Mitä museo tekee?

< Takaisin Koripallomuseon etusivulle
 

Finnish Basketball Hall of Fame – Koripallomuseo yksiselitteisesti kerää, säilyttää ja esittelee suomalaista koripallokulttuuria. Tämän lisäksi museo vastaa mm. Hall of Fame-toiminnan kehittämisestä ja laaja-alaisemminkin ajateltuna suomalaisen moniarvoisen lajikulttuurin arvostamisesta.

 

Koripallomuseolla on 2016-2018 hanke, jossa lajikulttuuria vahvistamalla pyritään vaikuttamaan mm. drop out-ilmiöön. Tämän Kohtaamisia-hankkeen pilottivaiheen yhteistyöseurat ovat: HNMKY, Kouvot ja TuNMKY (sekä Turun Riento). Hankkeen toinen osa-alue on valtakunnallinen esine- ja valokuvakeruu, jolla täydennetään kokoelmia. Kolmas ulottuvuus hankkeessa on valtakunnallinen kiertonäyttely, jonka yhteydessä järjestetään lapsille/nuorille lajiharjoituksia älytekniikkaa hyväksikäyttäen.

 

Esine- ja valokuvakeruulla on tällä hetkellä tärkeä osansa museon toiminnassa. Tavoitteena on kerätä ympäri Suomen erityisesti 1970-luvun ja sitä vanhempaa aineistoa, sillä aika on syönyt valitettavasti valtavan suuren osan alkuvuosikymmenten kulttuuriperintöä. Pyydämmekin ottamaan yhteyttä, mikäli löytyy halukkaita esine- ja/tai valokuvaluovuttajia.

 

Koripallomuseo on ollut luomassa ja kehittämässä KorisGuru-mobiilitietovisaa, jota hyödynnetään mm. kiertonäyttelyssä. Se ei ole vielä valmis jaettavaksi/ladattavaksi.

 

Koripallomuseotoiminta käynnistyi 2008 Kotkassa ja Vantaalla, joiden kaikki toiminnot yhdistyivät 2010. Koripallomuseon taustalle perustettiin 2015 Koripallomuseoyhdistys, jonka puheenjohtaja on Riku Laanti. Hallituksen jäsenet ovat Laannin lisäksi: Pekka Honkanen, Timi Petersen, Veijo Riistama, Satu Saarteinen, Olli Sulander, Heli Toikka, Vesa Wallden ja Jouko Vuolle. Koripallomuseon kanssa tiiviissä yhteistyössä ovat mm. Koripalloliitto, Koripallosäätiö ja Urheilumuseo.

 

Museo löytyy myös Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

 

Yhteystiedot:

Jari Toivonen
Museonjohtaja
0405708078
jari.toivonen@kotka.fi