BC Nokia järjestää kansainvälisen junioriturnauksen viikonloppuna

7.12.2017

BC Nokia isännöi kolmipäiväistä kansainvälistä koripalloturnausta ensi viikonloppuna 8.-10. joulukuuta. 2003- ja 2004-syntyneet nokialaiset saavat vieraakseen viikonlopun aikana joukkueita mm. Venäjältä, Ruotsista ja Virosta.


Viikonlopun aikana riittää koripallovilinää sekä lukiolla että palloiluhallissa, kun perjantain ja sunnuntain välisenä aikana pelataan peräti 34 kansainvälistä ottelua Nokialla. BC Nokian '03- ja '04-syntyneet pojat osallistuvat kuluvalla kaudella Baltic Boys Basketball League -sarjaan, jossa molemmat joukkueet ovat käyneet jo vierailemassa Baltiassa turnauksissa. Lisäksi BC Nokian '03- ja '04-syntyneiden tyttöjen yhdistelmäjoukkue ottaa osaa European Youth Basketball Leagueen (EYBL).
 

– Iso asia koko seuralle, nokialaiselle koripallolle ja koko Pirkanmaalle. Esimerkki siitä, että pienikin seura voi pelata kilpatasolla kansainvälisiä pelejä kotinurkilla, kun vain uskalletaan tehdä asioita, BC Nokian puheenjohtaja Marja Olli kommentoi.
 

– Kaikki kunnia joukkueiden taustahenkilöille. Seurana olemme mahdollistaneet sen, että löytyy salivuorot, mutta joukkueiden vanhemmat ja muut taustahenkilöt tekee kaiken homman. Siinä on monta sataa ihmistä, jotka mahdollistavat tämän viikonlopun.
 

'03-syntyneet pojat pelasivat marraskuun alussa viisi ottelua Riikassa, joista nokialaiset voittivat kolme ja hävisivät kaksi. Avausturnauksen päätösottelussa BC Nokia voitti maineikkaan Moskovan TsSKA:n 32-45. '04-syntyneiden joukkue taas vieraili Riikassa jo kaksi kuukautta sitten lokakuun alussa, jossa nokialaiset kärsivät neljä tappiota kovatasoisia vastustajia vastaan.
 

Nokialaisittain turnaus lähtee käyntiin Nokian palloiluhallissa perjantaina 8. joulukuuta kello 11:00, kun BC Nokia '03-syntyneet saa vastaansa Moskovan TsSKA:n '04-syntyneet. Kello 12:30 taas BC Nokian '04-pojat kohtaavat moskovalaisen Jump Ballin. Otteluita pelataan koko viikonlopun ajan perjantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään asti.