.

2) Maksa lisenssi käyttäen Sporttirekisteriä (tarjolla vain seuroille)

 • Sporttirekisterin nippulisenssiominaisuudella maksat kätevästi useamman lisenssin yhdellä laskulla.
 • Tarvitset seurakäyttäjätunnukset Sporttirekisteriin, jossa voit tehdä tarvittavia nippulisenssejä. Henkilöiden tiedot voi viedä suoraan järjestelmään ecxeltaulukolla, ohjeet voi tilata office@koripalloliitto.fi.
 • Yhdelle seuralle myönnetään vain yhdet käyttäjätunnukset. Tunnuksia voi tilata ao. linkin kautta.
Sporttirekisteritunnusten tilauslomake (täytä vain, mikäli olet seuran edustaja)

Miten tiedän lisenssinumeroni?

Lisenssinumero on Sportti-id, joka kirjautuu nettiostossa laskun yläosaan yhdessä muiden yhteystietojen kanssa. Nettiostossa kirjatessa sähköpostiosoitteen järjestelmään, lähettää Sporttirekisteri lisenssinumeron kirjattuun sähköpostiosoitteeseen. Tällöin saa myös salasanan, jolla pystyy esimerkiksi korottamaan lisenssiä tai muuttamaan yhteystietojaan rekisterissä. Sporttirekisteri on 2010-11 kaudella lähettänyt silloin kirjattuihin sähköpostiosoitteisiin id:n ja salasanan, joten uudelleen tuon jälkeen samalle henkilölle viestiä ei lähetetä.

Lisenssinumero kirjautuu myös automaattisesti seurakohtaisille lisenssilistoille, joihin joukkueenjohtajilla on tunnukset.

Yleisimpiä ongelmia lisenssin kirjautumisessa

Huomioi, että seurakohtaiset lisenssilistat Internetissä eivät ole reaaliaikaisia. Lisenssi näkyy maksettuna seurakohtaisilla listoilla 2-5 pankkipäivän (ei siis viikonloput) kuluttua maksusta. Mikäli lisenssi ei kuitenkaan ole seurakohtaisille listoille kirjautunut, voi kyseessä olla joku alla olevista ongelmista. Kaikissa tapauksissa tulee olla yhteydessä Koripalloliittoon.

 • Lisenssi on lunastettu väärään seuraan.
 • Maksun summa on virheellinen. Mikäli pitäisi lunastaa esimerkiksi 34 euron rinnakkaislisenssilisenssi, mutta maksetaan 32 tai 37 euron summa, ei maksu kohdistu oikein. 37 euron summalla pelaajalle kohdistuu erotuomarilisenssi, 32 euron summa ei vastaa mitään lisenssiä ja jää näin ollen kohdistumatta kokonaan.
 • Pelaajalle on ostettu ylemmän sarjan lisenssi vaikka ikäluokkansa mukaisesti kuuluisi ostaa ikäluokan lisenssi. Virheellinen summa ei kohdistu mihinkään. Lisenssi ostetaan siis aina ikäluokan, ei sarjatason mukaan.
 • On maksettu kaksi eri summaa. Järjestelmä ei automaattisesti osaa yhdistää kahta eri maksua samalla viitenumerolla.
 • On maksettu jo olemassa olevan lisenssin viitenumerolla toinen (esimerkiksi rinnakkainen) lisenssi. Samalla viitenumerolla maksetut maksut eivät automaattisesti kirjaudu kahdeksi eri lisenssiksi.
 • On maksettu viitenumerolla vakuutuksellinen lisenssi. Sporttirekisterissä ei kuitenkaan ole pelaajan koko sosiaaliturvatunnusta, vain syntymäaika. Vakuutusosuuden takia maksu ei kohdistu.

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä

Alle on listattu useimmin kysyttyjä kysymyksiä lisenssin ostoon liittyen. Katso ylempää myös yleisimmät ongelmat lisenssin kirjautumisessa.

Pakollinen vakuutus

Aikuisten kilpasarjoissa sekä nuorissa A-ikäisistä mikroihin on vakuutus pakollinen. Lisenssiä ostettaessa ohjelma kysyy, missä pelaaja on vakuutettu. Jos pelaaja ei ota lisenssin mukana tarjottavaa Pohjolan vakuutusta, tulee kenttiin kirjata nykyinen vakuutusyhtiö sekä vakuutusnumero.

Muissa sarjoissa voi kyselykenttiin laitaa esim. Kela ja syntymäaika.

Rinnakkaislisenssi

Syksystä 2015 lähtien voi rinnakkaislisenssin lunastaa samaan aikaan kuin peruslisenssin. Rekisteri muodostaa lisenssin ostossa kaksi eri viitenumerollista laskua. Rinnakkaislisenssi on voimassa vain mikäli peruslisenssi on maksettu.

Lapseni on mikroikäinen, mutta pelaa mineissä - minkä lisenssin hankin?

Nuorten sarjoissa lisenssi ostetaan iän mukaan, ei pelattavan sarjan mukaan.

Aikuiset ostavat pelattavan sarjan mukaan.

Ostin lisenssin, mutta nyt tarvitsen vakuutuksen siihen lisäksi. Miten se onnistuu?

Kirjaa lisenssin ostossa samat tiedot kuin ensimmäisen lisenssin lunastamisen yhteydessä. Toisella sivulla lisenssin ostossa tulee mahdollisuus korottaa olemassa olevaa lisenssiä vakuutukselliseksi. Rekisteri muodostaa siis vakuutusmaksun suuruisen laskun suoritettavaksi.

Mikäli henkilön tietoja ei ole tarkasti tiedossa kuten rekisteriin on tallennettu, voi maksaa samalla viitenumerolla vakuutusmaksuosuuden ja lähettää tästä viestiä liittoon, jotta maksut tulee yhdistettyä.

Olen maksanut valmentaja/erotuomarilisenssin, mutta haluaisin nyt pelata. Miten voin korottaa lisenssiäni?

Kirjaa lisenssin ostossa samat tiedot kuin ensimmäisen lisenssin lunastamisen yhteydessä. Toisella sivulla lisenssin ostossa tulee mahdollisuus korottaa olemassa olevaa lisenssiä pelaajalisenssiksi. Rekisteri muodostaa siis vakuutusmaksun suuruisen laskun suoritettavaksi.

Mikäli henkilön tietoja ei ole tarkasti tiedossa kuten rekisteriin on tallennettu, voi maksaa samalla viitenumerolla erotuksen pelaajalisenssiin nähden ja lähettää tästä viestiä liittoon, jotta maksut tulee yhdistettyä.

Huomioitavaa: Vakuutuksellista lisenssiä ei voi korottaa vain lisenssiosuuden osalta. Mikäli siis on maksanut esimerkiksi valmentajat+vakuutus -lisenssin, pitää se korottaa vakuutukselliseen pelilisenssiin. Vaihtoehtoisesti voi myös purkaa vakuutuksen ja korottaa vain lisenssiosuutta, katso alla olevat ohjeet lisenssivakutuuksen purkamisesta.

Pankkiohjelmani ei anna maksaa samalla viitenumerolla toista suoritusta. Miten voin korottaa lisenssini?

Maksa annettu summa kirjoittamalla viestikenttään viitenumero ja lähetä tästä liittoon kuvakaappaus tai kuitti maksusta sähköpostitse. Lisäämme erikseen maksun rekisteriin ja yhdistämme maksut pyydettyyn lisenssiin.

Olen unohtanut salasanani, jolla pääsen korottamaan lisenssiäni. Miten saan salasanan?

Kirjautumisen yhteydessä on kohta "Unohditko salasanasi?". Paina sitä, kirjoita joko Sportti-id tai hetu niin rekisteri lähettää salasanan sähköpostiisi.

En tarvitse enää lisenssivakuutusta, haluan perua sen. Miten peruminen onnistuu?

Lähetä sähköposti urheiluvakuutukset@pohjola.fi, jossa kerrotaan

 • tieto mitä perutaan (koripallolisenssi / vain koripallolisenssin vakuutus)
 • pelaajan nimi
 • pelaajan hetu (ulkomaalaiset = syntymäaika)
 • palautustilinumero

Pohjola kertoo Koripalloliitolle, mikä osuus vakuutuksesta on palautettavaa. Pohjola veloittaa vakuutuksen hoitamisen ajasta vähintään 16 euron korvauksen. Koripalloliitto veloittaa vakuutusmaksun palauttamisesta kahdeksan euron palvelumaksun.

En pelannut yhtään peliä, mutta ehdin maksaa lisenssin. Voiko lisenssin palauttaa?

Lisenssimaksun voi palauttaa ennen kauden alkua, ennen sarjan ensimmäistä peliä. Lähetä viesti liittoon, jossa kerrot pelaajan nimen, sportti-id:n tai hetun ja palautustilinumeron. Koripalloliitto veloittaa kaikista palautuksista kahdeksan euron palvelumaksun.

Minulla on lisenssivakuutus. Miten toimin vahinkotilanteessa?

Katso vahinkoilmoituksen ohjeet www.pohjola.fi-sivustolta, suora linkki https://www.pohjola.fi/pohjola/henkiloasiakkaat/vahingot/tapaturma?cid=331628320&srcpl=3.

Pelaan seniorisarjaa ja toimin erotuomarina. Tarvitseeko minun ostaa kaksi eri vakuutusta ollakseni vakuutettu sekä pelaajana että erotuomarina?

Seniorilisenssin vakuutus korvaa myös erotuomaritoiminnan, joten osta seniorilisenssi vakuutuksen kanssa ja erotuomarilisenssi erikseen.

Lapseni on vakuutettu Pohjolan toimesta toisessa lajiliitossa. Tarvitseeko minun ostaa uutta lisenssivakuutusta?

Mini- ja mikroikäisillä riittää yksi Pohjolan lisenssivakuutus kattamaan vahingot kaikissa lajiliittojen harrastuksissa, joten ei tarvitse ostaa toista vakuutusta. Kirjaa lisenssin oston yhteydessä olemassa olevan vakuutuksen tiedot.