Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

16.4.2018

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

 

Lauri Markkanen koriskoulu – kuuden seuran yhteistyöprojekti

 

Jyväskylän seudulla on järjestetty kuluneella kaudella Lauri Markkasen nimeä kantavaa koriskoulua. Mukana yhteistyössä on ollut kuusi koripalloseuraa: JBA, HoNsU, Säynätsalon Riento, Laukaan Urheilijat, Äänekosken Huima ja Muuramen Urheilijat. Yhteensä kauden aikana koriksen alkeita pääsi opettelemaan reilu 400 lasta viikoittain järjestetyissä 12 eri ryhmässä. Halukkaita olisi ollut enemmänkin.  

 

- Seurojen välinen yhteistyö on onnistunut koriskoulutoiminnassa todella hyvin. Loistava merkki siitä on, että noin 90 prosenttia lapsista on pysynyt koriskouluissa mukana läpi kauden, kommentoi Jaakko Kemilä JBA:sta.

 

- Koriskoululaisten määrä nousi reippaasti edellisistä vuosista. Lauri Markkasen nimi lisäsi toki kiinnostusta, mutta se ei ole ollut ainoa syy. Yhteistyökumppaneiden tuella koriskoulut ovat olleet kaikille lapsille ilmaisia ja seurojen välisen yhteistyön myötä niitä on voitu järjestää mahdollisimman lähellä koteja.

 

Sunnuntaina 15.4. oli luvassa Lauri Markkasen Koriskoulun kevään päättävä sisäinen turnaus, johon osallistui 220 pelaajaa. Aamusta kentillä viilettivät koriskoulun nuorimmat 5-6 vuotiaat ja iltapäivällä kentät ottivat haltuun taas vanhemmat 7-9 vuotiaat juniorit.

 

Päivän kohokohta koettiin, kun odotettu vieras saapui paikalle. Koriskoulun kummipelaaja Lauri Markkanen asteli sisään Killerin liikuntatilaan ”Lauri, Lauri, Lauri…” yhteishuudon saattelemana. Koriskoululaiset pääsivät yhteiskuvaan Markkasen kanssa ja myös nimmareita jonotettiin innokkaina. 

 

- Onhan tämä hienoa, kun näin moni on innostunut koriksesta ja mahtavaa nähdä innokkaita junnuja täällä, kertoi Markkanen nimmareiden jaon lomassa.

 

- Tärkeintä on pitää hauskaa. Sain koriksen parista paljon kavereita ja yhdessä nautittiin pelaamisesta. Toivottavasti näilläkin on ollut täällä hauskaa, toteaa Markkanen vielä lopuksi vinkiksi nuorille korispelaajille.

 

Chicago Bullsin paidassa NBA-kentillä loistavan tulokaskauden pelannut Lauri Markkanen nähdään pelikentillä seuraavan kerran Susijengin matkassa kesän MM-karsintapeleissä. Hänen nimeään kantava koriskoulu sen sijaan saa jatkoa taas ensi syksynä, kun kuuden seuran yhteistyö jatkuu.

 

 


Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkasella riittää paljon faneja.
Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnauksen odotetuin vieras pääsi lasten kanssa yhteiskuviin.
Laurin nimmareita jonotettiin innolla.
Pelien päätteeksi jokainen pelaaja sai mitalin kaulaan. Kuvat: Veera Sääski / Koripalloliitto