Nuorten valtakunnallisten sarjojen muutokset 2017-18 – päivitys kokoonpanotietoon

4.7.2017

Tulevalla kaudella pelataan 19-vuotiaiden (A-nuoret) ja 16-vuotiaiden (B-nuoret) valtakunnalliset sarjat, joiden karsinnat muuttuvat cup-muotoiseksi. Sarjojen muutoksiin liittyvään kokoonpanotietoon on tehty päivitys 4.7.2017.

 

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen kaudella 2017-18

 

  • 19-vuotiaiden SM-sarja ja valtakunnallinen I divisioona (1999 ja myöhemmin synt.)
  • 16-vuotiaiden SM-sarja ja valtakunnallinen I divisioona (2002 ja myöhemmin synt.)
  • 14-vuotiaiden SM-sarja ja valtakunnallinen I divisioona (2004 ja myöhemmin synt.)

 

19- ja 16-vuotiaiden SM-sarjat sekä valtakunnalliset I divisioonat pelataan kaudella 2017-18 kymmenen joukkueen sarjoina. Valtakunnallisten karsintojen kautta selvitetään kymmenen (10) parasta joukkuetta kunkin ikäluokan SM-sarjaan ja seuraavat kymmenen (10) parasta joukkuetta valtakunnalliseen I divisioonaan.

 

Ilmoittautumalla ja osallistumalla valtakunnallisiin karsintoihin joukkue sitoutuu pelaamaan siinä sarjassa, johon sen sijoitus karsintojen perusteella oikeuttaa (SM-sarja tai valtakunnallinen I divisioona).

 

Siirry suoraan sarjailmoittautumiseen tästä.

 

Ranking ja pelaajien ilmoittaminen kokoonpanoon, HUOM – päivitetty 4.7.

 

Jokaisen karsintoihin osallistuvan joukkueen valmentajan tulee tehdä ko. sarjan osalta joukkueiden ranking-listaus. Tästä lähetään ohjeet kaikille karsintoihin osallistuville joukkueille ilmoittautumisen jälkeen.

 

Aiemmasta ilmoituksesta poiketen kokoonpanoja ei tarvitse ilmoittaa ennen karsintoihin osallistumista.

 

Cup-muotoinen karsinta

 

Cup-muotoinen karsinta toteutetaan kahden karsintakierroksen aikana, kaksi karsintaviikonloppua. Karsinta pelataan pääsääntöisesti neljän (4) joukkueen karsintalohkoissa, mutta ensimmäisellä karsintakierroksella saattaa olla myös kolmen (3) joukkueen karsintalohkoja. Cup-muotoisessa karsinnassa pelataan niin, että vain voitoilla ja tappioilla on merkitystä. Cup-muotoisessa karsinnassa ei lasketa sarjataulukoita.

 

Ilmoittautuneiden joukkueen määrästä riippuen osa rankingin parhaista joukkueista pääsee suoraan toiselle karsintakierrokselle, johon pääsee aina yhteensä kaksikymmentä (20) joukkuetta.

 

Kilpailusääntömuutos - pelaajan edustuskelpoisuus muuttunut syksyn osalta

 

Koripalloliiton Kilpailusääntöjen 37§ Nuorten sarjojen ikärajat mukaan, kun pelaaja osallistuu syksyllä SM-karsintaan, tulee hänen pelata siinä saman ikäluokan valtakunnallisen sarjan joukkueessa ja sarjassa, johon karsintojen kautta selviää, joulukuun viimeiseen päivään saakka.

 

Esimerkki

 

16-vuotias pelaaja osallistuu 16-vuotiaiden karsintaan seuransa joukkueessa ”Seura A”. Jos samalla seuralla on samassa ikäluokassa toinen joukkue SM-sarjassa tai valtakunnallisessa I divisioonassa, ei pelaajaa saa pelata siinä toisessa joukkueessa ennen 1.1.2018.

 

Jos samalla seuralla on myös joukkue 19-vuotiaiden SM-sarjassa tai valtakunnallisessa I divisioonassa, saa yllä mainittu pelaaja pelata tässäkin sarjassa jo ennen joulukuun viimeistä päivää, jos hän ei ole osallistunut 19-vuotiaiden karsintaan, jossakin toisessa saman tai eri seuran joukkueessa.

 

Karsintojen aikataulut

 

19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien karsinnat

  1. karsintakierros 16.-17.9.2017
  2. karsintakierros 30.9.-1.10.2017

 

16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien karsinnat

  1. karsintakierros 9.-10.9.2017
  2. karsintakierros 23.-24.9.2017

 

Nuorten SM-sarjojen ja valtakunnallisten I divisioonien runkosarjan kierrosten sekä pudotuspelien ja Final Four -lopputurnausten ottelupäivät löytyvät kilpailukalenterista (avaa pdf-tiedoston).

 

19- ja 16-vuotiaiden SM-sarjat ja I divisioonat

 

Kaikkien ikäluokkien SM-sarjat ja I divisioonat pelataan kymmenen (10) joukkueen kaksinkertaisina sarjoina loka-huhtikuun aikana. SM-runkosarjojen päätteeksi pelataan pudotuspelit neljän parhaan joukkueen kesken paras kolmesta -järjestelmällä.

 

19-vuotiaiden valtakunnallisessa I divisioonissa pelataan kauden päätteeksi Final Four -lopputurnaus yksipäiväisenä. 16-vuotiaiden valtakunnallisen I divisioonan kauden päätteeksi pelataan nousukarsinta pelikautta 2018-19 varten, kts. jäljempänä.

 

Uudet 17-vuotiaiden sarjat pelikaudelle 2018-19

 

Pelikaudella 2018-19 pelataan 17-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-sarjat ja valtakunnalliset I divisioonat.

 

Pelikauden 2017-18 päätteeksi 16-vuotiaiden SM-sarjojen sijoille 1.-8. sijoittuneet joukkueet saavat SM-sarjapaikat 17-vuotiaiden SM-sarjoihin pelikaudelle 2018-19. Syksyllä 2018-19 pelataan karsinnat 17-vuotiaiden valtakunnallisiin I divisiooniin.

 

Nousukarsinnat 17-vuotiaiden SM-sarjoihin

 

16-vuotiaiden SM-sarjan ja I divisioonan päätteeksi pelataan nousukarsinta kahdesta (2) 17-vuotiaiden pelikauden 2018-19 SM-sarjapaikasta. Tämä nousukarsinta korvaa 16-vuotiaiden Final Four-lopputurnauksen.

 

16-vuotiaiden kauden päätteeksi SM-sarjan sijoille 9. ja 10. sekä valtakunnallisen I divisioonan sijoille 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet pelaavat nousukarsinnan kahdesta 17-vuotiaiden SM-sarjan paikasta pelikaudelle 2018-19.

 

Alle 18-vuotiaan ulkomaalaisen pelaajan edustuskelpoisuus

 

Kilpailusääntöjen mukaan alle 18-vuotiaista ulkomaalaisista pelaajista on tehtävä rekisteröinti tai ilmoitus kilpailun järjestäjälle. Sääntömuutos on kansainvälisen koripalloliiton FIBAn sääntöjen mukainen.

 

Sääntö koskee ulkomaalaisia pelaajia, jotka pelaavat 19-, 16- tai 14-vuotiaiden nuorten SM-sarjassa tai –karsinnassa.

 

Sääntömuutos ei rajoita ulkomaalaisten pelaajien pelaamista nuorten SM-sarjoissa - ja karsinnoissa, mutta ko. pelaajista tulee tehdä kilpailusäännön mukainen ilmoitus tai rekisteröinti. Sekä ilmoitus että rekisteröinti ovat ilmaisia.

 

Alueen sarjoihin ilmoittautuminen

 

Jos joukkue ei selviä karsinnoista valtakunnalliseen sarjaan ja joukkue haluaa pelata alueellisessa sarjassa, ilmoita joukkue valtakunnallisen karsinnan lisäksi myös alueen sarjaan 15.8.2017 mennessä. Ilmoita sarjan sarjavastaavalle tieto, että alueellinen ilmoittautuminen on ehdollinen. Välittömästi SM-karsinnan päättymisen jälkeisenä maanantaina, voi joukkue tarvittaessa perua alueellisen sarjan paikan (jos siis joukkue selviää valtakunnalliseen sarjaan eikä halua samanaikaisesti pelata myös alueellisessa sarjassa).

 

14-vuotiaiden SM-sarja – ei muutoksia

 

14-vuotiaiden (C-nuorten) SM-karsintojen ja -sarjojen pelitapaan ei ole tullut muutoksia. Ilmoittautuminen alueelliseen SM-karsintaan tehdään alueelle 15.8.2017 mennessä.

 

TÄRKEIMMÄT MUUT TIEDOT