Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen päättyy 1.8.2017

31.7.2017

19 -vuotiaiden (A-nuoret) ja 16-vuotiaiden (B-nuoret) valtakunnallisten sarjojen karsintojen viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistaina 1.8.2017.

 

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen kaudella 2017-18

  • 19-vuotiaiden SM-sarja ja valtakunnallinen I divisioona (1999 ja myöhemmin synt.)
  • 16-vuotiaiden SM-sarja ja valtakunnallinen I divisioona (2002 ja myöhemmin synt.)
  • 14-vuotiaiden SM-sarja ja valtakunnallinen I divisioona (2004 ja myöhemmin synt.)

 

19- ja 16-vuotiaiden SM-sarjat sekä valtakunnalliset I divisioonat pelataan kaudella 2017-18 kymmenen joukkueen sarjoina.

 

Valtakunnallisten karsintojen kautta selvitetään kymmenen (10) parasta joukkuetta kunkin ikäluokan SM-sarjaan ja seuraavat kymmenen (10) parasta joukkuetta valtakunnalliseen I divisioonaan.

 

Näiden sarjojen karsintoihin tulee ilmoittautua viimeistään tiistaina 1.8.2017.

 

Ilmoittautumalla ja osallistumalla valtakunnallisiin karsintoihin joukkue sitoutuu pelaamaan siinä sarjassa, johon sen sijoitus karsintojen perusteella oikeuttaa (SM-sarja tai valtakunnallinen I divisioona).

 

Siirry sarjailmoittautumiseen (FIBA Organizer) >>

 

14-vuotiaden SM-sarjan karsintaan ilmoittaudutaan 14.8.2017 alueelliseen sarjaan.

 

Joukkueiden ranking

 

Jokaisen karsintoihin osallistuvan joukkueen valmentajan tulee tehdä ko. sarjan osalta joukkueiden ranking-listaus. Tästä lähetään ohjeet kaikille karsintoihin osallistuville joukkueille ilmoittautumisen jälkeen.

 

Cup-muotoinen karsinta

 

Cup-muotoinen karsinta toteutetaan kahden karsintakierroksen aikana, kaksi karsintaviikonloppua. Karsinta pelataan pääsääntöisesti neljän (4) joukkueen karsintalohkoissa, mutta ensimmäisellä karsintakierroksella saattaa olla myös kolmen (3) joukkueen karsintalohkoja. Cup-muotoisessa karsinnassa pelataan niin, että vain voitoilla ja tappioilla on merkitystä. Cup-muotoisessa karsinnassa ei lasketa sarjataulukoita.

 

Ilmoittautuneiden joukkueen määrästä riippuen osa rankingin parhaista joukkueista pääsee suoraan toiselle karsintakierrokselle, johon pääsee aina yhteensä kaksikymmentä (20) joukkuetta.

 

Lue lisää:

Nuorten valtakunnallisten sarjojen muutokset 2017-18 – päivitys kokoonpanotietoon (4.7.)