3x3 Finnish Tour jatkuu Helsingissä 17.-19.3.2017

3.3.2017

GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 18.3. järjestetään satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingin Messukeskuksessa.

 

 

Järjestettävässä 3x3-tapahtumassa on kaksi sarjaa, joihin voi ilmoittautua 2.3. saakka tai niin kauan, kun sarjoissa on tilaa.

 

GoExpo 3x3 –tapahtumassa on ohjelmassa perjantaina 17.3. amatöörisarja. Tapahtuma on saanut jälleen satelliittiturnauksen statuksen ainoana Suomessa. 

 

Lauantaina järjestettävä Elite-sarjan voittanut joukkue saa suoran paikan Euroopan Challenger –turnaukseen matkoineen ja majoituksineen. Lisäksi voittajajoukkueelle on luvassa 1000 euroa palkintorahaa.

 

Elite sarja on 12 joukkueen kutsuturnaus, johon joukkueita on tällä hetkellä tulossa Ruotsista, Tanskasta, Virosta, Latviasta, Venäjältä, Serbiasta sekä Suomesta. Tämä tarkoittaa sitä, että turnauksessa pelataan kovatasoisinta 3x3 peliä Suomessa.

 

Tapahtuman yhteydessä järjestetään edellisenä päivänä 3x3 tuomariklinikka, jossa kouluttajana toimii FIBA:n erotuomarikouluttaja Marek Maliszewski.

 

Muutamia paikkoja on vielä vapaana, ilmoittaudu mukaan tästä >> 

 

Tapahtuma on osa 3x3 Finnish touria, jossa tullaan pelaamaan turnauksia Oulussa, Tampereella, Espoossa ja Helsingissä. Lopputurnaus pelataan Narinkkatorilla Helsingissä 22.7.2017.

 

Mitä on 3x3?

 

Yhteen koriin pelattava 3 vs 3 –koripallo, ns. katukoris, on monille tuttua aiemmilta vuosikymmeniltä. 3x3 on kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n ”tuunattu” versio pelistä, jota on säännöillä muutettu nopeita ja taitavia pelaajia suosivaksi. FIBA loi 3x3-säännöt vuonna 2010 ja tavoittelee lajille olympiastatusta Tokion 2020 kisoihin.

 

Merkittävimmät säännöt 3x3-pelissä ovat 12 sekunnin hyökkäysaika sekä pelin jatkuminen suoraan korin jälkeen. Säännöt tekevät pelistä nopeatempoisen – sekä rautaista kuntoa vaativan.

 

Yhteydenotot:

Olsi Marko, olsi.marko@hnmky.fi

Facebook: 3x3Fin


Messukeskuksen tapahtuma on osa 3x3 Finnish touria, jossa tullaan pelaamaan turnauksia Oulussa, Tampereella, Espoossa ja Helsingissä. Lopputurnaus pelataan Narinkkatorilla Helsingissä 22.7.2017.