Seuratuki & työllistäminen

Seuraavassa on esitelty seuroille suunnattuja tukijärjestelmiä. Koripalloliitto julkaisee aina ajankohtaisia tietoja järjestelmistä ja kannustaa jäsenseurojaan aktiivisuuteen järjestelmien hyödyntämisessä.

Seuratuki

 

Seuratoiminnan kehittämistuen tavoitteena on vahvistaa seuratoimintaa, saada lisää liikkujia sekä lisätä nykyisten liikkujien tyytyväisyyttä seuran toimintaan. Tuen avulla seurat saavat mahdollisuuden tehdä uudenlaisia ja rohkeita avauksia uusille toiminta-aluille tai kohderyhmiin.

Liikunta- ja urheiluseurat voivat saada tukea seuran toiminnan kehittämiseen. Tuen avulla seura voi kehittää toimintaansa edelleen lasten ja nuorten urheiluun tai aikuisten terveyttä edistävään liikuntaan liittyen.

Vuonna 2009 on palkattu opetus- ja kulttuuriministeriön osoittamalla valtiontuella 200 päätoimista seuratyöntekijää sekä tuettu vuosittain 600 000 eurolla urheiluseurojen lasten ja nuorten hankkeita sekä 150 000 eurolla seurojen terveysliikuntatyötä.

Hanke päättyy nykymuodossaan vuoden 2011 alkupuoliskolla ja opetus- ja kulttuuriministeriön kokonaistuki hankkeelle nousee kokonaisuudessaan 8 150 000 euroon.

Vuonna 2011 toiminnallista tukea on taas jaossa sadalle seuralle. Seuraava hakuaika alkaa syksyllä 2010 ja päättyy keväällä 2011.

 Seuratoiminnan kehittämistuen jakamisesta vastaavat Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU), Nuori Suomi ja Suomen Kuntoliikuntaliitto yhdessä lajiliittojen, TUL:n, FSI:n, muiden valtakunnallisten liikuntajärjestöjen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa.

Lisätietoja: www.seuratuki.fi

 

Työhön kutsu!

Työhön kutsu! -hanke on urheilu- ja liikuntajärjestöjen työllistämishanke. Hankkeen tarkoituksena on työttömien työnhakijoiden palkkaaminen tukeminen palkkatuella urheiluseuroihin ja seurojen toiminnan kehittyminen.

Lisätietoja: www.tyohonkutsu.fi

Muut SLU:n tukiprojektit

SLU:n kautta on haettavissa myös tukea monikulttuurisen liikunnan hankkeisiin, jonka lisäksi se järjestää kahdesti vuodessa valtakunnalliset arpajaiset, joiden arpoja myymällä urheiluseurat tai -järjestöt voivat kerätä varoja toimintaansa.

Lisätietoja: SLU:n nettisivut