Valtakunnalliset hankkeet

 

Koripallomuseolla on kaksivuotinen (kaudet 2016-2018) Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke, jolla on kolme eri tasoa:

 

1. Kohtaamisia

Kohtaamisia-hankkeella pyritään hankeaikana vahventamaan C-juniori-ikäisten lajikulttuuria ja siten vähentämään drop out-ilmiötä. Tapaamisissa on vieraina seuran entisiä pelaajia ja muita toimijoita, joiden kanssa vuorovaikutuksessa mietitään mm. mitä koripallo/seura merkitsee, miten yksilö voi vaikuttaa joukkuehenkeen, millaista harjoittelu oli ennen/on nyt, jne. Kohtaamisia järjestetään ympäri Suomen kertonäyttelymme yhteydessä. Lisäksi kolmen seuran kanssa tehdään laajempi viiden tapahtuman kokonaisuus, jossa myös mitataan hankkeen vaikuttavuutta. Urheilupsykologikin vierailee yhdessä tapahtumassa puhumassa nuorille tavoitteista ja motivaatiosta yleisellä tasolla, ei ainoastaan urheiluun liittyen. Hankkeen tulokset mallinnetaan muille urheiluseuroille, lajeille ja Olympiakomitealle.

 

2. Esine-, valokuva- ja liikkuvakuvakeruu

Koripallo saapui Suomeen pikkuhiljaa 1900-luvun alkuvuosikymmenillä. Tarkoitus on nyt kerätä mahdollisimman laajasti alkuvuosikymmenten aineistoa aina 1970-luvulle saakka ja myöhemminkin. Lue keruusta lisää TÄSTÄ.

 

3. Valtakunnallinen kiertonäyttely

Suomen itsenäsiyyden juhlavuottakin juhlistava näyttely kiertää Suomessa 2017 (kts. kiertueaikataulu) ja kohteina on valikoidusti  Korisliigapaikkakunnat, mielenkiintoiset muut lajia harrastavat kaupungit, koripalloturnaukset (niin juniori- kuin senioritapahtumat) ja maajoukkueiden tapahtumat. Näyttelyn yhteydessä vedetään osassa paikkakuntia älyharjoitukset lähikoulun oppilaille, jossa oma osansa on mm. Wilson X-älypalloilla ja XBox One-pelikioskilla. Samalla oppilaat pääsevät tutustumaan mobiilipelin ja näyttelyn välityksellä lajin historiaankin.

 

DIGITAALINEN KORIPALLOMUSEO

Koripallomuseon tavoite vuonna 2018 on ottaa merkittävä askel digitaalisen museon synnyttämiseksi. Loppuvuodesta 2017 kokoonnuttiin kahdesti lajimyönteisten alan osaajien kanssa ja mietittiin, millainen digitaalinen museokonsepti voisi olla. Alkuvuodesta 2018 on tarkoitus edetä asiassa ja alkaa käymään läpi valinnaista teknologiaa toimintojen pyörimiseksi. Kaikki ovat tervetulleita mukaan kehittämään digimuseota!

 

Jos haluatte tietää lisää tai olla mukana tukemassa hienoja hankkeita - kts. yhteystiedot!