EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara valittu joukkuepelien vastuuvalmentajaksi Olympiakomiteaan 1.1.2018 alkaen

21.6.2017

Vahvan koripallotaustan omaava Ari Tammivaara on nimitetty Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön joukkuepelien vastuuvalmentajaksi alkaen 1.1.2018. Tällä hetkellä Tammivaara työskentelee koripallon EM-kilpailujen (FIBA EuroBasket 2017 Helsinki) pääsihteerinä.

 

 

Ari Tammivaara tulee jatkamaan Henrik Dettmannin ja Jukka Rautakorven tekemää työtä Olympiakomiteassa. Vastuuvalmentaja on joukkuepelien lajiryhmävastaava ja tekee työtä joukkuelajien eteen huippu-urheiluyksikössä. Työn isoista linjoista on sovittu joukkuepelien yhdessä rakentamassa menestyssuunnitelmassa, joka kiteyttää yhteistyön urheilullisuuden, valmennusosaamisen ja pelin kehittämiseen.

– Paljon on saatu aikaiseksi, mutta toisaalta isolla pelikentällä olemme vasta ensimmäisellä jaksolla. Ari Tammivaarasta tuli joukkuelajien kanssa käydyn prosessinperusteella ykkösehdokas jatkamaan tätä työtä. Olen erittäin tyytyväinen, että saamme Arin vahvan kompetenssin ja energian mukaan tekemään suomalaista urheilua paremmaksi, toteaa HUY:n johtaja Mika Kojonkoski.

– Suomalaiset joukkuepelit voivat rikastuttaa toisiaan vahvalla yhteistyöllä, jolle menestyssuunnitelma antaa vahvan pohjan. Hienoa, että Ari Tammivaara on saatu mukaan juoksuttamaan tätä kokonaisuutta. Joukkuepeleillä menee Suomessa hyvin, mutta hyvällä yhteistyöllä voimme olla vielä vahvempia, toteaa rekrytointiprosessia mukana ollut Erkka Westerlund.

 

Ari Tammivaara aloittaa joukkuepelien vastuuvalmentajana 1.1.2018. Sopimusaika on kaksi vuotta. Välivaiheessa joukkuepelien yhteistä asiantuntijaryhmää vetää Aki Karjalainen.

– Olen ollut urheilussa mukana monessa eri roolissa ja suurimmat onnistumisen tunteet olen kokenut päästessäni käyttämään osaamistani prosessien ja ohjelmien rakentajana – on se sitten ollut seura- tai maajoukkuetasolla. On kunnia päästä jatkamaan Dettmannin ja Rautakorven aloittamaa prosessikehitystä. Minulla on tapana heittäytyä täysillä tekemiini töihin ja tällä hetkellä keskityn täysillä siihen, että järjestämme ikimuistoiset koripallon EM-kisat, kommentoi Ari Tammivaara.


Koripalloliitossa Tammivaara on toiminut ennen EM-kisaprojektia valmennuksenjohtajana sekä miesten ja nuorten maajoukkueiden päävalmentajana. Korisliigassa Tammivaara on valmentanut Lahden NMKY:tä ja Kauhajoen Karhua. Saksassa Tammivaara oli puolestaan rakentamassa koripallo-ohjelmia Freiburgissa ja Mitteldeutscherissa luotsaten joukkueita samalla maan kahdella ylimmällä sarjatasolla.


Ari Tammivaara on toiminut Suomen koripalloliitossa ennen EM-kisaprojektia valmennuksenjohtajana sekä miesten ja nuorten maajoukkueiden päävalmentajana. Kuva: Suomen koripalloliitto