Bisonsin Mikko Koivisto: ”Mielenkiintoinen viikko edessä”

12.11.2013 Bisons hullaannutti viime viikolla Vantaan Energia Areenan trillerivoitollaan Pietarin Spartakista ja jatkoi Korisliigan voittoputkeaan nuijimalla Tapiolan Hongan. Mikko ”Loimaan La Bomba” Koiviston, 26, Bisonsilla on edessään kiireinen viikko – elintärkeä Eurocup-vieraspeli Ateenassa sekä Korisliigan tuplakierros kotikentällä Korihaita ja Pyrintöä vastaan.

Viimeiset kaksi Suomen mestaruutta Loimaan savitasangoille tuonut Bisons toi kauden alussa mestaruusvitjansa tärkeimmistä palasista takaisin kotimaisentroikan Mikko Koivisto-Matti Nuutinen-Ville Mäkäläinen, mutta samalla mm. Tuukka Kotin sisääntulo sekä amerikkalaisten luottopelaajien Martin Zenon ja Jeb Iveyn lähtö pakottivat tuplamestarin muuttamaan tutuksi käynyttä joukkuekonseptiaan.

 

Vaikka Bisons sai täyden kokoonpanonsa jalkeille verrattain myöhään – Susijengin menestyksekkään Slovenian EM-kisakampanjan jälkeen – loimaalaiset ovat pyyhältäneet Korisliigassa voitosta voittoon välillä vaisummillakin esityksillä.

 

Lauantaina Espoossa Bisons osoitti kuitenkin myrskyn merkkejä. Tasaisen avauspuoliskon Honkaa vastaan pelannut Bisons asteli pukukopista kentälle ärhäkkänä ja vei kolmannen jakson väkivahvaa Honkaa vastaan murskaavasti 5-27.

 

– Kieltämättä ero tuli taululle vähän yllättäen. Ei sitä pelin tiimellyksessä huomannut, kunnes katsoi tulostaululle ja huomasi että oltiin parikymmentä pistettä johdossa, kolmannen kautensa Bisonsissa aloittanut Mikko Koivisto kertailee.

 

– Honka-matsin toinen puolisko oli varmasti kauden parasta joukkuepelaamistamme, etenkin puolustuspäässä. Ja niinhän se yleensä menee, että kun onnistuu puolustuksessa, se tuottaa onnistumisia myös toisessa päässä kenttää.

 

Ensiesiintymisensä Biisonien punapaidassa teki myös yhden kauden aiemmin Suomessa pelannut korinalushärkä John Williamson, joka ryki 24 pistettä vain 19 minuutin peliajassa. Bisons-kapteeni Koivistoon uusi vahvistus teki välittömästi vaikutuksen.

 

– Tuskin olisi kaveri voinut paljon paremmin aloittaa. Toivotaan, että jatkaa samalla tavalla, Koivisto naurahtaa.

 

Heitto upposi kotikonnuilla

 

Koivistolle tarjoutui viime keskiviikkona harvinaislaatuinen mahdollisuus pelata kotikaupungissaan Vantaalla, kun Bisons kohtasi lähestulkoon pakkovoitoksi luokiteltavassa ottelussa Pietarin Spartakin.

 

Koivisto liekitti korisukkia kotiyleisön riemuksi 12 pisteellä ja neljällä onnistuneella kolmosella sekä sai kunnian tarjoilla ratkaisevan koriinjohtavan syötön kaksi sekuntia ennen loppua Tuukka Kotin ratkaisukoriin. Bisons palkitsi tunteella mukana eläneen kotiyleisönsä 74–73-voitolla.

 

– Oli kiva päästä pelaamaan ihan vanhojen kotiseutujen viereen ja vielä parempaa hakea matsista niin mieletön voitto. Kotiyleisön tuki oli aivan uskomatonta ja voitto noin isosta seurasta kasvatti uskoa tulevaan, Koivisto tunnelmoi.

 

Kevään 2013 Suomen mestaruuden jälkeen Koivisto oli jo aikeissa katsoa ulkomaan korttejaan, mutta tieto Bisonsin osallistumisesta Eurocupiin sai ”Pähkinärinteen Mark Pricen” jatkamaan Saviseudulla.

 

Bisonsin Eurocup-hanke on toistaiseksi ollut enemmän kuin palkitseva: neljä tasaista ottelua Euroopan suurseuroja vastaan, kaksi voittoa, kaksi ottelua yli 6,000-päisen Helsingin Jäähallin todistaessa sekä jännitysnäytelmä täydessä Energia Areenassa.

 

– En ole seurajoukkueurani aikana päässyt pelaamaan tällaisia pelejä aikaisemmin. Eurocup on täyttänyt kaikki odotukset. Olemme osoittaneet itsellemme ja Euroopalle pystyvämme pelaamaan voitosta ihan ketä tahansa vastaan ja tiedämme jatkopaikan olevan ihan realistinen tavoite.

 

Panionios, Korihait ja Pyrintö

 

Kahden yön jälkeen Ateenassa jysähtää, kun Bisons hakee Eurocupin ensimmäistä vierasvoittoaan perinteikkään Panioniosin vieraana.

 

Loimaalaisleirissä tiedostetaan, että Eurocupin alkulohkovaiheen ensimmäisen puoliskon päättäminen vierasvoittoon petaisi joukkueen herkulliseen asemaan, kun alkulohko kääntyy jälkipuoliskolleen ja jatkopaikkoja jaetaan.

 

– Maanantain aikana keskitytään joukkueena Panioniosiin ja eiköhän sieltä valmentajilta aika hyvät ennakkokattaukset taas tule. Billy (Keys) on pelannut aiemmin Panioniosissa ja on kertonut joukkueesta sekä kreikkalaisista olosuhteista kaikenlaista. Jokainen peli on tärkeä ja meillä on ihan täydet saumat hakea vieraspisteet, Koivisto arvioi.

 

Bisons palaa kotikonnuilleen torstaina valmistautumaan Korisliigan viikonlopun käynnistävään ”doubleheaderiin”. Perjantaina Loimaalle ui Uudestakaupungista Korihait, ja lauantaina Bisons kohtaa kotonaan Korisliigaa tappiottomana johtavan syksyn kuntopuntarin kärkijoukkueen Tampereen Pyrinnön.

 

– Mielenkiintoinen viikko edessä. Matsi kerrallaan mennään, eli nyt kaikki ajatukset on Panioniosissa ja sen jälkeen keskitytään Korihaihin, Koivisto muistuttaa, mutta kysyttäessä myöntää Pyrinnön sytyttävän.

 

– Pyrintöä vastaan meillä on aina keskimäärin vähän ylimääräistä latausta kentälle tullessa, ja yleisössäkin on yleensä menty vähän ekstrakierroksilla. Pyrinnön peliä en ole vielä tällä kaudella nähnyt, mutta kuulemani perusteella he ovat parhaiten yhteen pelaava joukkue Korisliigassa tällä hetkellä.

 

Panionios – Bisons keskiviikkona 13.11. klo 19:00 Suomen aikaa Ateenassa. Bisons-Korihait perjantaina 15.11. Loimaalla klo 18:30 ja Bisons-Pyrintö (URHOtv) lauantaina 16.11. Loimaalla klo 18:30.

 

Lisätietoja: Mikko Koivisto
 
26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

Näytä lisää vastaavia