Maajoukkueiden "Meidän tapa"

Lataa Meidän tapa -ohjeistus PDF_tiedostona.
Lataa Meidän tapa -ohjeistus PDF-tiedostona latamaalla kuvaa.
Tälle sivulle on koottu maajoukkuepelaajia ja heidän vanhempiaan varten tietoja.

 

Tavoitteet

 Nuorten maajoukkueiden tavoitteena on:

 

  • Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin
    • vähintään yksi/ikäluokka
    • viisi kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen
  • Synnyttää ammattikoripalloilijoita
  • Kaikki maajoukkueet pelaavat EM-kisojen A-tasolla
  • Luoda edellytykset aikuismaajoukkueiden menestykselle – aikuismaajoukkueemme ovat heijastuma koko suomalaisen koripalloilun toiminnan laadusta

 

Lisäksi maajoukkueet vaalivat urheilun sisäänrakennettua dynamiikkaa ”Be as good as you can be”. Nuorten maajoukkueiden tavoitteena on, että jokainen pelaaja saavuttaa oman koripallopotentiaalinsa.

Meidän tapa -ohjeistus 

Maajoukkueilla on yhteiset toimintatavat niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. "Meidän tapa" -ohjeistuksessa  on kuvattu näitä toimintatapoja.

 

 

Ohjeistus sisältää käytännön ohjeita liittyen maajoukkuetapahtumiin sekä maajoukkuepelaajan rooliin. Seuraavassa lisätietoja ohjeistuksen muutamista tärkeistä asioista.

Puhtaasti paras

Doping on kiellettyä urheilussa, eikä sitä hyväksytä missään muodoissa minään ajankohtana. Urheilija on aina itse vastuussa siitä mitä laittaa kehoonsa. Kielletyt lääkeaineet on listattu vuosittain erilliseen kirjaan (Kielletyt lääkeaineet ja menetelmät urheilussa) ja sama tieto löytyy Suomen Antidopingtoimikunnan (ADT) nettisivuilta:

 

 

ADT:n sivuilta löytyy myös tietoa dopingtestauksesta, siihen liittyvistä urheilijan oikeuksista ja velvollisuuksista sekä dopingrikkomusten seuraamuksista.

Maajoukkuepelaajan hoitoketjusta

Pelaajan loukkaantuessa harjoituksissa tai ottelussa tekee joukkueen fysioterapeutti vammasta ja sen laadusta ensimmäisen diagnoosin. Tämän jälkeen fysioterapeutti ottaa yhteyden lääkäriin, jolta saadaan hoito-ohjeet ja arvio harjoittelusta. Tarvittaessa turvaudutaan maajoukkuelääkäri Aleksi Kallioniemen konsultaatioon. Rasitusvammoissa pelaajan tulee ottaa yhteys maajoukkueen fysioterapeuttiin tai maajoukkueiden lääkäriin, joka arvioi lääkärissä käynnin tarpeellisuuden.

 

Seuraavassa maajoukkuelääkäri Aleksi Kallioniemen esittely ja yhteystiedot.