Virtanen ja Rannikko riemuitsivat mestaruudesta

19.5.2015 Kaksi Korisliigan veteraanipelaajaa ja liigaikonia, Petri Virtanen (34v) ja Teemu Rannikko (34v) saivat tiistaina kunnian tuuletella uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Rannikko johti kylmäpäisillä ratkaisuillaan Katajan mestaruuteen toisella Joensuun kaudellaan, kun taas Virtanen kirkasti viiden SM-hopean pettymyksen kirkastakin kirkkaampaan kultamitaliin.

Säynätsalon Riennon kasvatteihin lukeutuva, mutta yhtä kautta lukuun ottamatta vuodesta 2005 Joensuussa viihtynyt Virtanen joutui poistumaan finaaliparketeilta hopeamitali kaulassaan vuosina 2006, 2009, 2011, 2012 ja 2014.

Kaiken nähneen takamiesveteraanin kasvoilla vuorotteli mestaruuden ratkeamisen jälkeen ilmeet, jotka kielivät hämmennyksestä, liikutuksesta ja onnesta.

– Ihan uskomattomalta tuntuu, varsinkin tämän kotiyleisön edessä, Virtanen tapaili kultamitali kaulassaan.

– Tämä tunne palkitsee kaikki vuodet, mitä tähän on laitettu. En ole tottunut juhlimaan, niin täytyy harjoitella tätä vähän aikaa.

Vaikka Kataja Basket on koko 2000-luvun kuulunut Korisliigan menestyksekkäimpiin organisaatioihin, joukkue on kantanut lukuisten hopea- ja pronssimitaliensa johdosta pitkään ”ikuisen kakkosen” leimaa.

Kauteen 2014/15 lähtiessä joensuulaiset lähtivät ennakkosuosikin aseman sijaan joukkueena, jota hädin tuskin veikkailtiin mukaan pudotuspelikaavioon. Kataja Basket näytti kuitenkin sekä epäilijöille että asiantuntijoillekin pitkää nenää jyräämällä ehkä suurimpaan yllätysmestaruuteen sitten kevään 2009, jolloin Pantteria nosteli Namika Lahti.

– Epäilykset ovat antaneet meille vain lisää motivaatiota vuosien varrella. Jaksoimme uskoa itseemme ja palkintomme on, että saamme nostaa Pantteria vielä ilmaan, Virtanen nauroi.

Rannikko: ”Onhan tämä koko kausi mahtava tarina”

Ensimmäisen kerran Suomen mestaruutta juhlimaan päässyt Teemu Rannikko kiinnitti kultamitali kaulassaan huomiota joukkueensa tarinaan niin seurahistorian, kauden 2014/15 kuin finaalisarjankin näkökulmasta.

– Jos jokin seura Suomessa ansaitsi mestaruuden, niin Kataja. Seura on tehnyt niin hienoa duunia koko olemassaolonsa ajan. Olemme kasvaneet vuoden aikana niin joukkueena kuin pelaajinakin ihan hirveästi, Susijengin pitkäaikainen pelinrakentaja tuuletteli.

– Finaalit olivat oma lukunsa. Palapelimme palaset loksahtelivat kohdalleen kauden aikana yhteen, ja yksi tärkeä palanen (Tom Knight) menetettiin ekan finaalin jälkeen. Sitten tulee yksi Huolila ja vetää elämänsä kaksi parasta peliä vikaan kolmeen finaaliin. Ja sitten taas ratkaisevassa finaalissa Robert Arnold joutuu seuraamaan viimeiset minuutit penkiltä, ja silti me hoidetaan mestaruus kotiin.

Trilleriksi kehkeytyneen viidennen finaalin parhaana pelaajana palkittiin uskomattoman ottelun pelannut Tommi Huolila, joka nosteli 20 pistettä ja repi seitsemän levypalloa väkivahvan Bisons-eturivin edestä.

Ratkaisevat korit upotti puolestaan Rannikko, joka kesytti Bisonsin vapaaheittoviivalta lopullisesti yhdeksän sekuntia ennen loppua.

– Aika monta vuotta olen seissyt vapaaheittoviivalla. Ei siinä viivalle päästessä auta muu kuin nollata tilanne ja pistää pallot sisään, Rannikko lähetti terveisensä junioreille.

– Hoidettiin hienosti mestaruus kotiin. Nyt ei voi isä (Jari Rannikko) enää sanoa, että on perheen ainoa Suomen mestari!

Törmälä: ”Ei tätä voi pukea sanoiksi”

Kataja Basketin kanssa pitkän matkan aina edustusjoukkueen ensimmäisistä liigavuosista kevään 2015 Suomen mestaruuteen kulkenut joukkueenjohtaja Jukka Törmälä oli Mehtimäen jäähallin onnellisimpia miehiä tiistai-iltana.

Kuuden SM-hopean ja neljän SM-pronssin jatkoksi Törmälä sai kauan odotetun kultaisen mitalin.

– Ei tätä voi pukea sanoiksi. Aivan makeaa, kun miettii, mistä suosta me noustiin, viittasi Törmälä Bisonsin kymmenen pisteen johtoasemaan kolmannella jaksolla.

– Kaikki ne hopeavuodet on nyt kuitattu. Pantteri-patsas kiertää joukkueen keskuudessa eikä enää kenenkään tarvitse epäillä, pystymmekö me siihen. Tämä on loistava, mahtava joukkue.

Korisliigan finaalien viides osaottelu kehkeytyi Tuhkimo-tarinaksi, jossa monivuotinen hopeamitalisti kääntää täyteen ahdetun kotiareenan edessä takaa-ajoaseman voitokseen viimeisen minuutin ratkaisuilla.

– Täysi jäähalli, uskomaton kotiyleisö, viides ottelu, me ratkaistaan mestaruus ja vielä millä tavalla. Tämä on minun ilon hetkeni, Törmälä veisteli liikuttuneena.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

Näytä lisää vastaavia