Honka isännöi ensimmäisenä suomalaisena seurana EGBL-liigan päätösturnausta

5.4.2018

Huhtikuun 13.-15. päivä nähdään Espoossa kansainvälisiä koripallovieraita niin Venäjältä, Pohjoismaista kuin Italiastakin. Tapiolan Hongan 2003 syntyneet tytöt järjestävät EGBL liigan (European Girls Basketball League) 2017-2018 kauden päätösturnauksen Espoossa, Tapiolassa.

 

Hongan 2003 syntyneet tytöt ovat liigassa mukana jo toista kautta. Ensimmäisen kauden tuloksena joukkueella oli historiallinen voittosuhde 25-0, eli 25 voitettua peliä ja 0 hävittyä. Lahjakkaat koripallonuoret vievätkin viime keväänä Pietarissa pelatun lopputurnauksen, eli liigan kauden 2016-2017 mestaruuden nimiinsä.

 

Kevät 2017 oli muutenkin pelaajille menestyksekäs; tytöt viimeistelivät myös kotimaassa menestyksekkään kauden voittamalla toukokuussa Kisakalliossa C-tyttöjen Suomen mestaruuden. Joukkueessa muutama pelaaja on päässyt myös näyttämään osaamistaan sekä alle 15 että alle 16-vuotiaiden maajoukkueissa.

 

- Hyvä menestys on seurausta vuosia jatkuneesta sinnikkäästä valmennustyöstä. Suuri osa joukkueen tytöistä on ollut koripalloharrastuksessa mukana jo noin 6-vuotiaasta saakka ja valmennusporukka on pysynyt lähes samana. Tiivis ja erittäin talkoohenkinen sekä kannustava vanhempien joukko on myös iso osa tytöille tärkeää harrastusta, motivaation säilymistä sekä menestystä, kertoo tyttöjä alusta saakka valmentanut Klaus Rauhansalo.

 

- Koska tytöt ovat kehittyneet ja menestyneet niin hyvin, on haasteita lähdetty hakemaan myös Suomen rajojen ulkopuolella. EGBL-liigasta on toivottu kovia ja fyysisiä vastuksia ja niitä on myös saatu. Loistavasta menestyksestä huolimatta voitot eivät suinkaan aina ole tulleet helposti. Koska joukkue on vaan niin hitsautunut yhteen ja heillä on kova taistelutaito, kovassa paikassa he myös saavat itsestään irti vielä sen ylimääräisen taistelutahdon.

 

Joukkue onkin järjestämässä ns. Superfinaalia innokkaana Espoon Tapiolassa, seuran omassa Honkahallissa. Honka saa vieraakseen seitsemän joukkuetta, joista kolme Valko-Venäjältä sekä yksi niin Venäjältä, Slovakiasta, Italiasta kuin Norjastakin.

 

Kauden mestaruus ratkeaa Honkahallilla sunnuntaina 15.4. pelattavassa finaalissa klo 12:15.

 

- Honka lähtee turnaukseen tavoittelemaan finaalipaikkaa ja puolustamaan mestaruutta. Siihen on hyvät lähtökohdat, sillä myös tällä kaudella joukkue voitti runkosarjassa lähes kaikki pelit. Yksi kahden pisteen tappio koettiin Moskovalaista Trintaa vastaan, joka nähdään myös Superfinaaleissa. Kutkuttavat lähtökohdat siis tähän kansainväliseen nuorisokoripalloturnaukseen, Rauhansalo tunnustelee.

 

Susiladies-päävalmentaja Salminen kehottaa kansaa Tapiolaan

 

Susiladiesin ja Korisliigaa pelaavan HBA-Märskyn kokenut päävalmentaja Pekka Salminen kiittelee suomalaisia juniorijoukkueita ennakkoluulottomuudesta matkalla kansainvälisille kentille.

 

- Olen ollut aika kauan mukana suomalaisessa koripallossa ja saanut todistaa huikeaa kehitystä, johon on ollut vaikuttamassa moni osaava valmentaja, seuratyöntekijä ja vapaaehtoinen. Yksi erittäin tärkeä osa tätä kehitystä on ollut kansainvälinen seurajoukkuetoiminta, Salminen lausuu.

 

- Kansainvälisissä peleissä jokainen pelaaja joutuu uudenlaisten haasteiden eteen ja olemaan joka tilanteessa oikeasti paras mahdollinen versio omasta itsestään. Suomalaisia tyttöjoukkueita on jo jonkin aikaa osallistunut näihin karkeloihin ja tuloksia on jo näkyvissä. Kansainvälinen tempo ja pelikovuus eivät tule enää kenellekään yllätyksenä, ja näin peli vääjäämättä kehittyy.

 

Salminen kehottaa suomalaista koripalloväkeä saapumaan sankoin joukoin Tapiolaan 13.-15.4. seuraamaan korkean tason kansainvälistä B-tyttökoripalloa.

 

- Tapiolassa on mahdollisuus ottaa oppia, inspiroitua ja kannustaa suomalaista tyttöjoukkuetta menestyksen tiellä.