Eezy Basket -katukoristurnaus pelataan FIBA:n 3x3-säännöillä

30.6.2017

Helsingissä 19–20.8. pelattava Eezy Basket -hyväntekeväisyysturnaus pelataan ensimmäistä kertaa FIBA:n virallisilla 3x3-koriksen säännöillä.

 

 

Helsingin Mäntymäen kentällä pelataan 19–20.8. Eezy Basket -katukoristurnaus. Turnauksen pelimuoto on kuluvana vuonna kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n säännöillä pelattava 3x3. Kolme vastaan kolme -pelimuoto on ollut viime vuosina nosteessa. Kansainvälinen olympiakomitea hyväksyi lajin hiljattain olympiaohjelmaan ja 3x3-koripallo on mukana jo Tokion vuoden 2020 olympialaisissa. Uudet säännöt tekevät pelistä vauhdikkaan, mutta samalla myös kaikille sopivan. Tiukkoja tilanteita ja iloista meininkiä turnauksesta ei taatusti tule puuttumaan.


 

Mikä Eezy Basket?
 

Eezy Basket on nimensä mukaisesti rento katukoristapahtuma Helsingin sydämessä. Oma sarja löytyy kaikille – huippupelaajista julkkisjengeihin ja alle 10-vuotiaiden tyttöjen ja poikien omiin mittelöihin. Tärkeintä on rento pelifiilis.Tunnelmaa tapahtumassa luovat muiden muassa juontaja sekä DJ. Turnauksen kummina toimii Suomen ykköspelaaja, FC Barcelonan ja Susijengin kokoonpanoista tuttu Petteri Koponen.


Ensimäinen Eezy Basket järjestettiin vuonna 2016. Turnauksesta on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne koripallon ystävien iloksi. Turnauksen osallistumismaksu on 50 euroa per joukkue, ja firmasarjassa 100 euroa per joukkue. Kaikki osallistumismaksut menevät lyhentämättöminä erinomaisen hyvään tarkoitukseen: Koripalloliiton nuorisotyön hyväksi.


 

Tervetuloa viettämään mukavaa viikonloppua 19.–20.8.2017 koriksen parissa, ikään ja taitotasoon katsomatta. Varmista paikkasi vuoden parhaassa katukoristapahtumassa ilmoittamalla joukkueesi mukaan Eezy Basketin verkkosivuilla.
 

Eezy Basket löytyy myös Facebookista

Petteri Koponen toimii Eezy Basket -turnauksen kummina.