Vapaaehtoisten haku EM-kotikisoihin käynnissä

6.2.2017 09:30 Miesten koripallon EM-kisojen yksi lohko pelataan Helsingissä 31.8.-6.9.2017. Kisaorganisaatio etsii noin 300 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 12.2.2017 saakka.

Koripallon EM-kisojen kisaorganisaatio etsii noin 300 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin.

Viime kesänä alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Helsingissä vapaaehtoisia työskenteli muun muassa viestintätiimissä...

... yleisön keskellä asiakaspalvelussa...

Vapaaehtoisuus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden saada uusia kokemuksia ja oppia uutta. Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus tutustua kisatapahtuman tekemiseen, kokea koripallon suurtapahtuman tunnelma osana kisaorganisaatiota sekä ystävystyä uusien, urheiluhenkisten ihmisten kanssa! Vapaaehtoisten työn merkitys on korvaamaton ja teidän avullanne rakennamme tästä unohtumattoman kisaelämyksen.

Haemme joukkoomme reippaita ja hymyileviä, kansainvälisen ja nykyaikaisen tapahtuman tekemisestä innostuneita vapaaehtoisia. Ikäraja tehtäviin on 18 vuotta, mutta erikseen mainittuihin tehtäviin haetaan myös 16 vuotta täyttäneitä.

Helsingin lohkossa pelaavat Suomen lisäksi Islanti, Kreikka, Puola, Ranska ja Slovenia. 

Kuinka paljon aikaa vapaaehtoistehtävät vaativat?

Suurin osa vapaaehtoistehtävistä sijoittuu ottelutapahtumiin ja niiden ympärille, mutta tietyt tehtävät vaativat sitoutumista myös ennen kisoja osallistujien saapuessa Helsinkiin sekä turnauksen välipäivinä harjoitusten pyöriessä kahdella hallilla. Vapaaehtoispäivän pituus on tehtävästä riippuen 6-8 tuntia. Vapaaehtoiseksi ilmoittautuvan toivotaan sitoutuvan 2-3 koulutustapahtumaan ennen kisoja, sekä tehtävästä riippuen vähintään 6-10 päivänä kisa-ajalla 29.8.-6.9.2017. Osassa tehtävistä tarvitaan vapaaehtoisia myös kisojen valmisteluihin ajalla 25.-30.8. ja kisojen jälkeen 7.-9.9.2017.

Millaisia tehtäviä on tarjolla?

Vapaaehtoistehtäviä ovat mm. kilpailujärjestelyihin, ottelutapahtumaan, lipunmyyntiin, kisavieraiden opastukseen, järjestyksen valvontaan, asiakaspalveluun sekä virallisten osallistujien isännöintiin ja kuljetuksiin liittyvät tehtävät.

Organisaation osiin tehdään pienempiä vapaaehtoisten tiimejä, joita johtaa tiiminvetäjä. Vapaaehtoisena voit hakea myös tiiminvetäjän tehtäviin valitsemallasi tehtäväalueella. Tiiminvetäjä varmistaa oman tiiminsä osaamisen ja ”kisakunnon” sekä vastaa tehtävien jaosta ja työvuorolistoista.

Missä työ tapahtuu?

EuroBasket 2017 -turnauksessa virallisia kisapäiviä on 7, joista 5 on pelipäiviä. Kisoissa pelataan yhteensä 15 ottelua Helsinki Arenalla (Hartwall Arena), kisoilla on kolme virallista kisahotellia ja otteluiden lisäksi Helsinki Arenan pihalle rakennetaan tapahtumatori. Harjoitushallina toimii Pasilan urheiluhalli. Myös Helsingin keskustaan on suunnitteilla tapahtuma-areena, johon tarvitaan vapaaehtoisia asiakaspalvelutehtäviin ja oppaiksi.

Mitä vapaaehtoiselta odotetaan?

Vapaaehtoiseksi hakevan henkilön tulee olla vähintään 18-vuotias, osassa tehtävistä riittää 16 vuoden ikä. Vapaaehtoisilta odotetaan ystävällistä ja reipasta käytöstä sekä kielitaitoa. Osa tehtävistä vaatii myös erityisosaamista, kuten teknisiä taitoja, ajokortin, hygieniapassin tai järjestyksenvalvojan kortin. Näistä mainitaan erikseen tarkemmissa tehtäväkuvauksissa ja hakulomakkeessa.

Vapaaehtoisohjelman aikataulu – hakuaikaa 12.2.2017 asti

Vapaaehtoishaku päättyy sunnuntaina 12. helmikuuta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan maaliskuun alussa sähköpostitse, oletko tullut valituksi ja mihin tehtävään kukin ollaan valitsemassa. Vapaaehtoisten EM-kisainfo ja yhteiskoulutuksia pidetään touko- ja elokuussa, tiimikohtaisia koulutuksia tai tapaamisia on myös kesäkuussa.

Mitä vapaaehtoiset saavat?

Hienon ja kansainvälisen kokemuksen lisäksi vapaaehtoiset saavat työtehtävissä käytettävän kisa-asun ja tarvittavat varusteet. Yli 6 tuntia kestävien työvuorojen aikana vapaaehtoisille on järjestetty ruokailu. Vapaaehtoisilla on myös mahdollisuus seurata joitakin EuroBasketin otteluita, myös Suomen 1-2 ottelua. Vapaaehtoisille ei makseta palkkaa, ja jokainen vastaa itse majoituksestaan ja matkakuluistaan.

Vapaaehtoisen oikeudet

• päästä mukaan tekemään suurta kansainvälistä koripallotapahtumaa yhdessä

• oppia uutta, löytää omia vahvuuksia, saada eväitä ja näyttöä työelämään

• lämmin ruoka yli 6 tunnin työvuoroissa sekä pientä välipalaa ja kahvia vapaaehtoisten omassa tilassa

• vapaaehtoisten asuste ja tarvittavat varusteet (vaihtelevat tehtävien mukaan)

• HSL:n matkakortti kisojen ajaksi

• vapaaehtoisten yhteiset tapahtumat ja koulutukset

• diplomi kaikille, työtodistus pyydettäessä

• mahdollisuus päästä seuraamaan joitakin EuroBasketin otteluita

Vapaaehtoiselta odotetaan

• osallistumista vapaaehtoisten koulutuksiin

• sovittujen ohjeiden, sääntöjen ja sopimusten noudattamista

• sovittujen työvuorojen noudattamista

• luotettavuutta, täsmällisyyttä, oma-aloitteellisuutta ja reippautta

• mahdollisimman aikaista ilmoitusta mahdollisesta sairastumisesta

Jos sinulla on kysyttävää vapaaehtoistehtävistä tai –hakuprosessista, ota yhteyttä sähköpostilla volunteer@basket.fi.

Hae vapaaehtoiseksi: Siirry hakulomakkeeseen
 
24.11.2018 15:36 EM-kilpailut

EM-kotikisat valittiin maailman toiseksi parhaaksi urheilutapahtumaksi

Suomen Koripalloliiton isännöimä EM-kisojen alkulohko Helsingissä sijoittui toiseksi kansainvälisessä tapahtuma-alan BEA World -kilpailussa. Palkinto ojennettin perjantaina Portugalissa Koripalloliiton tapahtumakumppani Elämys Groupin toimitusjohtaja Jussi Viskarille.

EM-kotikisojen alustava tulos vahvasti positiivinen

Helsingissä elo-syyskuussa järjestettyjen EM-kisojen alkulohkon alustava tulos on noin 600 000 euroa positiivinen. Helsingin alkulohkon pääsihteeri Ari Tammivaara esitteli EM-kisojen yhteenvedon Koripalloliiton liittokokouksessa lauantaina.

4.9.2017 14:00 EM-kilpailut

Tietoa Susijengin fanituotteiden myynnistä EM-kisoissa

Susijengin pelipaitoja on myynnissä Hartwall Arenan myyntipisteellä ottelupäivinä. Paitojen myynti on keskeytetty Koripalloliiton verkkokaupassa.

30.8.2017 EM-kilpailut

EM-kisojen jälkipelit Susiklubilla – katso päivitetty esiintyjälista

Ensimmäistä kertaa kotimaan kamaralla järjestettävä jatkoklubi kerää korisfanit yhteen Susijengin otteluiden jälkeen Kampin Circus-yökerhossa.

30.8.2017 EM-kilpailut

EM-kisavieraan opas – näin otat kaiken irti Helsingin korishuumasta

Kokosimme yhteen kaikki kisavieraalle käytännölliset tiedot, jotta kokemuksesi Susijengin EM-kotikisoista olisi paras mahdollinen.

29.8.2017 20:50 EM-kilpailut

Fan Village kohoaa Arenan ulkopuolelle – ravintolapalvelut yli 1500 kisavieraalle

Helsingin EM-alkulohkon päänäyttämön Helsinki Arenan ulkopuolelle nousee kisojen ajaksi laaja Fan Village, joka tarjoaa kisavieraille aitiopaikan tunnelmannostatukseen ennen Susijengin otteluita.

28.8.2017 21:20 EM-kilpailut

Susijengin ensimmäisiin EM-otteluihin myynnissä enää kourallinen lippuja

Suomen avausottelu Ranskaa vastaan sekä Slovenia-ottelu lähentelevät loppuunmyytyjä, ja vapaita lippuja on jäljellä enää muutamia kymmeniä.

14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

21.6.2017 EM-kilpailut

EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara valittu joukkuepelien vastuuvalmentajaksi Olympiakomiteaan 1.1.2018 alkaen

Vahvan koripallotaustan omaava Ari Tammivaara on nimitetty Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön joukkuepelien vastuuvalmentajaksi alkaen 1.1.2018. Tällä hetkellä Tammivaara työskentelee koripallon EM-kilpailujen (FIBA EuroBasket 2017 Helsinki) pääsihteerinä.

19.6.2017 EM-kilpailut

EM-kotikisojen jälkipelit pelataan Susiklubilla

Koripallon EM-kotikisojen (FIBA EuroBasket 2017) fanipalvelut ja tapahtumakokonaisuus täydentyvät virallisella jatkoklubilla, Susiklubilla. Kampin Circus-yökerhossa esiintyy kisaviikon aikana mm. Stig, Atomirotta ja Brother Firetribe. Susiklubi kutsuu fanit juhlimaan jokaisen Suomen ottelun jälkeen.

Näytä lisää vastaavia