ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Ilmar'I Thomas johdatti ToPo:n voittoon. Kuva: Ville Vuorinen

Doniyah Cliney johdatti Kouvottaret voittoon

Kouvottaret sai omalle pudotuspelikeväälleen vahvan startin lauantaina. Joukkue oli askeleen Honkaa edellä myös maanantaina, kun espoolaiset kaatuivat Kouvolasssa 75-68.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Kouvottaret oli kuitenkin hieman parempi toisella kympillä ja pääsi puoliajalle kuuden pisteen johdossa.

Kouvottaret kasvatti johtonsa yhdeksään pisteeseen ennen viimeistä jaksoa. Sen johdosta Hongalle jäi kirittävää. Viimeisellä kympillä espoolaiset pääsivät parhaimmillaan pisteen päähän, mutta Kouvottaret piti pintansa. Tuloksen johdosta espoolaiset ovat kotikentällään pakkovoiton edessä keskiviikkona.

- Hatunnosto Hongalle, joka teki tästä todella vaikean pelin. Meille tuli ensimmäisellä puoliajalla alyttömän helppoja pallonmenetyksiä ja Honka sai meidät pois omasta pelistämme. Doniyah Cliney ja Re’Shawna Stone hoitivat ratkaisuhetkillä tärkeät heitot sisään, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoi

Cliney oli ottelun ehdoton hahmo. Hänelle kirjattiin 27 pistettä, hurjat 21 levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä. Stone säesti 21 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Hongan tehokkain oli Cierra Walker 15/8.

Ottelutilasto

ToPo takoi taululle hurjat lukemat

ToPo jatkoi siitä mihin jäi lauantaina. HBA:sta ei ollut haastamaan mestarisuosikkia. Tällä kertaa voitto kirjattiin vieraskentällä ToPo:lle 109-50.

Vieraat ottivat emänniltä luulot pois heti ylösheitosta alkaen. ToPo:n puolustus piti ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueen 22 pisteessä ja samaan aikaan se onnistui hyökkäyksessä. Puoliajalla ToPo:n johto oli 30 pisteessä.

Vieraat jatkoivat samaan tahtiin myös toisella puolikkaalla eikä HBA:lle jäänyt mahdollisuuksia. ToPo siirtyi voitollaan 2-0 johtoon ja joukkueella on mahdollisuus katkaista sarja keskiviikkona.

- Teroitimme tänään ottelun alkua ja se onnistui paremmin kuin ensimmäisessä puolivälierässä. Tason pitäminen selkeässä johtoasemassa ei ole aina helppoa, mutta tänään ei ollut montaa huonoa hetkeä. Aina löytyy kuitenkin jotain parannettavaa, joten se mielessä seuraavaan kohtaamiseen, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kommentoi.

ToPo:n pelaajista kuusi ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Ilmar’I Thomas 24/8/6 koriin johtanutta syöttöä oli pistekuningatar. Magdalene Agyei 16/9 oli tehokas. Ada Luukkanen teki HBA:lle 14 pistettä.

Pyrintö nousi voittoon FoA:n vieraana

Pyrintö oli kovassa paikassa, kun joukkue matkasi puolivälierien toisessa ottelussa Forssaan. Tamperelaiset olivatkin pitkään takaa-ajajina, mutta nousivat tärkeään voittoon. Ottelu päättyi 73-69.

Vahvasti ottelusarjan aloittanut FoA sai myös tänään loistavan startin otteluun. Se vei avauskympin nimiinsä 25-12. Pyrintö sai tämän jälkeen pelinsä rullaamaan paremmin ja onnistui kaventamaan emäntien johtoa ennen puoliaikaa.

Tamperelaisten hyökkäyspeli toimi myös kolmannella jaksolla ja tilanne muuttui entistä tasaisemmaksi. Ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä kympillä. Pyrintö nousi johtoon kuusi minuuttia ennen loppua ja piti johtoasemasta kiinni loppuun asti.

- Ottelu ratkesi tänään siihen, että meillä oli koko 40 minuutin ajan playff-henki, jolla halutaan pelata. Meillä oli hyviä ja huonoja hetkiä. Alussa olimme huolimattomia ja annoimme vastustajalle liikaa hyökkäyslevypalloja. Koko joukkue laittoi kuitenkin kaiken likoon tänään, joka on tärkein asia, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Molenius sanoi.

Pyrinnön Ellen Järvinen heitti 17 pistettä. Niina Sedano heitti 13 pistettä hyvällä heittoprosentilla. Shelby Cheslekin 26/14 tehot olivat laiha lohtu kotijoukkueelle.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 1-1. Seuraavan kerran pelataan Tampereella torstaina.

Vimpelin vahva loppu koitui Peli-Karhujen turmaksi

Vimpelin Veto tasoitti ottelusarjan hallitsevaa mestaria vastaan. Vimpeli pelasi kotiyleisön edessä hienosti, kun Peli-Karhut kaatui 71-60.

Ensimmäisellä puoliajalla ei suuria eroja syntynyt. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa.

Myös kolmas jakso oli tasainen. Ratkaisu jäikin viimeisen kympin varaan. Sen aikana ViVe oli elementissään. Kotijoukkueen puolustus piti vieraat pisteittä viimeisen kuuden minuutin aikana ja teki samaan aikaan voittoon riittävät korit hyökkäyspäässä.

- Hyvä peli meiltä. Olemme hävinneet tässä monta peliä, joten tämä oli todella tärkeä voitto myös henkisesti. Kaksi ensimmäistä jaksoa oli vauhdikasta koripalloa. Molemmat heittivät hyvin. Saimme päätösjaksolla aiheutettua Peli-Karhuille pallonmenetyksiä ja pakotimme heidät huonoihin heittoihin ja sitä kautta pystyimme ratkaisemaan peli, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala sanoi.

Sirena Tuitele 19/10 sai kasaan tupla-tuplan. Myös Jah Che Whitfield 13/10/6 koriin johtanutta syöttöä pelasi vahvasti. Randi Brown heitti vieraille 27 pistettä.

Ottelusarja jatkuu tilanteesta 1-1. Seuraava peli on edessä keskiviikkona Kotkassa.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.