Kouvojen Kyle Shiloh: ”Olemme todella tulivoimainen joukkue”

1.5.2016 Korisliigan kauden 2015/2016 finaaleissa kohtaavat Kouvolan Kouvot ja Tampereen Pyrintö. Runkosarjassa sijalle kolme sijoittunut Kouvot saa sarjaan kotiedun runkosarjan nelosta Pyrintöä vastaan. Kotiedun turvin ennakkosuosikkina finaaleihin lähtevän Kouvojen takakentän johtaja Kyle Shiloh on valmis taisteluun mestaruudesta. Viimeistä kertaa pelaajaurallaan.

Kouvolan Kouvojen matka Korisliigan finaaleihin kulki läpi viidenteen otteluun venyneen, Salon Vilpasta vastaan pelatun puolivälieräsarjan, sekä voitoin 4-2 Kouvoille ratkenneen BC Nokiaa vastaan pelatun välieräsarjan.

Tuon pudotuspelitaipaleen johtaminen finaaleihin asti on ollut Kouvojen joukkueelta osoitus venymiskyvystä ja vankkumattomasta uskosta omaan tekemiseen. Näitä perusarvoja edustaa myös Kouvojen takakentän monitoimityökalu, pudotuspelit finaaleihin asti 13,4 pisteen, 4,7 levypallon ja 3,4 syötön keskiarvoilla operoinut, 191-senttinen ja 30-vuotias takamies Kyle Shiloh.

Vajaat puoli tuntia illassa pelaava Shiloh saa Kouvojen välieräsarjan jälkeen yhden ylimääräisen lepopäivän verrattuna Pyrintöön, joka peittosi Helsinki Seagullsin vasta seitsemännessä välieräottelussa. Tiivistahtiset ja pelikovuudeltaan runkosarjaa pykälän kovemmat pudotuspelit ovat fyysisesti erittäin rankkoja pelaajille, joten jokaista ylimääräistä lepopäivää arvostetaan korkealle.

- Lepäämiseen käytössä olevan ajan merkitys kasvaa pudotuspelien aikana. Jos saamme siitä pienenkin edun, otamme sen tietysti ilolla vastaan, Shiloh toteaa.

- Olemme tasapainoinen joukkue ja saamme onnistumisia laajalta rintamalta. Jo senkin vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että jokainen joukkueemme jäsen on mahdollisimman hyvässä kunnossa fyysisesti finaalien alkaessa.

Kouvojen ehdoton vahvuus joukkueena on sen laadukas ja laaja takakentän rotaatio. Shiloh, Tuomas Hirvonen, David Gonzalvez, Ilari Seppälä ja D.J. Richardson muodostavat Korisliigan pelätyimmän ja tehokkaimman takakentän, joka toimii joukkueen hyökkäyspelaamisen kulmakivenä.

Kouvojen hyökkäys oli jo runkosarjan aikana sarjan parhaimmistoa, mutta pudotuspeleissä joukkue on etenkin kotiparketillaan ollut ajoittain täysin pysäyttämätön.

- Olemme todella tulivoimainen joukkue ja meiltä löytyy ratkaisijoita monelta pelipaikalta. Se on ehdoton vahvuutemme suhteessa vastustajiimme, Shiloh pyörittelee.

- Olemme kuitenkin parantaneet puolustustamme kauden aikana tasaisesti, mikä auttaa meitä kontrolloimaan otteluita. Monipuolisuutemme ja vahvuutemme molemmissa päissä kenttää antavat meille edun finaaleihin lähdettäessä.

Pelaajauran päätepysäkillä

30-vuotias Shiloh ei ikänsä puolesta ole koripalloilijana vanha, vaan lähempänä parhaita pelivuosiaan kuin ”luonnollista” lopettamispäätöstä. Kuluva kevät tulee näillä näkymin jäämään kuitenkin takamiehen pelaajauran viimeiseksi.

- Pitää paikkansa. Minua odottaa kotipuolessa loistava valmennusmahdollisuus, joka mahdollistaa akatemiatoimintani johtamisen täyspäiväisesti, Shiloh paljastaa.

- Ammattilaispelaajana Euroopassa, minulla ei ole samoja tukiverkostoja odottamassa pelaajauran päätyttyä kuin esimerkiksi NBA:ssa. En välttämättä haluaisi lopettaa pelaamista jo 30-vuotiaana, mutta tämä päätös on paras vaihtoehto minulle ja perheelleni.

Kouvojen pelaamisen moottorina toimiva Shiloh on samalla pelaajana harvinaisessa tilanteessa. Mies pääsee lopettamaan uransa omilla ehdoillaan ja taisteluun mestaruudesta joukkueen kanssa, joka on kasvanut kauden aikana vakuuttavalla tavalla yhteen ja pelaa parasta koripalloaan kauden tärkeimmillä hetkillä.

- Pelaajauran lopettaminen mestaruuteen helpottaisi pelikenttien jättämistä taakse. Tapa, jolla olemme kasvaneet yhteen joukkueena tällä kaudella, on ollut ikimuistoinen, Shiloh sanoo.

- Tuntuu, kuin mestaruus olisi meidän kohtalomme.

Joukkueen hitsautumisessa ja pelaamisen kehityskaaren aallon huipun ajoittamisessa huhti-toukokuulle, on suurimpana yksittäisenä tekijänä ollut päävalmentaja Jyri Lehtonen. Lehtosen monivuotinen työ Kouvojen peräsimessä päättyy, kuten Shiloh’n pelaajaura, tähän kevääseen.

Lehtosen kädenjälki on näkynyt läpi kauden Kouvojen pelaamisessa. Tuttuun systeemiin tehtiin vain tarvittavat muutokset ja Kouvot aloitti kauden koko sarjan kuumimpana joukkueena. Loukkaantumiset hidastivat joukkueen tahtia kauden puolivälin tienoilla, mutta kevään mittaan Kouvot on noussut mestarisuosikiksi ja on pelannut itsensä täysin ansaitusti Korisliigan finaaleihin.

- Jyri on tehnyt loistavaa työtä joukkueen kokoamisessa. Jokainen pelaaja sopii täydellisesti tähän joukkueeseen ja omaan rooliinsa, eikä ole jokapäiväistä että valmentaja onnistuu kokoamaan joukkueen näin taitavasti, Shiloh hehkuttaa.

- Hänen systeeminsä on loistava. Vieläkin tärkeämpää on se, miten hän on löytänyt joukkueeseen oikeat pelaajat jotka uskovat systeemiin ja sitoutuvat toteuttamaan sitä henkilökohtaisista tilastoista välittämättä.

”Olemme puhuneet tästä alusta asti”

Kauden vahvasti aloittanut Kouvot lukeutui ennen liigakauden alkua vähintäänkin mustien hevosten harvalukuiseen joukkoon mestarikandidaatteja mietittäessä. Kauden keskivaiheille osuneen suvantovaiheen aikana epäilijät nostivat kuitenkin päätään, eikä Kouvojen kapean rotaation uskottu riittävän mitalipeleihin asti.

Shiloh itse kärsi loukkaantumisista kauden aikana ja Kouvot tarvitsi takamies Austen Rowlandin palveluksia päästäkseen vaikeimpien aikojen yli. Shiloh palasi, Rowland lähti ja Ilari Seppälä palasi tuttuihin ympyröihin Loimaan Bisonsin riveistä juuri ennen siirtorajan umpeutumista.

Tämän jälkeen Kouvot on ollut Korisliigan parhaita joukkueita ja kotiparketillaan likimain lyömätön.

- Ammattilaispelaajana näitä mahdollisuuksia ei tule vastaan joka kausi. Puhuimme tästä vuoden alussa, joten on todella hienoa nähdä, että olemme päässeet näin pitkälle, Shiloh kertoo.

- Olemme todella valmiit finaalisarjaan. Kun pääset tähän vaiheeseen kautta, täytyy pitää huoli että teet jokaiset pienetkin yksityiskohdat oikein. Pidämme huolen, ettei finaaleista jää meidän osaltamme mitään jossiteltavaa.

Kouvot ovat olleet ”Manskarilla” sekä Kouvolan Lumon Areenalla voittamattomia tähän pisteeseen asti. Kotiedun omaava Kouvot tulee juhlimaan mestaruutta, mikäli se pitää kotikenttänsä koskemattomana myös finaalien ajan.

- Asenteemme ja jokaisen pelaajan henkinen valmistautuminen määrittävät pitkälti, miten onnistumme suoriutumaan ja toteuttamaan pelisuunnitelmaamme kovan paineen alla. Kun olemme kaikki samalla sivulla ja täysin keskittyneitä pelisuunnitelmaamme, pystymme suorittamaan korkealla tasolla koko ottelun läpi, Shiloh vakuuttaa.

- Sitä mestaruuden voittaminen vaatii. Heikot jaksot täytyy onnistua minimoimaan. Meillä on valtava määrä potentiaalia joukkueessamme ja kun jokainen pelaaja suorittaa korkealla tasolla omassa roolissaan, olemme todella hyvä joukkue.

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

Näytä lisää vastaavia