Keskitetty erotuomarimaksujärjestelmä käyttöön 1.9.2014 alkaen

7.4.2014 Suomen Koripalloliiton kaikissa sarjoissa siirrytään 1.9.2014 alkaen keskitettyyn erotuomaripalkkioiden maksatusjärjestelmään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että erotuomarit laativat kaikilla sarjatasoilla ottelun jälkeen palkkiolaskelman Koripalloliiton käyttämässä BasketHotel-sarjanhallintajärjestelmässä, jonka jälkeen se siirtyy tarkastettavaksi sekä hyväksyttäväksi.

Maksatusjärjestelmän käyttöönoton jälkeen erotuomaripalkkiot maksetaan erotuomareille kerran kuukaudessa ja vastaavasti seurat saavat kerran kuukaudessa laskun toteutuneista erotuomaripalkkiosta. Sarjailmoittautumisen yhteydessä seuroilta peritään joukkuekohtainen ennakkomaksu (ks. artikkelin lopussa oleva liite), joka palautetaan seuroille kauden päättyessä. Seurat maksavat kauden aikana siis ainoastaan toteutuneista erotuomaripalkkioista.

Jokaisesta ottelusta järjestävältä seuralta peritään lisäksi ottelukohtainen hallintomaksu, joka laskutetaan kuukausittaisen seuralaskutuksen yhteydessä. Tällä hallintomaksulla katetaan järjestelmän käytöstä syntyvät taloushallinnon kustannukset.

Erotuomarimaksujärjestelmä on tällä hetkellä testausvaiheessa ja pilottihankkeena tulee olemaan eteläisen alueen II- ja I-divisioonan aluefinaalit.

Erotuomarimaksujärjestelmän ensi syksyn käyttöönottokoulutuksista sekä seuroille että erotuomareille informoidaan myöhemmin.

 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

28.3.2013 Pohjoinen alue

Koripalloliiton sarjoissa keskitettyyn erotuomarimaksujärjestelmään syksyllä 2013

Suomen Koripalloliiton kaikissa virallisissa sarjoissa siirrytään syksystä 2013 alkaen keskitettyyn erotuomarimaksujärjestelmään.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

Eteläinen alue nimeää erotuomarit kaikkiin sarjoihinsa kaudesta 2009–10 lähtien

Koripalloliiton Eteläinen alue kehittää sarjatoimintaansa merkittävällä tavalla. Kaudesta 2009–10 alkaen Koripalloliiton Eteläisen alueen kaikkien sarjojen otteluihin nimetään erotuomarit.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

2.11.2018 09:56 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin kevätsarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden niihin sarjoihin, joihin otetaan uusia joukkueita kevätkaudeksi, on alkanut. Syksyllä sarjaa pelannut joukkue ei ilmoittaudu uudelleen sarjaan, vain uudet joukkueet siis ilmoittautuvat sarjanhallinnan kautta.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Eezy Basket -katukoristurnaus pelataan FIBA:n 3x3-säännöillä

Helsingissä 19–20.8. pelattava Eezy Basket -hyväntekeväisyysturnaus pelataan ensimmäistä kertaa FIBA:n virallisilla 3x3-koriksen säännöillä.

Näytä lisää vastaavia