Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

1.6.2023 12:32 Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

Severi Kaukiainen on viihtynyt Kauhajoella. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoen kausi 2022–23 muistetaan kotimaan koripallopiireissä vielä pitkään. Menestystä tuli niin FIBA Europe Cupissa kuin miesten Korisliigassakin, mutta runkosarjavoitostaan huolimatta Karhu ei pystynyt enää tänä vuonna mestaruuttaan uusimaan.

Sen sijaan joukkueen takamies Severi Kaukiainen pokkasi hopeamitalinsa oheen korkeimman tunnustuksen, jota yksilötasolla voidaan antaa: hänet valittiin Korisliigan vuoden pelaajaksi.

– Nyt kun pöly on vähän laskenut, alkaa vihdoinkin arvostaa kaikkea sitä, mitä kauden aikana saavutimme. Sitä kuinka hyvin menestyimme yhtä aikaa sekä europeleissä että Korisliigassa, vaikka ottelutahti oli todella kova ja kohtasimme vaikeita väsyneitä hetkiä. Silti voitimme runkosarjan kotimaassa ja pääsimme kamppailemaan mestaruudesta finaaliin saakka. Totta kai se harmittaa, että kaikkein korkein tavoitteemme jäi saavuttamatta, mutta isossa kuvassa onnistuimme aika monella tavalla, Kaukiainen kertaa.

Valinta niin sanotuksi MVP:ksi eli vuoden pelaajaksi saattoi itsessään tulla yllätyksenä, mutta Kaukiainen oli jo ennen siitä kuulemista ehtinyt kelata kasettia taaksepäin ja analysoida suorituksiaan.

Pelaajan tilastokorttiin kertyi runkosarjan aikana 13 pistettä, 2,5 levypalloa, viisi koriin johtavaa syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden, ja kaikki nämä saavutukset kertyivät keskimäärin 24 minuutin peliajalla.

– Kun jo kauden lopussa pohdin sitä, miten itse olin suoriutunut ja kuinka paljon olin mennyt pelaajana eteenpäin, osasin olla kyllä tyytyväinen ja ylpeä. Mutta nyt kun asiaan saa vahvistuksen vielä valmentajilta ja pelaajilta tällaisen tunnustuksen muodossa, niin tuntuuhan se hyvältä. Ei sitä pelaajankaan aina tarvitse vain nöyristellä, vaan eiköhän tässä vaiheessa jo saa tuntea vähän ylpeyttä työstään.

Ja niin saakin. Siitä kaikki varmasti ovat samaa mieltä. Erityisesti tällaisessa tilanteessa, kun palkinnossa on vielä hyvin poikkeuksellinen lisämauste mukana: vuoden kuudes pelaaja.

Ei ole alkuunkaan tavanomaista, että sama pelaaja voittaa yhtä aikaa sekä vuoden pelaajan että vuoden kuudennen pelaajan palkinnon. Jälkimmäisenä mainittu meriitti kuitenkin vaatii, että pelaajan on täytynyt tulla vähintään puolissa otteluista peliin penkiltä, eikä moni tähtipelaaja työskentele sellaisessa roolissa.

Kaukiaisella kuitenkin oli oikeus molempiin palkintoihin päättyneen kauden osalta.

– Tämä yhdistelmä on varmaankin se harvinaisin mahdollinen, mutta se kertoo ennen kaikkea siitä, kuinka laadukas kokoonpano meillä tänä vuonna oli. Kun runko on leveä, niin jonkunhan sieltä penkiltä on pakko tulla. Ei se minua ole haitannut.

Kaukiaisen ohella Kauhajoen takakentällä kiersivät Henri Kantonen ja Cameron Jones. Avauksen ja vaihdon roolit jakautuivat kolmikon kesken pitkälti niin sanottujen match-upien mukaan eli sen perusteella, kuka milloinkin soveltui parhaiten pelaamaan vastustajan vastaavan pelipaikan pelaajaa vastaan.

­– Vaihtomieskin pystyy vaikuttamaan peliin todella paljon. Monet roolit avausviisikon ulkopuolella ovat hyvin merkittäviä, ja itse toisaalta myös tykkään siitä ulottuvuudesta, että voin kentän laidalla lukea peliä ja tutkia vastustajan strategian toteutusta jo vähän ennakkoon. Sitten kun pääsee itse kentälle, tietää heti ensimmäisestä askeleesta alkaen, mitä on vastassa.

Kaukiainen kuuluu kesäkuun Susijengi Rising Stars -leiritykseen, joka kohtaa juhannusviikolla kotiturnauksessa Latvian ja Viron.

Henkilöt

 
7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

Näytä lisää vastaavia