HBA PHYK Cadets EYBL-turnauksessa Virossa

12.11.2014

18-vuotiaiden tyttöjen EYBL-sarjan toinen turnaus pelattiin Kuremaassa Virossa. Mukana oli tuttuun tapaan kahdeksan joukkuetta kuudesta eri maasta.PHYK pelasi viikonlopun aikana viisi ottelua, joista se voitti kaksi sijoittuen kuudenneksi.

 

Ensimmäisen turnauksen opit olivat menneet perille. Tytöt pelasivat paljon valmiimpaa koripalloa kuin viimeksi kookkaampia vastustajiaan vastaan. Pisimpien päät keikkuivat yli kahden metrin korkeudessa.

- Parhaimmillaan pistimme hyvin kampoihin jokaiselle joukkueelle, totesi joukkueen valmentaja Harri Jokela.

- Tasaisuuden löytäminen oli hankalaa naapurin atleettisessa kehoviidakossa. Kaikissa peleissä meillä oli kuitenkin paljon hyviä kokonaisia jaksoja ja muutamia ei niin hyviä.

- Kamppailuvoimassa ja vapaiden paikkojen suoritusvarmuudessa olemme jäljessä sarjataulukossa edellä olevia joukkueita. Ratkaisupaikkoja saimme aikaiseksi hyvin, mutta osumia ei tullut riittävästi. Puolustuspäässä pystyimme pakottamaan naapurit usein vaikeisiin kaukoheittoihin, mutta kakkospalloissa jäimme turhan usein jalkoihin.

PHYK:n parhaana palkittiin erinomaisen ennakkoluulottomasti esiintynyt vasta 8-luokkalainen Elina Arike.

Sarja jatkuu vuoden vaihteen jälkeen tammikuussa, jolloin joukkue matkaan Latvian Riikaan.

 

Kokoonpano: Mona Winter, Vilma Pöyry, Sara Bejedi, Fanny Hulmi, Veera Auvinen, Vera Lauhaluoma, Venla Viitanen, Kia Vaalavirta, Salla Saari, Elina Arike, valmentajat Harri Jokela ja Juuso Milen, fysioterapeutti Krista Puhakka, joukkueen johto Anton Telih