Teemu Rannikko: ”Tavoitteena on uusia mestaruus”

3.10.2015 16:25 Joensuun Katajan viime kauden mestaruusjoukkueen ydinrungosta on jäljellä viisi pelaajaa. Tommi Huolila, Marius Van Andringa, Jesse Niemi, Petri Virtanen ja Teemu Rannikko. Mestaruuden lopullisesti sinetöineen hyppyheiton sukan pohjalle naulannut Rannikko, kuten myös koko Katajan organisaatio, sai vihdoin vyölleen Korisliigan mestaruuden. Uuden kauden kynnyksellä Rannikon ja Katajan tavoite on selvä, mutta miten ennakkosuosikiksi tituleerattu joukkue lähtee tuota tavoitetta saavuttamaan?

19. toukokuuta, Mehtimäen Jäähalli. 2532 katsojaa pidättää hengitystään pallon irrotessa Teemu Rannikon kädestä. Pallo matkaa ilmassa ikuisuudelta tuntuvan ajan, ja laskeutuu lopulta korirenkaan läpi. Jäähalli meinaa revetä liitoksistaan. Katajan kolmen pisteen etumatka pitää, kun Bisonsin kahden pisteen kori ja Rannikon kaksi vapaaheittoa nollaavat toisensa.

Kataja on vihdoin Korisliigan mestari.

Pikakelaus lokakuuhun, eikä mestaruus tai sen sinetöinyt heitto viivy enää Rannikon mielessä ohikiitäviä hetkiä pidempää.

- Kyllä sen heiton muistaa jos jostain näkee jonkun videon, mutta ei sitä sillä tavalla muistele. Ehkä sitten kun ura on joskus ohi, tuollaiset asiat palaavat mieleen useammin. Nyt kuitenkin keskittyminen on vain tulevassa, Rannikko vakuuttaa.

Ero viime kauteen on lähtökohdiltaan valtava. Siinä missä vuosi sitten Kataja oli vain joukkue muiden haastajien joukossa, nostavat kilpailijat nyt joensuulaiset mestarisuosikkien joukkoon. Jotkut jopa ykkössuosikiksi.

- Vuosi sitten kukaan ei odottanut meiltä mitään, nyt olemmekin kuulemma se ennakkosuosikki. Täytyy miettiä että johtuuko se vain siitä että voitimme viime vuonna, ja jos johtuu, niin onhan meillä ollut aika suurta tuo vaihtuvuus joukkueessa, Rannikko mietiskelee.

- Se vaikuttaa todella paljon. Jos sellainen teoreettinen tilanne olisi ollut mahdollista, että viime vuoden joukkue olisi jatkanut täysin samana niin olisin ollut samaa mieltä, mutta nyt olemme kuitenkin aika alkutekijöissä vielä.

”Tavoite on uusia mestaruus”

Joukkueen vaihtuvuus luo tietysti omat haasteensa etenkin kauden alkutaipaleelle. Valmentajan vaihdoksen myötä Kataja on kuitenkin siitä onnellisessa tilanteessa, että viisi mestaruusjoukkueen pelaajaa jatkaa joukkueessa, eikä se valmentajakaan täysin tuntematon naama ole.

Jukka Toijalan paluu päävalmentajan paikalle, sekä Rannikkon rooli hyökkäyksen kapellimestarina tasoittavat pomppuista tietä kummasti. Lopun kotimaisesta rungosta muodostavat Jesse Niemi (194cm/25v), Marius Van Andringa (189/21), Petri Virtanen (183/35) sekä kevään sensaatiopelaaja Tommi Huolila (198/22). Tuon pohjan päälle on hyvä lähteä rakentamaan.

Silti, kun lähteneiden pelaajien joukossa oli kolme likimain täydellisesti onnistunutta ulkomaalaishankintaa ja tulopuolella on neljä vielä lopullista tasoansa etsivää ulkomaalaispelaajaa sekä kotimaisen rungon täyttävä Atte Perttu (202/25), on luonnollista että kone ei toimi heti telineistä lähdettäessä kuin rasvattu. Rannikko kuitenkin näkee, että joukkueesta löytyy aineksia uusia viime kauden mestaruus.

- Tavoite on uusia mestaruus, mutta ei se varmasti sen helpompaa ole kuin sen ensimmäisen voittaminenkaan. Elementit siihen on kuitenkin olemassa, Rannikko pyörittelee.

- Uskon kyllä että se on mahdollista. Haasteita kuitenkin on, esimerkiksi Robert Arnoldia ei ihan kuka vaan paikkaa, mutta toisaalta Trevis Simpson (193/24) tuo pöytään joitain asioita mihin Arnold ei ihan yhtä hyvin pystynyt. Ensimmäisen kuukauden jälkeen sitä ei varmasti vielä näe, mutta uskon että keväällä pelaamme taas todella hyvää korista.

Entä sitten Toijalan paluu Pekka Salmisen vuoden pestin jälkeen? Onko miesten valmennuksessa merkittävää eroa päivittäisessä tekemisessä, vai ovatko isommat erot enemmän pelillisiä?

- Tietysti jokaisella valmentajalla on varmaan ne tietyt omat juttunsa, mutta pääpiirteet etenkin päivittäisessä tekemisessä ovat hyvin pitkälti samanlaisia, Rannikko paljastaa.

- Esimerkiksi hyökkäyksessä sitten taas tulee varmaan kauden mittaan enemmän settejä kuin mitä nyt aluksi juostaan, mutta myös viime kaudelta tuttuja, toimivaksi havaittuja asioita tehdään. Toikalta tulee omia juttuja mukaan hyökkäykseen ja osa on tuttuja ainakin puolelle joukkueesta.

”Toivottavasti kovin moni ei ainakaan toivo mun lopettavan”

Katajassa on tulevalla kaudella 80-syntyneiden trio, kun Rannikko, Virtanen ja joukkueeseen hankittu kokenut jenkkilaituri Lamayn Wilson (203/35) ovat kaikki kyseisen ikäluokan edustajia. Joukkueen ikärakenteen ollessa aika selkeästi jakautunut, mikä sitten on kolmikon rooli ryhmän sisällä?

- Kylälhän sen tietää, että jos joukkueen kolme vanhinta pelaajaa ottaa heittoja treeneissä yhteen koriin, että ketkä ne kolme pelaajaa ovat, Rannikkoa hymähtää.

- Koitetaan Peten kanssa toimia esimerkkinä nuoremmille ja sit harjoituksissa pysyä vauhdissa mukana, aika kovaa menevät noi nuoret jätkät välillä. Wilson on pelannut kovissa sarjoissa tosi kauan ja toimii varmasti todella isona apuna miedän näille ammattilaiskenttien jokapäiväiseen toimintaan vasta totutteleville ulkomaalaispelaajille.

Kuinka kauan sitten Rannikon ura vielä jatkuu? Mies vietti juuri ensimmäisen ”maajoukkueettoman kesän” tällä vuosituhannella ja on omien sanojensa mukaan ainakin lähdössä tietyllä tapaa suuremmalla innolla kauteen kuin moneen vuoteen.

Rannikolla on kahden vuoden sopimus Katajan kanssa, nähdäänkö mies vielä tuon sopimuksen jälkeen liigaparketeilla?

- Kahden vuoden sopimus tosiaan on Katajan kanssa vielä, katsotaan mitä sen jälkeen tehdään. Mä olen pistänyt koripalloon niin paljon kiinni, ja niin paljon se mulle on antanut takaisin, ettei tätä kannata tehdä sitten kun tämä ei enää tunnu hauskalta. Toivottavasti kovin moni ei ainakaan toivo mun lopettavan, Rannikko naurahtaa.

- Kyllä mä sen olen niin miettinyt, että niin kauan kun tämä on hauskaa, niin kauan mä tätä myös teen. Tietysti myös kropan pitää olla siinä kunnossa että pystyn oikeasti pelaamaan. Vuosi kerrallaan mennään eteenpäin.

Lisätiedot: Teemu Rannikko
 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

Näytä lisää vastaavia