Satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingissä 2.–3.3.

27.2.2018

GoExpo-messujen yhteydessä 2.–3.3. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään satelliittitasoinen 3x3 -kutsuturnaus. Lisäksi sunnuntaina 4.3. pelataan amatöörisarjan turnaus, johon ilmoittautuminen on auki 2.3. asti.

 

GoExpo 3x3 –tapahtumassa pelataan perjantaina 2.3. klo 16-20 karsinta lauantain lopputurnaukseen. Lauantain turnaus alkaa klo 10 ja sijoitusottelut pelataan klo 16 alkaen. Turnauksen järjestää Yökoris.

 

Tapahtuma on saanut jälleen satelliittiturnauksen statuksen ainoana Suomessa. Lauantaina pelattavan Elite-sarjan voittanut joukkue saa suoran paikan Euroopan Challenger -turnaukseen matkoineen ja majoituksineen. Lisäksi voittajajoukkueelle on luvassa 1000 € palkintorahaa.

 

Elite sarja on 12 joukkueen kutsuturnaus, johon osallistuu joukkueita Serbiasta, Ruotsista, Turkista, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Serbiasta sekä Suomesta. Tämä tarkoittaa sitä, että turnauksessa pelataan kovatasoisinta 3x3-peliä Suomessa.

 

Turnauksen tekee kiinnostavaksi ulkomaisille joukkueille se, että tapahtuma on vuoden ensimmäisiä, josta voi varmistaa paikan Challenger-turnaukseen.

 

Sunnuntaina 4.3. pelataan amatöörisarjan turnaus alkaen klo 12. Amatöörisarjaan voi ilmoittautua oheisesta linkistä 2.3. saakka. 

 

 

Tapahtuman yhteydessä järjestetään 3x3-erotuomariklinikka, jossa kouluttajana toimii FIBA:n erotuomarikouluttaja.

 

Mitä on 3x3?

 

Yhteen koriin pelattava 3 vs 3 -koripallo, ns. katukoris, on monille tuttua aiemmilta vuosikymmeniltä. 3x3 on kansainvälisen koripalloliiton ”tuunattu” versio pelistä, jota on säännöillä muutettu nopeita ja taitavia pelaajia suosivaksi. FIBA loi 3x3-säännöt vuonna 2010 ja laji nähdään Tokion olympialaisissa vuonna 2020.

 

Merkittävimmät säännöt 3x3-pelissä ovat 12 sekunnin hyökkäysaika sekä pelin jatkuminen suoraan korin jälkeen. Nämä tekevät pelistä nopeatempoisen, sekä rautaista kuntoa vaativan.

 

Yhteydenotot ja lisätiedot: Olsi Marko, olsi.marko@hnmky.fi sekä Facebookissa 3x3Fin