Corey Smith: "Edellisillä tappioilla ei ole enää merkitystä"

3.5.2010 14:38 Korisliigan parhaaksi ulkomaalaisvahvistukseksi keväällä 2008 äänestetty Corey Smith loisti sunnuntaina kilvan muun joukkueensa kanssa ToPon tasoittaessa finaalien otteluvoitot Tampereen Pyrintöä vastaan. Smithin mukaan ToPon kauden ensimmäinen voitto Pyrinnöstä ei olisi voinut tulla parempaan aikaan.

Ennen sunnuntain ottelua ToPo oli ehtinyt hävitä Tampereen Pyrinnölle jo seitsemästi kauden 2009-10 aikana - runkosarja, finaalit, Suomen cup ja harjoitusottelut mukaan lukien. Kentän parhaimmistoon toisessa finaalissa kuuluneen Smithin mukaan finaalit ovat kuitenkin täysin oma maailmansa.

- Olemme nyt finaaleissa. Edellisillä tappioilla ei ole enää merkitystä. Kysymys on nyt siitä, kumpi voittaa ensiksi kolme ottelua, laskeskelee Smith.

- Emme olleet henkisesti valmiita vielä ensimmäiseen otteluun, mutta sunnuntaina tiesimme tasan tarkkaan, miten meidän pitää pelata voittaaksemme Pyrinnön.

ToPo teki toiseen finaaliotteluun lähdettäessä perustavan taktisen muutoksen pienentämällä avausviisikkoaan. Tyray Pearson jäi ottelun alussa penkille ja Timo Heinonen asteli alkuminuuteilta parketille Damon Williamsin varjoksi. Smith uskoo, että juuri liikkuvampaan pelityyliin siirtyminen jätti tamperelaiset kyydistä.

- Pyrintö ei ole mikään erityisen nopea joukkue. Kun pelaamme yhdellä isolla, apupuolustuksemme toimii todella hyvin ja meillä on jatkuvasti kentällä neljä ravihevosta, jotka pystyvät kontrolloimaan matsin tempoa. Heti kun saimme Kenneth Lowen sisäänajot tukittua, meillä ei ollut hätää.

Vaikka tilastojen valossa sunnuntain kärkinimet olivat Hanno Möttölä ja Obie Trotter, nostaa Smith joukkueensa ratkaisijaksi Timo Heinosen.

- Olen sanonut koko kauden, että silloin kun "Timi" tahtoo pelata, hän voi olla kentän paras pelaaja. Williams on hieno urheilija, mutta Timi ei antanut hänelle mitään ilmaiseksi.

"Tarkoituksena hiljentää tamperelaiskatsomo"

Pelikaudella 2007-08 Kouvolan Kouvot SM-hopealle johtaneella Smithillä on taskussaan yksi Korisliigan parhaan ulkomaalaisvahvistuksen palkinto. Smith nakutteli kyseisellä kaudella Kouvojen paidassa 20,5 pistettä, 8,4 levypalloa, 2,4 syöttöä ja 1,8 riistoa ottelua kohden.

Päättyvällä liigakaudella Smith käytti suuren osan runkosarjasta polvivammastaan toipumiseen ja nakutteli tilastoihin "vain" 12,8 pistettä, 4,8 levypalloa, 2,0 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden. Koripalloyleisö ounasteli kauden aikana Smithin olleen ToPon heikoin lenkki pudotuspeleihin lähdettäessä, mutta tosipeleissä hän on ollut jälleen oma, tehokas itsensä: 14,6 pistettä, 5,4 levypalloa, 2,8 syöttöä ja 1,4 riistoa kuorrutettuna huikealla 45,5 prosentin kolmosten onnistumistarkkuudella.

- Tiesin jo kauden alussa, että ToPo olisi koostumukseltaan aivan erilainen joukkue kuin Kouvot, ja että minulta ei vaadittaisi yhtä paljon omia ratkaisuja kuin pari vuotta sitten, pohtii Smith.

- Polvivamma haittasi vielä talvella, mutta tiesin olevani valmiina, kun tosipelit alkavat. Tässä ympäristössä on helppo pelata, koska ympärillä on jatkuvasti niin taitavia jätkiä.

Smith tietää, että jos ToPo mielii Suomen mestariksi, on joukkueen kukistettava Pyrintö ainakin kerran Pyynikillä. Smith myöntää tehtävän olevan haastava, mutta samalla hän uskoo joukkueensa olevan jo oikealla tiellä.

- Pelasimme torstaina paljon huonommin kuin sunnuntaina, mutta olimme jo silloin lähellä voittoa. Tiistaina tarkoituksena on parantaa vielä tämänpäiväisestä ja hiljentää tamperelaiskatsomo.

Korisliigan kolmas finaaliottelu pelataan Tampereella Pyynikin palloiluhallilla tiistaina 4. toukokuuta klo 18:30.

Lue myös seuraavat

Asiat

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

Näytä lisää vastaavia