Puolivälierien haastajat itsevarmoina toisiin osaotteluihin

23.4.2014 Kauhajoen Karhu, Tapiolan Honka, Kouvolan Kouvot ja Namika Lahti hävisivät Korisliigan kevään 2014 puolivälierien avausottelut vieraskentällä, mutta tunnelma on kussakin joukkueessa itsevarma ottelusarjan 1-0-tappioasemasta huolimatta. Jokainen joukkue uskoo mahdollisuuksiinsa tasoittaa puolivälieräsarjansa torstaina.

 Pahimman tukkapöllyn puolivälierien avausottelussa sai Kauhajoen Karhu, jota KTP kyyditti Kotkan Karhuvuoren Steveco Areenalla murskalukemin 93–68.

 

Viime kevään hopeamitalisti on vaikean kevättalven jälkeen hyvässä vedossa, mutta Pohjanmaalla ei hätiköidä. Maanantain ottelun opetukset ovat tuoreena mielissä.

 

– Emme olleet maanantaina tarpeeksi huolellisia pallon kanssa ensimmäisen 20-minuuttisen aikana, ja se oli suurin ongelmamme. Heitimme pallon seinille ja kaverille, josta KTP pääsi rokottamaan, Karhun laituri Markus Molenius arvioi.

 

– Kun sen jälkeen saimme pelin rullaamaan, meidän momentumimme jäivät liian lyhyiksi ja kotkalaiset pystyisivät niiden jälkeen aina vastaamaan omillaan.

 

Molenius korostaa maltin merkitystä torstain otteluun lähdettäessä. Edessä on aivan uusi 40-minuuttinen.

 

– Ensimmäinen asia on olla ensimmäiset 5-10 minuuttia pelillisesti sillä tasolla, mitä tämän tason peleissä pitää olla. Meidän ei pidä tehdä taikatemppuja. Se riittää, että pidämme pallosta huolta, emmekä anna Kotkalle yhtään ylimääräistä pallonhallintaa oman huolimattomuutemme vuoksi.

 

– Nyt, kun pääsemme taas kotiin pelaamaan, meillä pitää olla sen mukainen itseluottamus ottaa ratkaisuja ja pistää palloa pussiin, että saadaan sarja tasoitettua.

 

Hongan Kopio nostaa palloscreenit esille

 

Joensuussa Tapiolan Honka kiusasi ennakkosuosikki Kataja Basketia ansiokkaasti rullaamalla palloscreeneistä 15 pisteen johtoon ensimmäisellä neljänneksellä ja pitämällä joensuulaisia tiukasti pihdeissään ennen kotijoukkueen päätösneljänneksen irtiottoa.

 

– Me puolustettiin melko hyvin Katajan palloscreenit pois kolmen ekan neljänneksen ajan, mutta viimeisessä Teemu (Rannikko) sai puhkottua puolustuksemme moneen otteeseen ja Jared Newson heitti kovat kolkit sisään, Hongan Villematti Kopio harmittelee.

 

Torstaina Honka toivottaa Katajan tervetulleeksi Tapiolaan, missä perinteikäs kotijoukkue saa tuekseen kotiyleisön, joka on edellisen kerran maistellut Korisliigan pudotuspelitunnelmaa keväällä 2011.

 

– Torstain pelistä tulee täysin erilainen, Kopio vakuuttaa.

 

– Maanantaina Katajan kolmosprosentti oli 50% ja meidän alle 20%, Tapiolassa prosentit voivat hyvin kääntyä toisinpäin. Ja kyllä meidän pitää onnistua täydet 40 minuuttia puolustuspelissä, etenkin palloscreenien osalta.

 

Kouvojen Seppälä: ”Mansikka-aholla tulee olemaan loistava tunnelma”

 

Loistavan kevätkauden pelannut Kouvolan Kouvot nousi Loimaalla kymmenen pisteen takaa tasoihin hallitsevaa mestaria ja ennakkosuosikkia Nilan Bisonsia vastaan, kunnes Carl Lindbomin kolmonen kaksi sekuntia ennen loppua jääti kouvolalaiset.

 

Ensimmäinen osaottelu toimi kuitenkin Kouvolle itseluottamuksen tuojana – jättiläinen oli lähellä kaatua, ja kaikki on omissa käsissä, uskoo joukkueen kirin pääarkkitehtinä maanantaina kunnostautunut Ilari Seppälä.

 

- Bisonsin karkumatkan suurin syy oli hyökkäyspelimme. Pompottelimme palloa liikaa, eikä hyökkäyksemme pyörinyt normaaliin tapaan. Bisons on niin hyvä joukkue, että heidän puolustuksen rikkomiseksi tarvitaan vähintään kaksi tai kolme ekstrasyöttöä, Seppälä arvioi.

 

Hiljaisen syyskauden jälkeen Kouvojen kotipyhättö Mansikka-aholla on kerännyt yhä enemmän katsojia sisäänsä, ja torstaina halli tulee varmasti pullistelemaan Bisonsin saapuessa kaupunkiin.

 

– Mansikka-aholla tulee varmasti olemaan loistava tunnelma. Kouvolassa on hyvä korisbuumi päällä ja katsojat ovat löytäneet hyvin peleihin runkosarjan lopussa. Uskon playoff-ottelun laittavan liikkeelle entistä enemmän katsojia, Seppälä hymyilee ja muistuttaa, että toisessa puolivälierässä joukkue ei aio vetää kaniinia hatusta.

 

– Meidän pitää pystyä pelaamaan 40 minuuttia joukkueena puolustuksessa ja erityisesti hyökkäyksessä.

 

Namikan Suoniolla lista korjattavista asioista

 

Tampereella runkosarjavoittaja Pyrinnön ja ensimmäisiä pudotuspelejään viiteen vuoteen pelaavan Namika Lahden ensimmäinen puolivälieräottelu oli luonteeltaan hyvin kaksijakoinen.

 

Tasaisen avauspuoliskon jälkeen Pyrintö tuli kopista hyvällä sykkeellä ja haki pelistä toisen puoliajan onnistumisillaan ylivoimaisen voiton.

 

– Toisella puoliajalle heitimme luokattomasti. Kotijoukkue vei kaikki levypallot ja teki helppoja koreja, Namikan kokenut takamiesvelho Roope Suonio arvioi.

 

– Puolustuksessa tuli muutama nukahdus, ja Pyrinnön tasoinen orkesteri rankaisee niistä armottomasti.

 

Joukkueet ryhmittyvät toiseen osaotteluun Lahden Suurhallissa torstaina. Tässä vaiheessa kautta joukkueet tuntevat toisensa läpikotaisin, joten Namikan tavoitteena on terävöittää vanhaa ja tuttua.

 

– Levypallopeli puolustuksessa, muutaman ongelmakohdan korjaaminen, menetysten minimointi, laadukkaampi heittopeli ja pelistä nauttiminen, listaa Suonio asioita, joiden on kohennuttava torstaiksi.

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

Näytä lisää vastaavia