Suomen maajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden herruudesta Kisakalliossa

23.6.2017

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta ensi maanantaista lähtien Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Suomen joukkueiden päävalmentajat ovat nimenneet PM-kokoonpanot.


Sudenpennuilla Kisakalliossa toista kertaa pidettävät PM-kisat toimivat lähtölaukauksena kohti maajoukkuekesää. Kisakalliossa Suomen nuorisomaajoukkueet pelaavat intensiivisesti viisi peliä viiteen päivään, minkä jälkeen valmistavien maaotteluiden kautta päätähtäin on kunkin ikäluokan EM-kisoissa.
 

18-vuotiaissa pojissa vanhinta ikäluokkaa edustaa ´99-syntyneet, jotka pelasivat viime kesällä 17-vuotiaiden MM-kisoissa Espanjassa. EM- ja MM-kisakonkareita joukkueesta löytyykin, mutta päävalmentaja Jyri Lohikoski on lisännyt myös ripauksen uutta verta.
 

– Meillä on tavallaan mielenkiintoinen sekoitus äärimmäisen kokeneita pelaajia ja mielenkiintoisia uusia kasvoja maajoukkueympyrässä, Lohikoski kertoo.
 

– Maajoukkuekesä alkoi tällä viikolla ja olemme ehtineet harjoitella neljä päivää. Ihan hirveän paljon asioita ei ole ehditty harjoitella, mutta toivottavasti turnauksessa näkisimme rohkeata puolustuspeliä. Sellaista puolustuspeliä, jossa joukkueen keskinäinen luottamus välittyy, että jos yksi auttaa, niin toinen auttaa ja niin edespäin.

 

Suomen 18-vuotiaat pojat PM-kisoissa 2017

 

#SukunimiEtunimiSeura
4WaxlaxErikHBA
5PihlajamäkiTomasHBA
7AntikainenTuomoMuKi
8HeinonenMiikaMuKi
9GustavsonAndreHBA
10WaxlaxRickyRocks
11GranlundJesperRocks
12JantunenMikaelHBA
13SyrjämäkiAapeliHNMKY
14LiukkoAleksiRocks
15JaakkolaTuukkaHBA
20TahvanainenVilleHNMKY

 

18-vuotiaat tytöt panostaa vauhtiin

 

– Meillä on siinä mielessä erikoinen joukkue, että olemme aavistuksen lyhyempiä verrattuna muihin kansainvälisiin joukkueisiin, mutta sitä kautta pitää löytää vahvuudet. Puolustuksemme on aloitteentekevää, hyökkäyspäässä työnnämme palloa vauhdilla eteenpäin ja pyrimme saamaan nopeuden kautta hyviä tilanteita, Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Tuomas Oja kertoo.
 

– Nyt on harjoiteltu kaksi leiriä ja PM-kisat tulevat erittäin hyvään kohtaan. Muiden joukkueiden kautta nähdään, että missä tällä hetkellä olemme. Varmasti opettavainen viikko edessä.
 

Suomen 18-vuotiaat tytöt PM-kisoissa 2017

 

#SukunimiEtunimiSeura
3BejediSaraHelmi Basket HBA
4MäenpääVeraHelmi Basket HBA
5LahtinenLotta-MajHelmi Basket HBA
7Vehka-ahoLottaViVe
8TulkkiReetta-SofiaPyrintö
9VaalavirtaKiaEspoo United
10KahelinAnnaHelmi Basket
11HulmiFannyHelmi Basket HBA
12LehtiRosaPuhuttaret
13ArikeElinaHelmi Basket HBA
14AgyeiMagdaleneHNMKY
15KuismaNeaHelmi Basket HBA

 

16-vuotiaat pojat puolustavat ja siirtyvät napakasti

 

– Nyt on pari leiriä takana ja viimeksi olemme pelanneet tämän joukkueen merkeissä Baltic Sea Cupissa. Aistimme, että pojista on kiva päästä taas pelaamaan.  Kesän kokonaisuutta ajatellen turnaus on juuri pelirytmin löytämisen kannalta oikeinkin hyvässä paikassa, Suomen 16-vuotiaiden poikien päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.
 

– Olemme harjoitelleet susipuolustamisen perusasioita ja napakkaa siirtymistä puolustuksesta hyökkäämiseen. Tärkeää on myös levypallopelaaminen, jossa haluamme olla aktiivisia ja valmiita antamaan ensimmäisen iskut.

 

Suomen 16-vuotiaat pojat PM-kisoissa 2017

 

#SukunimiEtunimiSeura
3SuokasTeemuMuKi/HBA
4KoskinenJasperPyrintö
5JuuselaJaakkoHonka
7HannikainenEeroKTP
8TaussiValtteriPyrintö
9KorkiatupaAarniWBKori-80
10SajantilaErikHonka/HBA
11BlomgrenPerttuKobrat
12AglassingerAlexanderMuKi
13FederikoFederikoPuHu Juniorit
14PermantoHenriKTP
15ExauciaThomasKTP

 

16-vuotiailla tytöillä poikkeuksellisen kookas joukkue

 

– Ensimmäinen iso asia on, että meillä on neljä pelaajaa, jotka eivät ole aiemmin maajoukkuepelejä pelanneet. Näissä turnauksissa ennen viimeisiä valintoja on mahdollisuus antaa näyttöjä virallisissa maaotteluissa, Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoo.
 

– Toinen iso asia on, että miten pystymme rakentamaan joukkuepuolustuksemme. Meillä on isokokoinen koripallojoukkue, josta löytyy kaksi yli 190-senttistä pelaajaa ja muutenkin pelipaikoilleen pitkiä pelaajia. Kyse on siitä, että miten pystymme käyttämään mahdollista kokoylivoimaamme hyväksi puolustuksessa.

 

Suomen 16-vuotiaat tytöt PM-kisoissa 2017

 

#SukunimiEtunimiSeura
3TuomistoSanniEBT/HBA
4AilusAlexandraHonka/HBA
5PekonenEbbaHonka/HBA
7KurunsaariTaruHonka/HBA
8KuismaMaijaOrJy
9PaltemaaLotta-KaisaHonka/HBA
10AarnioJanetteHNMKY/HBA
11MarkkanenNooraHonka/HBA
12ViitaSiljaViVe
14ChimeSarahTiKS
15TaponenLiisaPyrintö
20KuierAwakPeKa

 

PM-kisoissa Suomi kohtaa maanantaina Islannin, tiistaina Viron, keskiviikkona Tanskan, torstaina Norjan ja perjantaina Ruotsin. Pelejä pelataan kokonaisuudessaan 55 kappaletta eli 11 per päivä. Jokaiselta maalta löytyy edustus jokaisessa ikäluokassa paitsi Tanska ei osallistu 18-vuotiaiden tyttöjen turnaukseen.

 
Turnauksen päivän kaikkiin kolmella kentällä pelattaviin otteluihin katsojaliput maksavat 5€ paikan päällä. Koko turnaukseen kaikkiin otteluihin oikeuttava lippu maksaa 20€. Kaikki ottelut ovat myös katsottavissa Basket Finlandin YouTube-kanavalta.


Suomen nuorisomaajoukkueita PM-kisoissa tähdittävät mm. Andre Gustavson (MU18).
Aapeli Syrjämäki (MU18).
Lotta-Maj Lahtinen (WU18).
Elina Arike (WU18).
Erik Sajantila (MU16).
Perttu Blomgren (MU16).
Ebba Pekonen (WU16).
Awak Kuier (WU16). Kuvat: Ville Vuorinen, Francois Perthuis, Vesa Koivunen & Oma Design.