ToPon Niina Laaksonen: ”Tavoitelistassani on Naisten Korisliigan mestaruus”

16.2.2014 Naisten Korisliigan kolminkertainen vuoden pelaaja Niina Laaksonen, 29, sai lisätäytettä palkintokaappiinsa, kun 185-senttinen sentteri palkittiin tammikuun päätteeksi kuukauden pelaajaksi. Kansainvälisen uran pelanneella sentterillä on kuitenkin selkeä tavoite, joka on vielä saavuttamatta: Naisten Korisliigan mestaruus.

- Ylivoimaisena ykkösenä tavoitelistassa on tällä hetkellä Naisten Korisliigan mestaruus. Siihen riittää vielä paloa, Laaksonen kertoo.


Sarjataulukossa Catzin ja PeKan takana kolmantena majaileva ToPo oli tammikuussa tappioton, voittaen Forssan Alun, Tapiolan Hongan ja jyväskyläläisen HoNsUn.

Helsingin NMKY:n kasvatti Laaksonen oli elementissään koko tammikuun: lopputulos oli 23,7 pistettä, 14,0 levypalloa, 1,3 riistoa, 1,3 blokkia ja 1,0 syöttöä per ottelu.

- Ihan kiva saada kuukauden pelaajan palkinto, ei siinä mitään. Kyseessä on kuitenkin vain yksi kuukausi monien seassa ja se tarkoittaa sitä, että joukkueella ja itsellä on mennyt hyvin.
 

”Menemme askel kerrallaan kohti mestaruutta”


Laaksonen pelaa toista kauttaan ToPo-paidassa ja viime kauden päätteeksi hänet kruunattiin vuoden pelaajaksi kolmatta kertaa urallaan. Laaksosen mielestä hänen roolinsa ei ole muuttunut tälle kaudelle.

- Rooli on pysynyt mielestäni samana. Meillä on sama pelaajarunko ja sama valmentaja. Tänä vuonna meillä on kuitenkin Ashlee Roberson jakamassa vastuuta.

Viime kaudella ToPo pelasi pitkään puhtaasti kotimaisella kokoonpanolla, mutta hankki vahvistuksen kesken kauden. Tänä vuonna Roberson, 25, on ollut ryhmän kanssa mukana koko runkosarjan.

- Ashlee tuo monipuolisuutta, ratkaisuvalmiutta, kokemusta ja taitoa parketille. Sekä ehdottomasti positiivista energiaa, hän sopii luonteeltaan meidän joukkueeseen.

- Tälle kaudelle meillä ei ole muuta tavoitetta kuin mestaruus. Menemme askel kerrallaan. Catz ja PeKa ovat kuitenkin vielä edellä.


ToPon huikea joukkuehenki on lähtöisin Perestä


ToPon naisista on huokunut läpi kauden iloinen tekemisen meininki, joka tarttuu pelaajista toiseen ja katsomoon saakka.

- Meillä on älyttömän hyvä henki joukkueessa. Totta kai jokaiselle joukkueelle tulee vaikeita hetkiä, mutta osaamme ottaa asiat huumorilla ja joukkueessa ei ole ryppyotsaisuutta.

Laaksonen antaa suuren osan kunniasta suomalaisen koripalloilun legendalle Kari-Pekka ”Pere” Klingalle, joka päävalmentaja osaa pistää asiat perspektiiviin.

- Pere on aivan omaa luokkaansa hengenluojana. Jos joku pelaaja on pois vireeltään, niin Pere osaa palauttaa hymyn kasvoille jollain kommentillaan. Hän ajattelee peliä pelaajien kannalta sekä arvostaa ja tukee omia pelaajiaan.

 

Niina Laaksonen ja ToPo pelaavat seuraavan kerran lauantaina 22.2 kello 15.00 Catziä vastaan Töölön Kisahallissa. SportTV näyttää ottelun suorana nettilähetyksenä.

 

Lisätietoja: Niina Laaksonen
Lisätietoja: SportTV
 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

Näytä lisää vastaavia