Katajan Juho Nenonen: ”Kilsoja on takana, mutta fabu en ole vielä”

11.4.2014 Joensuulaista Kataja Basketia kuudetta kauttaan edustava laitahyökkääjä Juho Nenonen, 26, saavutti viime päivinä merkittäviä rajapyykkejä uransa 300. runkosarjaottelun ja 2000. runkosarjapisteen muodossa. Nyt ”Neponen” odottaa kärsimättömänä Korisliigan pudotuspelejä, joihin Kataja lähtee runkosarjan kolmannelta sijalta kotiedun kera.

 Nenonen on kuluvalla kaudella pelannut Katajan paidassa puoliammattilaisena ja opettanut päivätyökseen urheilujohtamista Itä-Suomen yliopistossa.


Kauppatieteiden maisteriksi keväällä 2012 valmistunut Nenonen kertoo, että aikaa työn ja urheilun välillä sukkuloimiseen on riittänyt – ja näillä näkymin projekti jatkuu myös ensi kaudella.

– Saimme tällä viikolla jatkorahoituksen viedäksemme kaikki opinnot nettiin avoimen yliopiston käyttöön kansalliseen opintotarjontaan, Nenonen iloitsee.

– Yliopistosta on kovasti ehdotettu, että voisin alkaa väsätä väitöskirjaa, mutta se ei ole ajankohtaista ainakaan vielä. Pian alkaa pudotuspelit, ja kun ne on kunnialla saatettu loppuun, voisin miettiä asiaa.

Nenosen sopimus Katajan kanssa päättyy tähän kevääseen. Niin akateeminen ura kuin koripallourakin tulevat jatkumaan, mutta täyttä varmuutta ensi kauden pelipaikasta ei Nenosella vielä ole.

– Oli työpaikka mikä tai missä hyvänsä, koripallon ehdoilla mennään, Nenonen kertoo.

Kolmas sija jo selviö

 

Kun Korisliigan pudotuspelien ensimmäiseen otteluun on runsas viikko aikaa, Kataja Basketin leirissä on levollinen tunnelma.

Joukkue on varmistanut runkosarjan kolmannen sijansa jo hyvissä ajoin, ja viimeisimmät runkosarjaottelut ovat olleet erinomaista valmistautumista pudotuspelien haasteisiin.

– Vielä ennen pleijaripaikan varmistumista meille tuli muutama huono ottelu, erityisesti Honka-matsi meni ihan penkin alle. Viime peleissä olemme pelanneet kuitenkin aika vapautunutta koripalloa, Nenonen kertoo.

Runkosarjakausi on jälleen ollut pitkä, mutta maratonkauteen 2012/13 – EuroChallenge mukaan lukien – verrattuna kulunut kausi on ollut Nenosen mielestä suoranaisesti leppoisa.

– Viime kaudella tuntui välillä siltä, ettei ehdi muuta tehdä kuin istua bussissa ja pelata. Tällä kaudella on päässyt keskittymään treeneihinkin. Välillä on tullut notkahduksia, kun on ajettu uusia juttuja muutamia viikkoja sisään, mutta näin sopivasti kevään kunniaksi ovat palaset alkaneet loksahdella kohdilleen.

Katajan puolivälierävastustaja ei ole vielä kirkossa kuulutettu, mutta kun runkosarjaa on kaksi kierrosta pelaamatta, vahvana ehdokkaana avausvastustajaksi on Nenosen kasvattajaseura Tapiolan Honka. Nenonen ei pistäisi Espoo-Joensuu-derbyä pahakseen.

– Honka on hyvä porukka, äärimmäisen hyvin valmennettu joukkue jossa on erinomaiset vahvistukset ja laaja suomalainen rotaatio täynnä kokeneita ja nuoria pelaajia. Olisihan se kiva päästä Salmisen Pekan joukkuetta vähän näpäyttämään, Nenonen lähettää virnistäen terveisiä ex-valmentajansa suuntaan.

Aamufutiksessa junnujen joukkueessa

Joensuussa pudotuspelien synopsis on viime vuosilta tutun tuttu: hopeaa ja pronssia löytyy, mutta kultamitalia ei vielä. Vaikka Pyrintö ja Bisons ovat jyränneet Katajan eteen runkosarjassa, Nenosen mukaan Katajan luotto omaan tekemiseensä on vahva.

– Katajaa monta vuotta edustaneena tiedän, että runkosarjan voitto ei tarkoita vielä yhtään mitään suhteessa mestaruuden voittamiseen. Pyrintö ja Bisons ovat molemmat olleet todella hyviä tällä kaudella, mutta olemme pystyneet voittamaan kummatkin joukkueet.

Nenonen kertoo, että vastikään saavutetut 300 runkosarjaottelun ja 2000 pisteen rajapyykit saivat hänet miettimään jo kulkemaansa matkaa – mutta eivät varsinaisesti saaneet häntä vielä ajattelemaan ikämieskoripalloa.

– Kilsoja on takana, mutta fabu en ole vielä, Nenonen kuvailee.

– Kyllä nyt rupeaa tajuamaan, että tässä on jo 8-9 kautta vedetty pääsarjatasolla. Onneksi saan vielä Katajan aamufudiksessa pelata ajoittain junnujen joukkueessa seniorien sijaan. Siitä saa tietynlaista virtaa.

Kataja Basket päättää runkosarjansa kohtaamalla 12.4. kotonaan Korihait ja 16.4. vieraskentällä Salon Vilppaan.

Lisätietoja: Juho Nenonen
 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

Näytä lisää vastaavia