Syntynyt 1991

Uutisia henkilöstä Saara Kokko

12.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt Kreikka-tappion myötä kahdeksannelle sijalle

Suomi sijoittui kahdeksanneksi sunnuntaina päättyneissä 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa. Kreikka karkasi sijoitusottelussa Suomen ulottumattomiin päätösjaksolla ja voitti ottelun 63-51 (27-21). Suomen päävalmentaja Lars Ekström luonnehti kisoja "kaksijakoiseksi", mutta näkee joukkueen tulevaisuuden valoisana.

11.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt väsähtivät Bosniaa vastaan

Nousumahdollisuutensa A-divisioonaan torstain puolivälierätappion myötä menettänyt Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui tyytymään tappioon myös lauantaina. Kookas Bosnia-Hertsegovina karkasi väsyneiden suomalaisten ulottuvilta jo toisella jaksolla ja voitti ottelun 73-54 (36-21).

10.7.2009 Maaottelu

Israel tiputti 18-vuotiaat tytöt mitalipeleistä

Suomen 18-vuotiaat tytöt kohtasivat perjantaina B-divisioonan EM-kisojen puolivälierissä isäntämaa Israelin, joka kotiyleisönsä tahdittamana eteni välieriin 75-66 (48-34) voitollaan. Suomi pelaa viikonloppuna kisasijoituksesta 5.-8.

8.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt taistelivat tiensä puolivälieriin

Suomen 18-vuotiaat tytöt varmistivat paikkansa B-divisioonan EM-kisojen puolivälierissä kukistamalla ylemmän jatkosarjan viimeisessä ottelussa Romanian 67-63 (38-30). Vilja Kesänen heitti Suomelle 23 pistettä.

7.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puristivat voiton Englannista

Suomen 18-vuotiaat tytöt katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa elintärkeällä 57-53 (28-31)-voitolla Englannista Israelin Eilatissa pelattavien B-divisioonan EM-kisojen ylemmän jatkosarjan ottelussa. Englanti johti ottelua parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, mutta jäi auttamattomasti toiseksi Suomen loppuhetkien rynnistyksessä.

6.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt aloittivat EM-jatkosarjan tappiolla

Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät välipäivän jälkeen tositoimiin Israelin Eilatissa pelattavissa B-divisioonan EM-kisoissa. Ylemmän jatkosarjan avausottelussa Suomea vastaan marssi Unkari, jonka tehokas hyökkäyspeli riisui suomalaispuolustuksen aseista. Unkari vei ottelun 94-72 (50-42) ja jatkaa jatkolohkon kärjessä tappiottomana.

4.7.2009 Maaottelu

Synkkä jakso tiputti 18-vuotiaat tytöt Slovenian kyydistä

Suomi kärsi lauantaina toisen perättäisen tappionsa 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa Israelin Eilatissa. Suomi pysytteli kisojen mitalisuosikkeihin lukeutuvan Slovenian kintereillä aina kolmannen jakson puoliväliin asti, kunnes Slovenia repäisi yhdeksän minuutin jakson nimiinsä 21-0. Slovenia vei ottelun lukemin 65-52 (31-28).

3.7.2009 Maaottelu

Portugalin etumatka liikaa 18-vuotiaille tytöille

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue suistui kymmenessä minuutissa 20 pisteen takaa-ajoasemaan EM-kisojen alkusarjan ottelussaan Portugalia vastaan. Ottelun edetessä Suomen puolustustyöskentely parani silmissä, mutta Portugalin etumatka oli aivan liian suuri kurottavaksi umpeen. Suomi hävisi ottelun 43-64 (27-40) ja tipahti alkulohkossaan kolmannelle sijalle.

2.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt nousivat takaa voittoon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiailta tytöiltä kesti runsaan kolmen jakson ajan päästä pelirytmiin kiinni Eilatin helteessä pelattavien B-divisioonan EM-kisojen avausottelussa. Pitkään kymmenen pisteen karkumatkalla ollut Sveitsi jäi kuitenkin päätösjaksolla vastaansanomattomasti Suomen jyrän alle. Suomi nousi alkulohkonsa kärkeen 56-48 (20-31) voitollaan.

24.6.2009 WU18

18-vuotiaille tytöille tappio Liettuan 20-vuotiaille

Suomen nuorisomaajoukkueiden kesän 2009 ensimmäinen Liettuan leiritys päättyi tiistai-iltana 18-vuotiaiden tyttöjen otteluun Liettuan 20-vuotiaiden naisten maajoukkuetta vastaan. Kuumeaallosta toipuva joukkue rimpuili Liettuan mukana puoliaikaan asti, mutta hävisi ottelun lopulta 51-81 (31-41).

18.6.2009 Maaottelu

18-vuotiaille tytöille kaksi täpärää tappiota Liettualle

Suomen 18-vuotiaat tytöt pistivät ikäluokkansa Euroopan mestaruutta puolustavan Liettuan maajoukkueen lujille keskiviikkona ja torstaina pelatuissa otteluissa. Suomi hävisi keskiviikkona 55-64 (34-30) ja torstaina vielä täpärämmin, 59-62 (26-33).

24.5.2009 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaille tytöille PM-kultaa

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkue hyvitti vuoden takaisen PM-finaalitappionsa Ruotsille kukistamalla isäntämaan Anette Juvosen viime hetken heitolla täpärästi 56-55. Juvonen palkittiin turnauksen parhaana pelaajana. Suomen 18-vuotiaat pojat jäivät puolestaan omassa finaalissaan Islannin heittorallin jalkoihin ja joutuivat lähtemään kotimatkalle hopeamitalit kaulassaan.

23.5.2009 Maaottelu

Kaksi suomalaisjoukkuetta PM-finaaliin

Suomen nuorisomaajoukkueilla oli lauantaina kiireinen päivä Solnan PM-kisoissa. Suomalaiset voittivat kuudesta päivän aikana pelaamastaan ottelusta neljä. Finaaliin selvittivät tiensä 16-vuotiaiden tyttöjen sekä 18-vuotiaiden poikien maajoukkueet.

22.5.2009 Maaottelu

Poikien maajoukkueet voittoihin PM-kisoissa

Suomen juniorimaajoukkueet voittivat torstaisen PM-kisapäivän neljästä ottelustaan kaksi. 18-vuotiaat pojat kukistivat aamuottelussa Norjan ja 16-vuotiaat pojat myöhään illalla Islannin.

21.5.2009 Maaottelu

Nuorten PM-kisojen avauspäivänä kolme suomalaisvoittoa

Ruotsin Solnassa pelattavien koripallon nuorten PM-kisojen avauspäivä oli suomalaisittain vahva esitys. 18-vuotiaiden poikien joukkue kukisti avausottelussaan aggressiivisen joukkuepuolustuksen turvin Ruotsin 85-72 (38-31), 16-vuotiaat tytöt kukistivat alkuvaikeuksien jälkeen Tanskan 65-51 (34-29) ja 18-vuotiaat tytöt juoksivat Islannin helposti nurin 88-39 (54-22). 16-vuotiaat pojat hävisivät avauspelinsä Tanskalle 69-85 (41-36).

2.12.2008 Pääjuttu

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden maajoukkue-ehdokkaat Baltic Sea Cupiin nimetty

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet osallistuvat 3.-5. tammikuuta Tallinnassa pelattavaan jokavuotiseen Baltic Sea Cupiin. Maajoukkueet kokoontuvat ennen turnausta Vierumäelle leirille, jonne kutsun saaneet pelaajat on nimetty.

10.8.2006 Maaottelu

Voitot 1-1 Suomen ja Ruotsin 15-vuotiaiden tyttöjen välillä

Suomen 15-vuotiaat tytöt ovat ottaneet ennakkotunnelmia EM-kisoista vuotta vanhempien B-divisioonan EM-turnauksessa Jyväskylässä. 15-vuotiailla on kisavuosi edessään ensi kesänä. Jyväskylässä maajoukkue pelaa ensimmäisiä maaotteluitaan.