Seuratuki vuodelle 2018 haettavissa

13.11.2017 Seuratuki lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien edistämiseen on haettavissa. Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa ja lisätä toiminnan monipuolisuutta uusien lajien kautta. Seuratoimintaa kehittämällä voidaan myös ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina. Nuorten itsensä ideoimia kehittämishankkeita voidaan myös tukea.

Seuratuen avulla on mahdollista kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä ja edistää monimuotoisen liikunnan kansalaistoiminnan toteutumista.

Tuoreen selvityksen mukaan seuratukihakemusten laatu näyttäisi viime vuosina heikentyneen. Seuratuen hakemista ei pitäisi ajatella vain hankehakemuksen tekemisenä, vaan ihannetilanteessa hakemus rakentuisi osaksi laajempaa seuran kehittämistyötä. 

- Entistä enemmän tulisi kiinnittää huomiota seuratuen avulla kehitettävien toimintojen vakiinnuttamisen suunnitteluun, toteaa arvioinnin tehnyt Lari Metsälä LIKES-tutkimuskeskuksesta. 

- Hakijan on perehdyttävä hakuohjeisiin huolella ja panostettava hakemuksen tekemiseen, jotta seurassa suunnitellut toimenpiteet välittyvät hakemusten arvioitsijalle. Tukea ja apua seuratoiminnan kehittämiseen saa liikunnan aluejärjestöjen ja liittojen seurakehittäjiltä, korostaa ylitarkastaja Sari Virta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Haettavissa olevan avustussumman suuruus on 2 500–15 000 euroa vuodessa. Seuratukeen on varattu 4 miljoonaa euroa. Edellyttäen, että eduskunta osoittaa tarkoitukseen tarvittavat määrärahat vuoden 2018 talousarviossa.

Seuratukea haetaan sähköisesti, ja haku tapahtuu osoitteessa www.seuraverkko.fi. Haku avataan 13.11.2017 ja se päättyy 15.12.2017.

Tukimateriaalit: https://www.seuraverkko.fi/seuratoiminnan_tueksi.php

Lisätietoja: 

- ylitarkastaja Sari Virta, p. 02953 30377 
- osastosihteeri Päivi Wathén, p. 02953 30341 
#seuratuki

 
13.1.2021 12:15 Koronavirus

Koripalloliitto lähestyi Olympiakomitean ja muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen kanssa ministeriä avoimella kirjeellä

Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu on mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta. Koripalloliitto lähestyi tiistaina muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa avoimella kirjeellä.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

19.8.2020 08:27 Lasten ja nuorten liikunta

Haku Pukinmäen SUSI Campukseen on käynnissä

Pukinmäenkaaren peruskoulun urheiluluokkien yhteydessä toimii SUSI Campus. Tuleva harjoituskausi käynnistyy 1.9.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

2.11.2018 09:56 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin kevätsarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden niihin sarjoihin, joihin otetaan uusia joukkueita kevätkaudeksi, on alkanut. Syksyllä sarjaa pelannut joukkue ei ilmoittaudu uudelleen sarjaan, vain uudet joukkueet siis ilmoittautuvat sarjanhallinnan kautta.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #8: Liikunnan riemua ja koriksen alkeita Pikkusudet-riehoissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #7: Kutsu Tähtiseura-laatuohjelmaan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia