Emma Virtanen pyörätuolimaajoukkueen päävalmentajaksi – Mina Mojtahedille huippupesti YK:hon

5.3.2024 08:31 Uudelleenrakennusvaiheessa olevan pyörätuolimaajoukkueen valmennusjohtoon tulee muutoksia. Emma Virtanen nousee joukkueen päävalmentajaksi, kun viimeiset vuodet joukkuetta johtanut Mina Mojtahedi siirtyy uusiin tehtäviin.

Emma Virtanen aloittaa pyörätuolimaajoukkueen päävalmentajana. Kuvat: Taneli Salo

Pyörätuolimaajoukkue palasi viime kesänä kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue osallistui Sarajevossa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin syyskuun puolenvälin tiennoilla. Nousujohteinen turnaus päättyi lopulta Suomen viidenteen sijaan.

Pyörätuolimaajoukkueen toiminta käynnistettiin uudelleen vuonna 2022 Mina Mojtahedin ja Emma Virtasen johdolla. Valmennusryhmän toiminnan tavoitteena oli pitkäjänteinen urheilijoiden ja joukkueen kehittyminen sekä maajoukkueen rakentaminen Euroopan mestaruuskisoihin.

- Aloitimme miesten maajoukkueen uudelleenrakentamisen pari vuotta sitten. Olemme lyhyessä ajassa saaneet aikaan hyvän järjestelmän kehittymiselle ja menestykselle. Viime vuoden sijoittumisemme EM-kisojen 5. sijalle C-sarjassa oli osoitus onnistuneesta alkutaipaleesta, Mojtahedi kertoo.

Mina Mojtahedi uuden työpaikkansa edustalla.
Mina Mojtahedi uuden työpaikkansa edustalla.

- Maajoukkueen kehitys on ollut vahvasti nousujohteista ja pelaajien henkilökohtainen kehitys on ollut mielettömän hienoa. Tästä on hyvä jatkaa. Ennen kaikkea meidän pitää samalla myös satsata pyörätuolikoripallon kehittämiseen seuroissa ja uusien pelaajien rekrytoimiseen, jotta maajoukkueen positiivinen kehitys jatkuisi.

Mojtahedi aloitti helmikuussa YK:n sihteeristössä New Yorkissa, jossa hän johtaa YK:n strategiaa, jolla edistetään vammaisten henkilöiden oikeuksia ja osallisuutta YK:n järjestöissä ja YK:n maailmanlaajuisessa järjestelmässä.

Emma Virtanen innolla uuteen rooliin

Vaikka Mojtahedi siirtyy uusiin tehtäviin, hän jää uuden päävalmentajan Emma Virtasen taustatueksi. Virtanen jatkaa laadukkaasti ja yhdessä toteutettua työtä pyörätuolimaajoukkueessa.

- Maajoukkueemme toiminnalle on luotu selkeät raamit ja tavoitteet, johon joukkueen pelaajat ja valmennus ovat sitoutuneet. Olen saanut paljon arvokasta oppia Minalta ja meillä on avoin keskustelukulttuuri joukkueessa, minkä vuoksi jatkan uudessa roolissa luottavaisena, hyvillä fiiliksillä ja avoimin mielin, Virtanen taustoittaa.

- Uusi rooli päävalmentajana tuo toki haasteita, mutta ne kääntyvät opiksi ja vahvuudeksi. Tärkeintä on toimia yhdessä. Saamme valmennukseen paljon kokemusta, kun uutena apuvalmentajana on kansainvälisilläkin pelikentillä menestystä takonut Juha Luukkonen. Tärkeä osa tiimiämme on myös joukkueenjohtajamme Taneli Salo. 

Joukkueen apuvalmentajana aloittaa kansainvälisilläkin pelikentillä menestystä takonut Juha Luukkonen.
Joukkueen apuvalmentajana aloittaa kansainvälisilläkin pelikentillä menestystä takonut Juha Luukkonen.

Pyörätuolimaajoukkue on talven aikana osallistunut kolmeen turnaukseen Ruotsin mestaruussarjassa. Lisäksi keväällä on edessä yksi turnaus länsinaapurissa. Kansainväliset ottelut ovat olleet tärkeä osa joukkueen kehitysvaiheessa.

- Pitkäntähtäimen tavoitteenamme on nousta B-sarjaan muutaman vuoden sisällä. Tämän kauden olemme pelanneet Ruotsin pääsarjaa ja sarjan viimeinen turnausviikonloppu pelataan huhtikuussa. Ensi vuoden suunnitelmat ovat pitkällä ja pelikovuutta haetaan ulkomailta. Maajoukkueen kehittymisen kannalta on erityisen tärkeää, että pelaamme kovia kansainvälisiä pelejä. Toivottavasti saamme järjestettyä turnauksia myös kotimaassa, jotta suomalainen koriskansa pääsee tutustumaan tähän koriksen osa-alueeseen paremmin, Virtanen päättää.

 
6.4.2024 23:00 Pääjuttu

BC Nokialle kolmas perättäinen Suomen mestaruus pyörätuolikoripallossa

Tehokas ensimmäinen neljännes petasi keltapaidoille hyvän etumatkan, joka piti loppuun saakka ja varmisti mestaruuspystin pysymisen Nokialla.

23.9.2023 17:43 Pyörätuolikoripallo

Suomelle mieluisa päänahka pyörätuolikoriksen EM-kisojen päätösottelussa

Suomi kukisti Tanskan pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-51 (24-23). Voiton myötä Suomi sijoittui viidenneksi ja samalla sen ranking tulee nousemaan.

22.9.2023 16:43 Pyörätuolikoripallo

Suomi kaatoi Unkarin pyörätuolikoriksen EM-kisoissa - pelaa lauantaina viidennestä sijasta

Suomi kukisti perjantaina Unkarin pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-19 (31-9). Voiton myötä Suomi pelaa turnauksen päätöspäivänä lauantaina kisojen viidennestä sijasta Tanskaa vastaan.

21.9.2023 15:44 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Portugalin käsittelyssä pyörätuolikoriksen EM-kisoissa

Suomi kohtasi turnauksen kolmantena päivänä Portugalin, joka kukisti suomalaiset 65-44 (36-20). Suomen turnaus jatkuu Sarajevossa perjantaina, kun se pelaa sijoista 5-8. toisen lohkon joukkueita vastaan.

20.9.2023 21:36 Pyörätuolikoripallo

Suomelle avausvoitto pyörätuolikoripallon EM-kisoissa, Armenia kaatui selvänumeroisesti

Suomi otti avausvoiton miesten pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa kukistamalla Armenian 72-26 (41-8).

19.9.2023 21:04 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Irlannille pyörätuolikoripallon EM-avauksessa

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen EM-kisoihin palannut Suomi roikkui pitkään Irlannin mukana, mutta joutui lopulta taipumaan 48–62 (22–30) miesten C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa.

18.9.2023 10:00 Pyörätuolikoripallo

Miesten pyörätuolimaajoukkue aloittaa EM-kisat tiistaina

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue aloittaa Sarajevossa käytävät C-sarjan EM-kisat tiistaina Irlantia vastaan.

1.9.2023 14:52 Pyörätuolikoripallo

Joni Laine: ”Joukkuehenki on ollut todella hyvä ja porukka on valmistautunut kovaa koko kesän ajan”

Suomen pyörätuolikoriksen maajoukkue valmistautuu parhaillaan syyskuussa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin. Edellisen kerran joukkue nähtiin EM-tasolla kahdeksan vuotta sitten. Joni Laineen mukaan joukkueen valmistautuminen EM-paluuseen on mennyt suunnitelmien mukaan.

22.8.2023 12:30 Pyörätuolikoripallo

Suomi tekee paluun pyörätuolikoripallon EM-kisoihin: ”Pitkäntähtäimen tavoite on tulevaisuudessa”

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue osallistuu Sarajevossa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin syyskuun puolenvälin tiennoilla.

1.7.2022 08:50 Pyörätuolikoripallo

Suomen pyörätuolikoriksen nuorten maajoukkue hakemassa tärkeää kokemusta Pajulahdessa järjestettävässä EPYG:ssä

Uutta tulemista tekevä Suomen pyörätuolikoripallon maajoukkueen nuoret saavat tulevana viikonloppuna tärkeitä kansainvälisiä otteluita, kun joukkue osallistuu Suomessa järjestettävin European Para Youth Gamesiin. Loppuviikon ottelut ovat katsottavissa BasketFinlandin Youtube-kanavalta.

Näytä lisää vastaavia