Pyrinnön Antti Nikkilä: ”Kummallekin joukkueelle kova haaste edessä”

16.5.2014 19:16 Korisliigan finaaleissa on vietetty toista välipäivää otteluvoittojen ollessa tasan 1-1. Finaalisarja jatkuu perättäisinä päivinä pelattavien kolmannen ja neljännen finaaliotteluiden merkeissä. Pyrinnön sentterikonkari Antti Nikkilä, 35, myöntää kovan ottelutahdin vaatineen veronsa mutta korostaa, että tässä vaiheessa kautta on perusteetonta valitella väsymystä.

Kahden intensiivisen finaaliottelun jälkeen meneillään olevat välipäivät on vastaanotettu niin Pirkanmaalla kuin Pohjois-Karjalassakin hyvillä mielin. Pyrinnön kokeneeseen kalustoon kuuluva Susijengi-sentteri Antti Nikkilä kertoo levon tulleen tarpeeseen.

– Täytyy sanoa, että paremmalta tuntuu kuin vähän aikaa sitten. Kun välierät menivät viidenteen otteluun, onhan tässä saanut ihan tosissaan tehdä hommia palautumisen eteen, 210-senttinen kolossi naurahtaa.

Palattuaan Joensuusta Tampereelle Pyrintö palasi arkijärjestykseen verrattain pian.

– Vedimme palauttavat harjoitukset eilen ja ihan normaalit treenit tänään. Pietin (Poikola) johdolla katsoimme ottelutallennetta ja vähän kelailtiin, että missä on parantamisen varaa.

Kysymykseen toisen ottelun opetuksista Nikkilä vastaa diplomaattisesti:

– No, ainakaan Alex Wesbyn ei saa antaa heittää 36 pistettä, ”Kangasalan jätti” naurahtaa.

Nikkilä: ”Heinonen ratkaisi ensimmäisen pelin”

Toisen osaottelun jälkeen coach Poikola sekä Pyrinnön kapteeni Antero Lehto vakuuttivat ”Punakoneen” tulevan rähinällä ja aggressiivisesti kolmanteen peliin. Nikkilä on samoilla linjoilla.

– Liian passiivisia oltiin Joensuussa. Aggressiivisuustasoa pitää nostaa huomattavasti, että meillä on mahdollisuudet voittoon.

Energiatason ylläpitämisessä Pyrintöä on pudotuspeleissä auttanut vaihtomiehistö. Erityisesti Nikkilä kehuu joukkueen kakkossentteriä Petri Heinosta, joka on pelannut hienot finaalit tähän asti.

– Pete pelasi runkosarjassa silloin tällöin todella hyviä otteluita ja odotinkin, että finaaleissa hän nousee esille. Ensimmäisen finaalin kahdeksan hyökkäyslevypalloa käytännössä ratkaisivat pelin meille, Nikkilä kehuu.

– Odotan, että kolmannessa matsissa Hakametsässä on tiedossa taas kovan tason Petriä.

”Morrisonilla on erittäin hyvät kädet”

Katajan miehistöstä Nikkilän puolustusvastuulla on 205-senttinen fysiikkaihme Mike Morrison, jonka kanssa Nikkilällä on ollut kädet täynnä töitä. Nikkilä kehuu kollegaansa estoitta.

– Morrisonilla on erittäin hyvät kädet. Jos hän saa Teemulta (Rannikko) syötön lähelle koria, ongelmia tulee, kiitos hänen kimmoisuutensa ja liikkuvuutensa. Puolustajan on oltava hereillä, että pysyy korin ja miehen välissä koko ajan.

Korisliigan finaalit jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina maratontahdissa. Joukkueet kohtaavat kolmannessa ottelussa lauantaina klo 16, suuntaavat Joensuuhun ja pelaavat neljännen ottelun sunnuntaina klo 16.

Nikkilä myöntää pitkän kauden vaatineen veronsa mutta korostaa samalla, että tässä vaiheessa kautta on turha valitella väsymystä.

– Kummallekin joukkueelle kova haaste edessä. Kuitenkin, kun kautta on näin vähän otteluita jäljellä, puristetaan kaikki ulos vaan. Kauden päättymisen jälkeen ehtii kyllä levätä.

Lisätietoja: Antti Nikkilä
 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

Näytä lisää vastaavia