EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

7.9.2017 klo 18:13

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

 

- Tunnelmat vaihtelevat epäuskoisuudesta ylitsevuotavan kiitollisuuden tunteen kautta ylpeyteen, huokaa Tammivaara.  

 

- Meillä oli kisoille kolme tavoitetta. Ensimmäinen niistä oli järjestää ikimuistoinen tapahtuma ja elämys. Lisäksi tavoitteena oli taloudellisesti kestävä tulos sekä perinnön jättäminen koko suomalaiselle koris- ja urheiluperheelle, kertoo Tammivaara.

 

- Helsingissä koettu viikko oli yhtä juhlaa, täydellisyyttä hipova kokonaisuus, jota muistellaan varmasti vielä vuosikymmenien jälkeen. Näiltä osin tavoitteemme toteutui täydellisesti. Kahden muun tavoitteen toteutumista voi arvioida vasta myöhemmin. Uskomme on vahva, että myös ne toteutuvat.

 

Hartwall Arenalla EM-otteluita seurasi yli 75.000 katsojaa Susijengin kirjauttaessa omat katsojaennätyksensä uusiksi. Historiankirjoihin kirjattiin uusiksi ennätyslukemiksi 12 327 katsojaa, jotka todistivat tiistaina Suomen ottelua Kreikkaa vastaan.

 

Susijengin otteluita Helsingissä leimasi yhteisöllisyyttä ja riehakkuutta huokuva tunnelma, joka noteerattiin laajasti myös kotimaan rajojen ulkopuolella. Arenan ulkopuolella faneja palveli Fan Village, Helsingin Kansalaistorilla suuri Fanzone, jonka lisäksi Suomen otteluita on jännitetty paikallisissa Sudenpesissä ympäri Suomen.

 

- Saamamme palaute on ollut lähes poikkeuksetta positiivista ja tunnemme syvää kiitollisuutta kaikkia niitä tahoja kohtaan, jotka mahdollistivat nämä koriksen juhlaviikot. Suomalainen vieraanvaraisuus ja organisointitaito keräsivät kehuja, josta meidän on kiittäminen aivan upeaa, yli 400 vapaaehtoisen joukkoa. Meidän vapaaehtoisorganisaatiota johtaneen Ulla Karlssonin haaveena oli toistaa Lontoon olympialaisissa kokemansa vieraanvaraisuus ja lämmin vastaanotto. Se toteutui ja vapaaehtoisemme löivät kisapäiviin oman aurinkoisen ja avuliaan leimansa, kiittelee Tammivaara.

 

Kiitoksensa saavat myös valtio, Helsingin kaupunki ja muut yhteistyökumppanit.

 

- Ilman valtion tukea emme olisi voineet edes lähteä hakemaan EM-kisoja. Helsingin kaupungin ja Suomi100 -hankkeen tuki oli puolestaan tärkeä kisojen levittämisessä Arenan ulkopuolelle ja muiden kumppaneiden tuki mahdollisti fantastisen tapahtumakokonaisuuden rakentamisen.

 

- Suuri kiitos ja syvä kumarrus kuuluu myös Susijengille, jonka otteet eivät jättäneet ketään kylmäksi. Sekä faneille, jotka muodostavat kyllä melkoisen kuudennen pelaajan. Toivomme, että Helsingissä koetun kisaviikon antama energia pysyy Susijengin mukana pelien siirtyessä Istanbuliin, Tammivaara päättää.

 

Susijengi kohtaa EM-kisojen neljännesvälierissä lauantaina Italian klo 18:45 käynnistyvässä ottelussa. Yle televisioi ottelun suorana lähetyksenä TV2-kanavalla.

 


Hegemoniaviikko Helsingissä on ohi EM-kisojen siirtyessä Istanbuliin, jossa pelataan turnauksen pudotuspelit.
Susijengin katsojaennätykset pistettiin Hartwall Arenalla uusiksi. Kaikkiaan Helsingissä EM-otteluita seurasi yli 75.000 katsojaa.
Helsingin kisajärjestelyt keräsivät laajasti kehuja ja siitä suuri kiitos kuuluu yli 400 vapaaehtoisen joukolle.
Unohtumattomasta kisaviikosta kiitos kuuluu myös faneille, yhteistyötahoille sekä Susijengille, jonka EM-ottelut jatkuvat lauantaina. Kuvat: Mikko Ovaska & Matti Koskinen & Ville Vuorinen.