Pirkka Street Basket Raumalla - Katukorista kaikille

22.8.2017

Tiistaina Raumalla vuoden hauskinta koulupäivää oli viettämässä 150 oppilasta. K-Citymarket Rauman pihalla katukorista pelasi myös erityisryhmien oppilaita. Tapahtuma tarjosi järjestäjä Rauma Basketille mahdollisuuden rekrytoida uusia korispelaajia seuran toimintaan.

 

Upeita koreja, ihmispyramideja, tuuletuksia ja kannustusta – näitä kaikkia nähtiin tänään K-Citymarket Rauman pihalla järjestetyssä katukoristapahtumassa.

 

Rauma Basket oli ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä Pirkka Street Basketia, mutta kerta ei jäänyt todennäköisesti viimeiseksi. Paikallisen seuran lisäksi Pirkka-eväät tapahtumaan tarjonnut K-Citymarket Rauman kauppias oli innokas järjestämään tapahtumaa ensi vuonna uudestaan.

 

Vilinää ja vilskettä riitti Raumalla tiistaina kaikkiaan 51 ottelussa. Yksi kentistä oli varattu erityisryhmien peleille, jossa mukana peleissä oli oppilaita Naulan ja Malmin kouluista.

 

- Me ollaan pelattu koululla korista. Oon kyllä paras sählyssä ja jääkiekossa, mutta oon mä täälläkin koreja tehnyt, kertoi ylpeänä Malmin koulua käyvä poika.

 

Peleistä paistoi aito liikunnan ilo ja yhdessä tekeminen. Kaveria kannustettiin yrittämään parhaansa ja hienoja koreja tuuletettiin yhdessä. Tunnelma osoitti loistavasti sen, kuinka katukoris sopii kaikille yhteiseen liikunnan iloon. Olennaista ei ole muistaa kaikkia sääntöjä, vaan perusajatus joukkuepelaamisesta ja korien tekemisestä saa aikaan huikeita katukorispelejä.

 

- Aivan mahtava tunnelma täällä. Musa pauhaa ja kuulutukset raikuvat. Hienoa, että meidän oppilaat saavat kokea tällaisen tapahtuman tuoksun, kiitteli Naulan koulun opettaja Pilvi Koskinen.

 

- Täällä on innostunut moni sellainenkin pelaamaan, joka ei koululla vielä halunnut lähteä mukaan koristouhuihin.

 

Syksyn 2017 Pirkka Street Basket -kiertue on ylittänyt nyt puolivälin. Edessä on kuitenkin vielä neljä tapahtumaa, joista kaksi vielä tällä viikolla. Huomenna katukorista pelataan Laitilassa ja torstaina Uudessakaupungissa.

 

Pirkka Street Basket 2017 on osa Suomen Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkunnallisuutta. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.

 

Lue myös: Pirkka Street Basket Tampereella (21.8.2017)
Lue lisää: Pikkusudet 

Pelien välissä ehti temppuilla.
Kuvassa syntymässä kori Malmin joukkueelle.
Päivä Raumalla oli vauhdikas ja aurinkoinen. Kuvat: Veera Sääski /Koripalloliitto