Chris Hester sysää paineet ToPon niskaan

1.5.2010 Suuren yleisön katseiden kiinnityttyä Hanno Möttölän ja Damon Williamsin kaksinkamppailuun nousi Korisliigan finaalien ensimmäisen osaottelun ratkaisijaksi Pyrinnön Chris Hester. Toiseen finaaliotteluun valmistautuva Hester uskoo, että Pyrinnön henkinen yliote ToPosta säilyy myös sunnuntaina Helsingissä.

Finaalien avausottelussa Pyrinnön viimeisestä 29 pisteestä 17 viimeistellyt Hester myöntää, että Pyrinnöllä oli hivenen onnea matkassa torstai-iltana varsinaisen peliajan lopussa.

- Olimme hyvissä asemissa neljännen jakson alussa, mutta ToPo tuli todella lujaa lopussa ja sai kolme hyvää heittoa ilmaan. Oli meidän onnemme, että ratkaisuheitot menivät tällä kertaa ohi.

Jatkoajalla voittajasta ei runsaan kahden minuutin pelin jälkeen näyttänyt puolestaan olevan epäilystäkään. Pyrintö vei ylimääräisen viisiminuuttisen 13-6 helsinkiläisiä tasapainoisemmalla pelillä. Hesterin mukaan Pyrinnön peli oli pahasti hakusessa varsinaisen peliajan loppuminuuteilla, mutta jatkoajan alkaessa Pyynikin runsaslukuinen kotiyleisö antoi Pyrinnölle tarvittavan lisälatauksen.

- Vieraskentällä pelaava joukkue tahtoo aina ratkaista matsin varsinaisella peliajalla. Kotiyleisön merkitys korostuu minuuttien käydessä vähiin. Kun saimme jatkoajan avauskorin aikaiseksi, saimme katsojilta niin paljon ylimääräistä energiaa, että meillä ei ollut suuria vaikeuksia pitää ToPoa takanamme.

"Meidän täytyy ottaa kenttä haltuun"

Pyrinnöllä on mahdollisuus siirtyä ottelusarjassa 2-0-johtoon sunnuntaina Töölön Kisahallilla. Hester painottaa, että tamperelaisten avausvoiton jälkeen ovat paineet jälleen ToPon niskassa.

- Harjoitusottelut ja Suomen cup mukaan lukien olemme voittaneet ToPon tällä kaudella seitsemän kertaa. ToPo ei ole hävinnyt Helsingissä tällä kaudella montaakaan peliä, mutta me olemme pystyneet hakemaan Kisahallista voiton jo kahdesti, painottaa Hester.

- Meidän täytyy ottaa kenttä haltuun sunnuntaina jo ensimmäisillä minuuteilla ja pakottaa ToPo takaa-ajoasemaan. Jos saamme johdon ottelun alusta lähtien ja onnistumme tekemään korin aina ToPon kaventaessa, sitä turhautuneemmaksi ToPo käy, ja sitä hiljaisemmaksi heidän kannattajansa käyvät.

Hester muistuttaa suurta yleisöä myös pienistä eroista joukkueiden välillä. Ennen ottelusarjaa ToPon suurimmaksi eduksi Pyrintöön nähden pidettiin vaihtopenkin leveyttä, mutta avausottelussa Pyrintö löysi aina lisää energiaa penkiltään.

- Sehän on selvää, että eniten vastuuta odotetaan minulta, Damonilta (Williams) ja Kennylta (Lowe). Se riittää, että suomalaispelaajamme puolustavat lujaa ja pistävät isot heitot sisään. Jari Pulkkinen, Jesse Niemi ja Joni Harjula olivat kaikki ratkaisevissa rooleissa torstaina.

Korisliigan toinen finaaliottelu käynnistyy sunnuntaina (2.5.) Töölön Kisahallissa klo 16.

Lue myös seuraavat


Asiat

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

Näytä lisää vastaavia