Suomen Koripallomuseo on nyt Finnish Basketball Hall of Fame – Koripallomuseo

26.4.2017

Koripallomuseolla on nyt uusi nimi ja uusi logo. Uusi nimi on Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseo. Koripallomuseon nimen muutos ja uusi visuaalinen linjaus ovat osa museon roolin selkeyttämistä ja ajanmukaistamista.

 

Koripallomuseo-brändin kehittämistä varten perustetussa työryhmässä on vankka markkinointi ja viestintäalan kokemus. Museon keskipiste on edelleen lajin perinteen vaaliminen ja siihen liittyvien aineistojen kokoaminen, analysointi, tallentaminen ja esille tuonti.

 

Hall of Fame-näkökulma tuo voimakkaammin esille elävään perinteeseen liittyvän osuuden tästä työstä, luo kosketuspinnan aktiivisten pelaajien ja museotoiminnan välille, sekä vahvistaa museon perustoiminnan merkitystä ja arvokkuutta.Logon suunnittelusta on vastannut graafikko Mikko Juhola Hasan & Partnersilta. Logosuunnittelussa haluttiin lähteä siitä, että museon ilme istuu luontevasti koko koripalloperheeseen.- Hall of Fame -arvokkuuteen yhdistyi luontevasti moderni heraldiikka, eräänlainen ’korisvaakuna’. Vaakunan käyttö tekee tunnuksesta myös aikaa kestävän, kertoo logon kehittymisestä Mikko Juhola.Koripallomuseo uusi visuaalinen ilme on jo nähtävillä valtakunnallisessa kiertonäyttelyssä.