Koripallomuseossa syntymäpäivät 22.9. – uutuutena esillä ToPo ja HKT

15.9.2017

Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseo avasi uuden näyttelyn Malmilla, Helsingissä, elokuussa 2016. Näyttelysisältöä uudistetaan hiukan ja juhlitaan 1-vuotissyntymäpäiväjuhlaa perjantaina 22.9. koko päivän.

Vuoden verran Malmilla toiminut Koripallomuseon näyttely esittelee maajoukkueiden historiaa, Hall of Fame-legendoja, fanikulttuuria, sekä katukoriksen ja rap-musiikin yhteyttä. Lisäksi pelikausittain on aina esillä kolme pääkaupunkiseudun koripalloseuraa esittelyssä, jotta uusia junioreita saataisiin syventämään lajikulttuurista tietämystään ja samalla sitoutuneisuuttaan lajin pariin. Kauden 2017-2018 yhteistyöseurat ovat maineikkaat ToPo ja HKT, sekä edelliskaudelta jo tuttu HNMKY.

– Uskomme, että lajikulttuurin vahvistamisella joukkueissa on myönteisiä vaikutuksia mm. drop out-ilmiön vähenemiseen. Siksikin haluamme kannustaa joukkueita tutustumaan koripallon legendoihin ja historiaan museossa. Näyttely koostuu runsaalla määrällä kuvia ja tarinoita ollen siten kiinnostava sisällöltään kaiken ikäisille. Tilat ovat kauden aikana kaikkien korisjoukkueiden käytettävissä vaikkapa joukkueen taktiikkapalaveria tai vanhempainiltoja varten, muistuttaa museon toiminnasta vastaava Jari Toivonen.

Perjantaina 22.9. vietetään koko päivän syntymäpäiväjuhlia ja uuden näyttelysisällön avajaisia (klo 10-20) kahvitarjoilun merkeissä. Kello 18.00 on lyhyet puheenvuorot uuden näyttelyn tiimoilta. Tervetuloa kuuntelemaan, miten seurat museoyhteistyön kokevat ja millaisia värikkäitä muistoja koriskentille on mahtunut!

Koripallonäyttely ja koripallon erikoismyymälä Korispiste sijaitsevat osoitteessa Malminkaari 9. Avoinna ma-pe 10-20, la 10-17 ja su 12-17. Vapaa pääsy.

Valtakunnallisen Koripallomuseon toimintaan voit tutustua laajemmin verkkosivullamme: www.koripallomuseo.fi