HBA Cadets neljäs Vilnassa

30.1.2014

HBA PHYK Cadets -joukkueen toinen EYBL-turnaus Vilnassa päättyi neljänteen sijaan. Joukkue voitti viidestä pelistään kaksi.
 
- Olimme aivan liian kilttejä, totesi joukkueen päävalmentaja Harri Jokela
 
- Naapuri oli positiivisessa mielessä härski ja pelasi todella kovaa kaikki tilanteet loppuun saakka. Yhtään ilmaista palloa ei kummassakaan kenttäpäädyssä ollut saatavilla ellei ollut 100-prosenttisesti valmis pistämään itseään likoon.
 
- Hyökkäyspelaamisemme oli parhaimmillaan todella hyvää tai erinomaista kv-tasoa, mutta puolustuksessa emme pystyneet vastaamaan kovuuteen kovuudella kuin ajoittain. Se ei näissä ympyröissä riitä.
 
- Vastustajien pallollisen koria kohti hyökkääminen oli todella suoraviivaista, vauhdikasta, vahvaa ja päättäväistä. Nämä kun saimme, pois, niin kaukoheitoissa he eivät olleet kovin häävejä. Mutta ne puolustuslevypallot...
 
- Kaikki joukkueet olivat voitettavissa. Näissä ympyröissä se tarkoittaa sitä, että koko kymmenikön on onnistuttavat koko pelissä täydellisesti. Jokainen hetkenkin herpaantuminen kostautui heti.
 
EYBL-sarjassa joukkueella on jäljellä vielä ainakin yksi turnaus Valko-Venäjän Minskissä maaliskuussa. Sieltä hyvä voittosuhde ja hiukan apuja muilta, niin PHYK pelaa toukokuun lopputurnauksessa.
 
Vilnan tapahtuman korikuninkaana palkittiin pohjois-haagalaisten maajoukkuetakamies Edon Maxhuni 19,2 pisteen keskiarvolla. Tommi Rasi oli parhaimmillaan myös erittäin tarkkana kaukoheittäjänä vaikea pidettävä puolustajille. Puolustuspään rouhijaraatajana Semi Saari oli elementissään. Hän antoi mustelman mustelmasta ja näytti kuka on pomo hänen tontillaan.
 
- Kaikesta huolimatta tämäkin EYBL-tapahtuma oli loistava mittari pojille siitä miten tätä peliä pitää pelata. Nyt vain pitää harjoitella päivittäin vieläkin laadukkaammin, päätti Jokela turnausanalyysinsä.