Jamar Wilson: ”Tämä on vasta turnauksen alku”

1.9.2017 klo 12:45

Kolmatta vuottaan Susijengiä edustava Jamar Wilson, 33, kohosi torstaina joukkueensa suurien sankarien joukkoon pakottamalla EM-kotikisojen avauspelin jatkoajalle rohkealla ajollaan ja viimeistelemällä 84-86-voiton Suomelle jatkoajan lopulla. Hurmoksellisen voiton jälkeen Wilson asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiinsa: että kisat ovat vasta alussa.

- Yleensä tällaisten isojen matsien jälkeen fiiliksen tasoittuminen kestää aikansa. Luulen saaneeni unta ehkä joskus kolmen aikaan yöllä. Ei mulla ole kuitenkaan mitään valittamista, olo on ihan levännyt, Wilson hymyili aamukahvinsa ääressä.

 

Susijengin 84-86-jatkoaikavoitto Ranskasta 12 167-päisen Hartwall Areenan ennätysyleisön edessä oli avauksena kuin satukirjan sivuilta. Wilson kuitenkin asettaa nopeasti asiat perspektiiviin.

 

- Eilinen voitto oli aivan uskomaton. Totuus on kuitenkin se, että tämä on vasta turnauksen alku. Meillä on neljä alkulohkopeliä edessämme, ja lähdemme voittamaan mahdollisimman monta ottelua päästäksemme Istanbulin jatkopeleihin.

 

Wilson naurahtaa kysyttäessä, miksi hän syttyy aina Ranskasta vastustajana. Uransa ensimmäisessä maaottelussa kaksi vuotta sitten Wilson kuului Susijengin rohkeimpiin ratkaisijoihin 76-67-voitossa silloisesta hallitsevasta Euroopan mestarista. Kuukautta myöhemmin hän upotti 21 pistettä, kun Susijengi avasi Montpellierin EM-alkulohkon jatkoaikaklassikolla Ranskaa vastaan.

 

- En tiedä, mikä siinä on. Jotenkin olen aina löytänyt rytmini Ranskaa vastaan. Tuntui erityisen mukavalta saada revanssi eilen. Montpellierin jatkoaikatappio kaksi vuotta sitten kirveli pitkään.

 

Susijengi viettää perjantaina välipäivää ja jatkaa kisojaan kohtaamalla lauantaina Slovenian ja sunnuntaina Puolan. Torstai-illan kotiyleisöstä huumaantunut Wilson toivoo ”kuudennen pelaajan” tuovan tukea Susijengille myös turnauksen edetessä.

 

- Eilen oli ihan mahdotonta yrittää huutaa ohjeita joukkuekavereille. Täytyi tyytyä elekieleen ja säilyttää katsekontakti. Tuossa tunnelmassa oli makea pelata. Toivottavasti samaa on vuorossa myös jatkossa.

 

Susijengi kohtaa Slovenian lauantaina 2.9. klo 20:00 Hartwall Areenalla.

 


Jamar Wilson heitti uransa isoimman korin torstai-iltana Ranskaa vastaan.
Liukasliikkeinen Wilson uskoo kuudennen yleisön tukeen jälleen lauantaina. Kuvat: Ville Vuorinen.