Namika Lahti juniorit on jatkossa Lahti Basketball Juniorit

20.6.2017

Namika Lahti juniorit ry:n logo, värit ja nimi muuttuvat edustusjoukkue Lahti Basketballin kanssa saman imagon alle. Junioriseuran valmentajakuvio on myös täydentynyt kaudelle 2017–2018.

 

 

Namika Lahti juniorit ry on päättänyt kevätkokouksessa 10.5. imagon muutoksesta. Namika Lahti junioreiden nimi muuttuu jatkossa Lahti Basketball Juniorit ry:ksi. Imagon muutoksella halutaan vahvistaa lahtelaisen koripallon yhteistä ilmettä ja yhteistyötä. Muutos astuu voimaan vaiheittain 20.6.2017 alkaen.
Lahti Basketball Juniorit ry jatkaa toimintaansa itsenäisenä ry:nä, jolla on oma hallitus, talous ja päätäntävalta, mutta ulospäin seura tulee jatkossa näyttäytymään nimellä Lahti Basketball. Ensimmäisenä muutos näkyy juniorikoripalloseuran nettisivuilla, joiden värimaailma muuttuu edustuksen tunnusväreihin mustaan ja valkoiseen.

Muutoksen taustalla on juniorikoripalloseurassa pitkään pohdittu imagon päivityksen tarve. Muutos parantaa entisestään yhteistyötä edustuksen kanssa ja lapset ja nuoret voivat kantaa ylpeänä esikuviensa kanssa samaa logoa ja nimeä sekä värejä.
– Lahti Basketball on parissa vuodessa saanut aikaan todella positiivisen imagon, joka kiinnostaa pelaajia, yleisöä, valmentajia ja yhteistyökumppaneita. Junioriseuran imagonmuutoksella on monta hyvää puolta yhteisöllisyyden parantamisen, imagon päivityksen ja yhteistyön kannalta. Kuluneella kaudella muissa kaupungeissa ja yhteistyökumppanienkin puolella juniorseurastamme käytettiin nimiä Lahden NMKY:stä Lahti Basketballiin, vaikka viime kaudella kuljimme vielä nimellä Namika Lahti juniorit. Muutos auttaa selkiyttämään lahtelaisen koriksen identiteettiä ja uutta nousua, Lahti Basketball Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen kommentoi.
– On todella upea juttu, että jatkossa myös juniorikoripallo kulkee nimellä Lahti Basketball. Vaikka edustus ja juniorit ovat jatkossakin omat seurat, on tämä hieno suunta ja vahvistaa entisestään yhteistyötä, Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio kertoo.

Yhteisellä imagolla halutaan parantaa entisestään pelaajan polkua junioreista miesten edustukseen asti. Junioriseurasta tulee jatkuvasti pelaajia kokeilemaan vauhtia miesten sarjoihin ja saman logon ja nimen avulla polku paranee entisestään. Lisäksi seuroilla on suunnitteilla yhdistää voimia myös esim. yhteisen isomman leirin järjestämisessä.
Lahti Basketball Junioreiden valmentajakuvio alkaa myös selkiytyä kauden 2017-2018 osalta. Seuran toiminnanjohtajana jatkaa Jimi Koskinen yhden vuoden sopimuksella.
– On hienoa jatkaa työskentelyä seurassa lasten ja nuorten sekä koripallon parissa. Junioriseura on juuri nyt hyvässä kasvussa harrastajamäärien osalta. Viime kaudella seuran lisenssimäärien kasvu oli Suomen suurinta, kun seuralle tuli yhteensä 141 uutta lisenssipelaajaa. Alkavalla kaudella tavoitteena on pitää laatu mahdollisimman korkealla sekä tarjota harrastusmahdollisuus niin monelle lapselle ja nuorelle kuin mahdollista, Jimi kertoo.

Seuran päätoimisen valmentajan Pekka Setälän toimenkuva laajenee alkavalle kaudelle, kun Setälä toimii B-poikien vastuuvalmentajan tehtävien lisäksi seuran valmennuspäällikkönä. Setälä valittiin yhdessä Oskari Leinon kanssa kesän alussa alkaneeseen koripalloliiton HKVT- tutkintoon.
– Tosi hyvillä mielin lähden uuteen työnkuvaan. On hienoa nähdä, että seuralla on luottoa ammattitaitoon. Otan innolla vastaan valmennuspäällikön tehtävät seuran valmennuksen kehittämisessä ja valmentajien kouluttamisessa, kommentoi Pekka Setälä valmennuspäällikön pestiään.

A-pojissa päävastuussa jatkaa nuorimpana valmentajana HKVT:lle valittu Oskari Leino ja C-pojissa komennon ottaa pitkän päivätyön valmentajana tehnyt Anu Rajaniemi.
– Kiitos seuralle mahdollisuudesta jatkaa seurassa ja vielä isommassa roolissa. Nuorena valmentajana olen innolla oppimassa jotain uutta jokaisena päivänä. Todella hienoa on myös, että pystyn yhdistämän opiskelun ja valmennuksen täyspäiväisesti, Oskari Leino kertoo oppisopimuspaikastaan Lahti Basketball Junioreissa.

Anu Rajaniemi avaa C-poikien päävalmentajan pestiään - On todella siistiä valmentaa C-poikia! Tarkoituksenamme on harjoitella monipuolisesti ja yrittää saada vaikutteita muistakin lajeista, mitä voidaan hyödyntää koripallossa ja pyritään saamaan jokaiselle tarpeeksi haastava oppimisympäristö. Haasteena C-pojissa näen sen, että pojat ovat eri kasvuvaiheessa. Nuoremmille tuottaa haastetta pallon koon ja korin korkeuden muuttuminen, ja vanhemmalla ikäluokalla on jo murrosikä alkanut vauhdikkaasti ja kehon mittasuhteet voivat tuottaa hiukan hankaluuksia. Näiden asioiden yhteensovittaminen ja tukeminen onkin suurin tehtävämme. Meillä on hyvä valmentajaryhmä ikäluokassamme sekä paljon osaamista. Mottona kuitenkin, että teemme kovaa hommia, hauskuutta unohtamatta!

A-, B- ja C-juniorien kesäharjoittelu on jo jatkunut kesäkuun alusta muutaman viikon ajan. Pienempien kesäharjoittelu koostuu seuran järjestämistä kesäleireistä sekä muutamista lisäharjoituksista. Seuran joukkueet jäävät kesätauolle juhannuksesta ja heinä- elokuun vaihteessa jatkuu harjoittelu joukkueittain.


Lisätietoa seuran joukkueista ja harrasteryhmistä löytyy Lahti Basketball Junioreiden uusilta nettisivuilta osoitteesta: www.lbj.fi.