Koripallomuseotyöstä Koripalloliiton ansiomerkki

31.10.2017

Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseon toiminnasta vastaava Jari Toivonen on saanut Koripalloliiton pronssisen ansiomerkin työstään suomalaisen koripalloilun hyväksi.

Koripallomuseoyhdistyksen museon-/toiminnanjohtajan tehtäviä hoitavalle Jari Toivoselle on myönnetty Suomen Koripalloliiton pronssinen ansiomerkki. Hän vastaa koripallomuseon aineiston keräämisestä, näyttelyistä ja tapahtumien järjestämisestä, sekä ylipäänsä hankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän on ollut kantavia voimia koripallomuseota käynnistettäessä. Käytännön toimijana hän on tullut vuodesta 2009 alkaen tutuksi koripalloväelle ympäri maata mm. Kohtaamisia-hankkeen ja valtakunnallisen kiertueen myötä. Mitali jaettiin Koripallomuseoyhdistyksen kokouksessa Helsingissä 9.10.2017.

 

Ansiomerkin myöntämisen taustalla Koripallomuseotyön lisäksi on yli 20 vuoden valmentajana toimiminen mm. Lahden NMKY:ssä, Turun NMKY:ssä, Heinolan NMKY:ssä, RaaKo:ssa ja KTP:ssä. Turussa ja Heinolassa Toivonen on lisäksi toiminut valmennuspäällikön tehtävissä. Hän on näin toiminut ansiokkaasti ja pyyteettömästi suomalaisen koripalloilun edistämiseksi jo pitkään.

 

- Arvostan tätä huomionosoitusta korkealle, sillä näen itse Hall of Fame- ja koripallomuseotoiminnan olevan erittäin tärkeää työtä suomalaisen lajikulttuurin vahventamiseksi ja syventämiseksi. Hienoa, että muualtakin osoitetaan arvostusta. Hall of Fame on laaja-alaisesti kaikkia laji-ihmisiä edustava kunnianosoitus, joka ei koske vain vuosittain valittuja Legendoja vaan sen ajatus on kunnioittaa jokaista koripallon parissa olevaa. Vetoankin ansiomerkin innoittamana kaikkia seuroja muistamaan säännöllisesti omia arvokkaita toimijoitaan: valmentajia, joukkueenjohtajia, toimitsijoita, tuomareita, buffetinpitäjiä, jne., jotta he saisivat vakiokiitosten lisäksi 5 tai 10 vuoden välein arvostusta mm. liitolta haettavin kunniamerkein, kannustaa Jari Toivonen.

 

Koripalloliiton palkitsemistavat seura- ja liittotyöntekijöitä kohtaan pitävät sisällään liiton kunniajäsenyyden, liiton ansiomerkit (pronssinen, hopeinen, kultainen), Heikki Tuomala -palkinnon sekä Valon ansiomerkit ja Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristit ja mitalit.

 

Seuratyöntekijöiden ohella Koripalloliitto palkitsee vuosittain pääsarjoissa ansioituneet urheilijat, valmentajat ja erotuomarit. Huom! Seurojen on itse vastattava ansiomerkkien hakemisesta.

 

Lue lisää: Koripallomuseo

Lue lisää: Koripalloliiton jakamat palkitsemiset ja huomioimiset

 

 

 


Koripallomuseon toiminnasta vastaava Jari Toivonen.