Koripallomuseon näyttely Malmilla joudutaan sulkemaan

5.3.2018

Finnish Basketball Hall of Fame avasi elokuussa 2016 näyttelyn Malmilla yhteistyökumppanin, Korispisteen, tarjoamiin tiloihin. Nyt yhteistyötaho tarvitsee museon käyttämän tilan omaan liiketoimintaan, joten näyttely suljetaan viimeistään kesäkuussa 2018.

Koripallomuseon näyttelytoiminta etsii uusia tiloja. Malmilla näyttelysisältönä on ollut maajoukkueiden historia, Hall of Fame-kunniagalleria, fanikulttuuri ja pääkaupunkiseudun vuosittain kolme vaihtuvaa seuraa.

 

- Olemme saaneet jo pari sijaintiajatusta museon ystäviltä eri puolilta Suomea, mutta mielellään kuullaan ideoita, jos potentiaalisia tiloja tai yhteistyömuotoja tulee ihmisillä mieleen. Tästä yllättäen tapahtuneesta tilannemuutoksesta oppineena täytyy varmistaa sijaintikohteen pitempiaikainen sitoutuminen, sillä näyttelyn toteutus on aina taloudellisesti haastava ja runsaasti resursseja syövä toiminto. Haluan tässä yhteydessä kiittää lämpimästi niitä useita tahoja, jotka olivat auttamassa näyttelyn toteuttamisessa., summaa museonjohtaja Jari Toivonen.

 

Finnish Basketball Hall of Fame vastaa lajihistoriaan ja -kulttuuriin liittyvistä kunniagalleriasta, museotyöstä ja alumnitoiminnasta. Museotyön päätehtävä on tallentaa ja säilyttää suomalaista koripallohistoriaa. Kokoelmatyön lisäksi on tärkeää esitellä historiaa mm. esineistön ja kuva-aineiston avulla, jota varten mietitään erilaisia näyttelyratkaisuja perinteisestä näyttelystä digitaalisiin vaihtoehtoihin.

 

Yhteystiedot:
Jari Toivonen
040 5708078
jari.toivonen@kotka.fi
www.koripallomuseo.fi


Koripallomuseon näyttely suljetaan kevään 2018 aikana ja näyttelytoimintaa mietitään tarkasti uudelleen. Kuva: Harri Tahvanainen, HKM