HBA PHYK Cadets Valko-Venäjällä

19.10.2015

Pohjois-Haagan yhteiskoulun yläasteen tyttöjen HBA-joukkue aloitti U17 EYBL-sarjan tänä viikonloppuna Valko-Venäjän Lidassa. Reilun kahden vuorokauden aikana joukkue pelasi viisi kovaa kansainvälistä ottelua voittaen niistä kaksi.

Tuttuun tapaan vastassa oli urheilullisia, taitavia, nopeita ja pitkiä koripalloilijoita. Serbian Novi Sadin joukkueen kantava voima oli vasta vuonna 2001 syntynyt ja 204 cm pitkä Jelena Mitrovic.

 

Suomalaiset saivat taas oppia miten kansainvälisillä kentillä pelataan. Pienikin nukahdus omasssa  päässä kostautui heti korina. Hyökkäyksessä pallon ilmaan saaminen pienen empimisen jälkeen oli taas mahdotonta. Toimi heti -sääntö piti jälleen kutinsa. Pähkäily johti menetykseen tai tilanteen ohi menemiseen.

 

Viisikkopelaamisessa PHYK:n tytöt pärjäsivät hyvin niin kauan kuin oma konsepti pysyi kasassa. Sen minkä joukkue joutui pituudessa, nopeudessa tai voimassa antamaan anteeksi, pystyttiin korvaamaan saumattomalla yhteispelillä. Tätä olisi tarvittu kaikissa peleissä neljän jakson verran jos olisi haluttu pelata voitosta.

 

- Kotiin tuomisina on taas aimo annos kokemusta ja kv-kovuutta. Nyt se vain pitää pystyä siirtämään omaan päivittäiseen harjoitteluun, jotta reissun anti ei menisi hukkaan, totesi joukkueen valmentaja Harri Jokela.

 

- Hienoa oli, että emme kertaakaan luovuttaneet vaikka naapuri jyräsi surutta ylitsemme. Kaikki jätettiin parketille mitä koneesta irti saatiin.

 

Joukkueen parhaana palkittiin Elina Arike. Turnauksen All Star -viisikkoon valittiin vahvan turnauksen pelannut Rosa Lehti.

 

Seuraava turnaus pelataan Slovakian Levicessä 4.-6.12.

 

Joukkueen kokoonpano:

Alexandra Ailus

Elina Arike

Sara Bejedi

Aino Köninki

Rosa Lehti

Noora Markkanen

Lotta-Kaisa Paltemaa

Ebba Pekonen

Salla Saari

Venla Viitanen

 

Valmentajat:

Harri Jokela

Juuso Milen

 

Fysioterapeutti:

Krista Puhakka

 

Joukkueen johtaja:

Anton Telih