Carl Lindbom uusien haasteiden edessä

18.9.2017 Carl Lindbom kuului viime kaudella Korisliigassa pronssia voittaneen Seagullsin avainpelaajiin ja ansaitsi kesällä myös paikan Susijengin EM-miehistössä. EM-kilpailujen jälkeen Lindbomilla alkavat uudet haasteet, kun hän aloittaa kautensa liettualaisen Juventus Utenan riveissä.

Carl Lindbom aloittaa kautensa Juventuksessa tiistaina. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbomin arvokisadebyytti ei jättänyt ketään kylmäksi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom suuntasi lähes suoraan EM-kilpailujen jälkeen uuden seuransa riveihin, sillä Liettuan kausi alkaa jo tiistaina. Lindbom on saanut positiivisen tunteen uudesta ympäristöstään jo lyhyessä ajassa.

- Muutaman päivän olen ehtinyt olla joukkueen mukana. Olen saanut joukkueesta hyvän kuvan ja mielestäni meillä on hyvä ja kovatasoinen joukkue. Innolla odotan kauden alkua, Lindbom kertoo.

25-vuotias Lindbom ehti pelata yhdeksänä kautena Korisliigaa ja käväisi myös Saksassa Skyliners Frankfurtissa maistelemassa ammattilaiselämää vuonna 2010. Hän on jo useana vuotena lukeutunut Korisliigan parhaisiin kotimaisiin pelaajiin ja viime kauden jälkeen Lindbom päätti ajan olevan kypsä ulkomaille siirtymiseen.

- Tuntui siltä, että oli oikea aika. Panostin siihen, että saisin ulkomailta sopimuksen. Täältä löytyi sopiva paketti, jossa on mahdollisuus hyvään rooliin ja hyvä liiga, Lindbom valottaa sopimuksensa taustoja.

Koripallo on Liettuassa lähes kuin uskonto ja jo pienet lapset osaavat pallopelin alkeet. Lindbom uskookin ottavan askeleita eteenpäin vaativassa ja asiantuntevassa ympäristössä.

- Liettuassa pelataan tosi organisoitua korista. Se sopii minulle ja uskon pystyväni kehittämään peliäni taktisesti.

Lindbom teki miesten maajoukkuedebyyttinsä jo kaudella 2012 ja on kuulunut siitä lähtien Susijengin rinkiin. Tämän kesän vahvat otteet poikivat lopulta paikan myös Susijengin EM-joukkueeseen. Koripallopiireissä ”meidän Callena” tunnettu Lindbom pelasi itsensä todella koko kansan tietoisuuteen ennakkoluulottomalla arvokisadebyytillä. Tyylipuhdas kolmen pisteen heitto sukkana sisään ja uskomaton put back –donkki eivät jättäneet ketään kylmäksi. Niiden lisäksi Lindbom pelasi kokonaisuudessaan vahvan kesän. Hyvä kaukoheittäjänä tunnettu 206-senttinen laituri upotti kolmen pisteen heittonsa kesän aikana yli 60 prosentin tarkkuudella ja tilastoi myös uudeksi maajoukkueen piste-ennätyksekseen 11 harjoitusottelussa Venäjää vastaan.

- Maajoukkuekesä toi paljon itseluottamusta. Pelasin mielestäni koko kesän hyvin ja käytin saamani minuutit hyvin ja onnistuin. Kesä ruokki ehdottomasti itseluottamustani.

Mikäli Lindbom jatkaa siitä miten hän kesän maaotteluissa esiintyi, on hänellä mahdollisuus lunastaa iso tontti Juventuksen joukkueessa.

- Roolini on nelospelaajana, joka on oma paikkani. Meillä on yksi liettualainen, jonka kanssa taistelemme samasta pelipaikasta. Minulla on kaikki mahdollisuudet aloitusviisikkoon ja isoihin minuutteihin. Siitä taistellaan joka päivä.

Viime kaudella Juventus sijoittui Liettuan liigan runkosarjassa viidenneksi ja tie katkesi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Neptunasille. Joukkue pelasi myös Mestarien liigan lohkovaiheessa ja eteni pudotuspeleihin, joissa se koki lopulta tappion AEK:lle. Tällä kaudella Juventus karsii jälleen Mestarien liigaan ja se on kirkkaana myös Lindbomin tähtäimessä.

- En ole vielä kuullut joukkueen tavoitteita tulevalle kaudelle, mutta Mestarien liigan karsinnat ovat tässä heti alkuun ja se on yksi tavoite. Koko joukkue haluaa päästä pelaamaan lohkovaiheeseen.

Juventus aloittaa Mestarien liigan karsinnat kolmannelta karsintakierrokselta. Liettuan liiga käynnistyy seuran osalta tiistaina vieraskentällä Lietkabelisia vastaan.

Lisätietoja: Carl Lindbom

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia