Petri Virtanen: ”Olimme valmiita pelaamaan alusta asti”

26.2.2013 Joensuun Katajan Petri Virtanen sai lisätä tiistaina jälleen uuden luvun kansainvälisten otteluiden huippuonnistumisiensa listaan. Virtanen pussitti viisi kolmosta ja keräsi 19 pistettä, kun Kataja päihitti Turkin liigakolmonen Pinar Karsiyakan ja selvitti reittinsä EuroChallengen kahdeksan parhaan joukkoon. Virtanen kiitteli ottelun tauottua omiaan pelivalmiudesta.

Kataja piti Pinar Karsiyakaa naruissa koko ottelun ja johti kahdesti 19 pisteellä, eikä Karsiyaka onnistunut toisen puoliajan paikkaprässistään huolimatta pääsemään kahdeksaa pistettä lähemmäs.

 

Virtasen, 32, mukaan Katajan voiton avain tiistaina oli ennen kaikkea pelivalmius. Joukkue huokui täydellistä keskittymistä aina alkulämmittelystä asti.

 

– Oli todella hyvä peli meiltä. Olimme valmiina pelaamaan heti alusta asti ja noudatimme erinomaisesti valmentajan luomaa taktiikkaa, Virtanen kehaisi.

 

– Kolmannella jaksolla meiltä meni 4-5 suhteellisen vapaata kaukoheittoa putkeen ohi, mutta emme passivoituneet, vaikka vieraat tulivat kymmenen pisteen päähän. Sama kurinalaisuus lopulta kantoi voittoon.

 

Katajan pelaajat pääsivät lopulta piinasta vasta kymmenkunta sekuntia ennen ottelun ratkeamista, kun joensuulaisjoukkueen apuvalmentajat kääntyivät pelaajiston puoleen.

 

– Apukoutsit tulivat siihen kysymään, että olemmeko kuulleet, mikä oli Romaniassa pelatun matsin (Medias-Ventspils)-lopputulos. Käännyttiin kaikki koutseja kohti, niin koutsit näyttivät peukkua ja tajuttiin olevamme kahdeksan joukossa, Virtanen nauraa.

 

Vaikka Katajan EuroChallenge-urakka jatkuu maaliskuussa puolivälierillä Gravelines-Dunkerqueta vastaan, on Karsiyaka-voitolla jo erityinen asemansa Virtasen muistoissa.

 

– Olihan se uskomaton fiilis, kun pääsi kentälle tuulettelemaan paikkaa kahdeksan parhaan joukossa. Yleisö eli läpi matsin todella hyvin mukana ja toivottavasti jatkaa samaan malliin Dunkerquetakin vastaan.

 

 

Petri Virtasen kansainvälisten otteluiden tähtihetkiä

 

 

13.9.2006: B-divisioonan EM-karsinnat, Suomi-Georgia

 

Virtanen säkitti Helsingin Jäähallin korisukat rullalle pommittamalla 27 pistettä (kolmoset 7/8) Suomen hakiessa kymmenen pisteen voiton pahimmasta karsintavastustajastaan Georgiasta.

 

15.9.2007: B-divisioonan EM-karsinnat, Suomi-Romania

 

Virtanen johdatti Suomen karkuteille Romaniassa B-divisioonan nousukarsinnoissa pussittamalla 23 pistettä Suomen 111–61-voittoon päättyneessä ottelussa, joka varmisti Suomen nousun A-divisioonaan.

 

19.11.2007: EuroChallenge-karsinnat, LrNMKY-Keravnos Nikosia


Virtanen tyylitteli LrNMKY:lle ensimmäisessä osaottelussa 17 pistettä ja toisessa osaottelussa 25 pistettä, kun LrNMKY yllätti kyproslaisen Keravnosin EuroChallengen karsinnoissa.

 

17.12.2007: EuroChallenge, LrNMKY-PAOK BC Saloniki

 

Virtanen säkitti viisi kolmosta ja 20 pistettä, kun LrNMKY yllätti kreikkalaisseura PAOK:in EuroChallengen runkosarjassa.

 

17.8.2009: A-divisioonan EM-karsinnat, Suomi-Ranska

 

Tony Parker, Boris Diaw ja muut Ranskan NBA- ja Euroliiga-tähdet joutuivat lähtemään tyhjin käsin kotiinsa Vantaan Energia Areenalta, kun Suomi haki vieraistaan 77–73-voiton. Teemu Rannikko oli 21 pisteellään kentän tähti, mutta Virtasen kolmannen ja neljännen jakson kolme kolmosta näyttelivät tärkeää roolia Suomen kääntäessä ottelun kulun.

 

11.8.2010: A-divisioonan EM-karsinnat, Suomi-Israel

 

Petteri Koponen ja Hanno Möttölä olivat loukkaantuneina sivussa ja Teemu Rannikko joutui jättämään ottelun kesken, mutta ei hätää: Petri Virtanen onnistui kolmesti kolmosessaan ja keräsi 13 pistettä Suomen nipistäessä pisteen voiton Israelin Euroliiga- ja EM-kisaveteraaneista.

 

5.9.2011: EM-kisat, Suomi-Montenegro

 

Kipeästi onnistumisia kaivannut Suomi sinnitteli kauan Montenegron puolustuksen ikeessä, kunnes kentälle asteli Virtanen, joka täytti roolinsa täydellisesti: kymmenessä minuutissa kaksi kolmosta ja yhdeksän pistettä Suomen hakiessa tärkeän EM-alkusarjavoiton, joka lopulta takasi Suomelle paikan kisojen 12 parhaan joukossa.

 

25.9.2012: EuroChallenge-karsinnat, Kataja-Aliaga Petkim

 

Kataja ajautui kotikentällään pahimmillaan 17 pisteen tappioasemaan turkkilaista Aliaga Petkimiä vastaan. Katajan nosti kuitenkin sillasta Virtanen, joka kasvatti kotijoukkueen itseluottamusta 17 pisteellään. Kataja voitti lopulta kaksiosaisen karsinnan ylivoimaisesti.

 

6.11.2012: EuroChallenge, Kataja-CSU Asesoft Ploiesti

 

Kataja sai EuroChallenge-runkosarjan avausottelussa vastaansa moninkertaisen Romanian mestarin. Virtanen ei kuitenkaan kumarrellut kuvia, vaan tykitti 23 pistettä Katajan viedessä 24 pisteen voiton.

 

15.1.2013: EuroChallenge, Kataja-BK Ventspils

 

Latvialaisjoukkue BK Ventspils oli Joensuuhun saapuessaan hävinnyt koko kauden aikana vain kaksi kertaa. Latvialaisammattilaiset joutuivat kuitenkin myöntämään Katajan paremmakseen Virtasen vastatessa neljästä kolmosesta ja 22 pisteestä.

 

26.2.2013: EuroChallenge, Kataja-Pinar Karsiyaka

 

Kataja oli pakkovoiton edessä Turkin liigakolmosta vastaan tiistaina Joensuun Areenalla, ja Virtanen oli jälleen painonsa arvosta kultaa: 19 pistettä ja viisi kolmosta Katajan selvittäessä paikkansa EuroChallengen kahdeksan parhaan joukossa.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

Näytä lisää vastaavia