Katajan Robert Arnold: ”Olemme pysyneet yhdessä vaikeina hetkinä”

3.1.2015 Rajusti viime kausista uudistunut joensuulainen Kataja Basket sai vaikean syksyn jälkeen pelinsä kulkemaan joulukuussa, kun joukkue voitti kaikki neljä pelaamaansa ottelua. Korisliigan joulukuun pelaajaksi nimetty amerikkalaislaituri Robert Arnold, 26, uskoo Katajan voittaneen pahimmat vaikeutensa ja valmistautuvan vahvaan kevätkauteen.

Viimeisen runsaan kymmenen vuoden aikana Kataja Basket on kuulunut lähes kausi toisensa jälkeen Korisliigan kirkkaimpaan kärkeen, vaikka Suomen mestaruus on Joensuuta kiertänytkin.

Kataja-faneilla onkin tällä kaudella ollut aihetta totutteluun, kun massiivisesti uudistunut joukkue on lähtenyt liigakarkeloihin mitalisuosikin aseman sijaan ennakkoon keskikastiin arvioituna.

Aloitettuaan kautensa kolmella perättäisellä voitolla joensuulaiset voittivat seuraavasta yhdeksästä pelaamastaan ottelusta vain kaksi, mutta Arnold johtotähtenään Kataja kohenteli joulukuussa asemiaan liigataulukossa komeasti hakemalla neljä voittoa yhtä monesta ottelusta.

– Meillä on huikea porukka koossa, ja olemme pysyneet yhdessä vaikeina hetkinä. Olemme taistelleet läpi loukkaantumisten ja vaikeuksien, Arnold kehuu joukkuettaan.

– Kuukauden pelaajan nimitystä pidän suurena kunniana, etenkin kaiken sen kovan työn jälkeen, jota minä ja joukkuekaverini olemme tehneet koko kauden.

Eurokokemus rohkaisi

Arnold hurmasi liigayleisöä jo viime kaudella Namika Lahden paidassa. Saapuminen takaisin Suomeen oli kalifornialaislähtöiselle laitahyökkääjälle hänen omien sanojensa mukaan helppo valinta.

– Kataja on kautta linjan laadukas organisaatio. Etenkin mahdollisuus pelata EuroChallengea tämän joukkueen kanssa teki paluuvaihtoehdosta houkuttelevan.

Vaikka joensuulaiset karsiutuivat EuroChallengesta kuuden kärsimänsä tappion jälkeen, Arnold uskoo, että kovien europelien mukanaan tuoma kokemus toi henkistä ja pelillistä pääomaa joukkueen laariin pitkällä tähtäimellä.

– EuroChallenge oli upea kokemus. Pelasin näissä peleissä ensimmäistä kertaa niin kutsuttua ”kansainvälistä koripalloa”. Vaikka hävisimme kaikki kuusi otteluamme, pelasimme todella hyvin ja se on auttanut meitä Korisliigassa.

Kemiat toimivat

Kun Korisliigan runkosarjan puolimatkan krouvi lähestyy, joensuulaiset pysyttelevät tukevasti liigan kuudennella sijalla voitettuaan yhdeksän kuudestatoista ottelustaan. Syyskaudelta Arnold antaa joukkueelleen hyvän arvosanan.

– Kun tätä Katajaa vertaa edellisten vuosien joukkueeseen, kyseessä on ihan erilainen ryhmä. Viime viikkoina joukkuekemiamme on alkanut toimia ja olemme alkaneet hitsaantua yhteen, Arnold arvioi.

– Porukka on alkanut löytää toisiaan. Esimerkiksi Teemu Rannikon kanssa pelaaminen on ollut hauskaa, ja hänen pelitietoisuudestaan ammentaminen on ollut todella palkitsevaa.

Arnold nostaa käsittelyyn myös Katajan nuoren kaartin, kuten läpimurtokauttaan pelaavan Tommi Huolilan sekä rookie-kaudellaan väläytyksiä potentiaalistaan esittelevän Marcel Mooren.

– Nuoret kaverimme ovat saaneet peliaikaa ja kokemusta ja ovat kehittyneet hyvin jo kauden aikana. He kehittyvät päivittäin isommiksi osasiksi joukkuetta, Arnold pohtii.

– Pitkät kuukaudet vielä edessä, mutta meillä on todella hyvät mahdollisuudet pelata itsemme hyviin asemiin runkosarjan päätteeksi.

Lisätietoja: Robert Arnold
 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

Näytä lisää vastaavia