Viikon viimeinen Pirkka Street Basket täytti Uudenkaupungin torin

24.8.2017

Torstaina katukorispelejä pelattiin Uudenkaupungin torilla aurinkoisissa tunnelmissa. Tapahtuma oli tähän mennessä syksyn suurin 500 osallistujallaan. Torilla riitti myös paljon kannustajia, kun ohikulkijat pysähtyivät katsomaan pelejä ja lisäksi Korihaiden pelaajia vieraili paikalla.

 

500 koululaista, 88 joukkuetta ja 120 katukorispeliä – Uudenkaupungin torilla oli kuhinaa torstaina aamupäivällä. Torilla järjestetty Pirkka Street Basket -tapahtuma liikutti tähän mennessä eniten lapsia syksyn kiertueella.

 

Lisää vilskettä torille toi myös monet pelejä katsomaan pysähtyneet ohikulkijat, jotka nauttivat lasten ilosta. Kannustushuudot ja musiikki kuuluivat kauas ja useat kiinnostuneet ihmiset kävivät katsomassa, mitä torilla oikein tapahtuu.

 

Iloisia vieraita Pirkka Street Basket -tapahtumassa olivat myös Uudenkaupungin Korihaiden edustusjoukkueen pelaajat, jotka kävivät jakamassa nimikirjoituksia. Pelaajat pääsivät yllättäen myös haastamaan alakoululaisia katukorisotteluun, kun eräs joukkue oli kateissa.

 

Tämän kokoisia katukoristapahtumia ei järjestetä ilman ahkeria vapaaehtoisia. Uudenkaupungin torilla kentänvalvojina torstaina toimivat seuran omat 16-vuotiaat tytöt, jotka pääsivät myös viettämään vuoden hauskinta koulupäivää.

 

- Hyvä syöttö! Hieno heitto!, kuului kentänvalvojien kannustavat kehut jo kauas.

 

- Onhan tämä kiva koulupäivä meillekin, kommentoi Korihaiden B-tytöissä pelaava Elli Lahikainen.

 

- Silloin kun itse olin ala-asteella, katukoris oli aina keväällä koulun lopetuksen kohokohta. Onhan tämä aivan mahtava tapahtuma, joka yhdistää pienempää paikkakuntaa. Melkein kaikki ovat tuttuja.

 

Pirkka Street Basket -kiertue jatkuu vielä ensi viikolla kahden tapahtuman verran, kun tiistaina katukorista pelataan Hyvinkäällä ja keskiviikkona Hämeenlinnassa. Sen jälkeen onkin koripallon EM-kilpailuiden vuoro.  

 

Pirkka Street Basket 2017 on osa Suomen Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.

 

Lue myös: Pirkka Street Basket Raumalla (22.8.2017)
Lue myös: Pirkka Street Basket Laitilassa (23.8.2017)
Lue lisää: Pikkusudet 

Värikäs tapahtuma liikutti Uudenkaupungin torilla 500 koululaista.
Pirkka-kahviteltta sulautui hyvin torin miljööseen.
Nimmareita tapahtumassa kävi jakamassa Korihaiden edustusjoukkueen pelaajia.
Kentänvalvomisesta vastasivat Korihaiden omat juniorit. Kuvat: Veera Sääski /Koripalloliitto