Salin ja Koponen aloittavat Euroliigassa

12.10.2017 Euroopan kovin seurajoukkueiden kilpailu, Euroliiga, pyörähtää käyntiin torstaina. Suomalaispelaajista mukana nähdään tällä kaudella Sasu Salin sekä Petteri Koponen.

Petteri Koponen ja Sasu Salin pelaavat Euroliigaa tällä kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Petteri Koposen kausi alkaa Panathinaikosia vastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salinin Malaga saa avausottelussaan vastaan Fenerbahcen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen pelasi jo viime kaudella Euroliigaa Barcelonan mukana. Barcelonan osalta kilpailu päättyi kuitenkin pettymykseen, sillä se jäi lopulta pudotuspelien ulkopuolelle. Täksi kaudeksi rima on asetettu korkeammalle.

- Uusi joukkue ja uudet tavoitteet ja haluamme luonnollisesti menestyä Euroliigassa tällä kaudella. Pääsemme heti ensimmäisessä ottelussa kunnon testiin, kun kohtaamme Panathinaikosin. Näemme heti siinä missä menemme ja se on meille hyvä mittari, Koponen kertoo.

Barcelona kompastui viime kaudella erityisesti loukkaantumisiin. Joukkue ei koko kauden aikana päässyt juuri täysilukuisena pelaamaan. Täksi kaudeksi Barcelona kokosi laajan materiaalin uuden päävalmentaja Sito Alonson johdolla. Alonso on myös pyörittänyt Espanjan liigassa laajaa rosteria jakaen tasaisesti peliaikaa pelaajilleen.

- Olemme peluuttaneet joukkuetta aika tasaisesti ja vaihtelevasti. Haemme edelleen asetelmia ja juttuja joukkueessa. Tässä on pitkä kausi edessä. Meillä on laaja materiaali ja olemme varmasti oppineet viime kaudesta, jolloin meillä oli tosi paljon loukkaantumisia.

Koponen on saanut osansa kierrätyksestä ja peliaikaa on kertynyt kauden aikana keskimäärin noin vartin verran.

- Tietenkin olisi kiva pelata enemmän ja saada palloa, mutta kun joukkue voittaa, niin se on pääasia. Pitää vain vakuuttaa valmentajat treeneissä ja peleissä. Meillä on mielestäni joukkue, jolla voi menestyä, mutta niin meillä oli myös viime kaudella. Tärkeintä on pysyä terveenä ja saada ehjä kausi.

Salin pelasi Euroliigaa kolmen kauden ajan Olimpija Ljubljanan riveissä kausina 2010-13 ja pääsee tekemään nyt paluun parrasvaloihin.

- Siistiä päästä taas kuulemaan Euroliigan tunnusmusiikit ja päästä pelaamaan näitä pelejä, Malagan riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Salin hehkuttaa.

Malaga on aloittanut kautensa Espanjan liigassa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Salin on kuulunut heti alusta saakka joukkueen luottopelaajiin ja vastuuta on tullut. Salin on suhteellisen tyytyväinen joukkueensa kauden avaukseen.

- Ihan hyvin on mennyt. Meille on tullut pelaajia vielä aika myöhään mukaan, joten siinä mielessä ihan OK. Hieman paremmalla pelillä olisimme voineet kääntää sen tappiollisenkin pelin meille, sillä se oli aika tiukka. Parantaa pitää kuitenkin vielä. On ollut kiva pelata, kun valmentajaltakin tuntuu luottoa löytyvän.

Euroliiga pelataan tällä kaudella 16 joukkueen sarjana, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti. Runkosarjan päätteeksi kahdeksan parasta etenee pudotuspeleihin. Kova pelitahti asettaa pelaajat kovan kuormituksen alle, sillä viikossa saattaa olla kolmekin peliä.

- Paljon on matkustelua ja sitten saattaa olla parikin Euroliigan ottelua viikossa oman sarjan päälle. Tiukkoja settejä on luvassa.

Avausottelussaan Malaga saa kovimman mahdollisen haasteen, sillä se saa vieraakseen hallitsevan Euroliigan voittaja Fenerbahcen. Salin odottaa ottelua mielenkiinnolla.

- Siinä on heti Euroliigan voittaja vastaan Eurocupin voittaja. Kiva asetelma avausottelulle. Hienoa, että pääsemme pelaamaan sen kotikentällemme ja toivottaa heidät tervetulleeksi ”vihreään helvettiin”. Odotan, että katsomo on täynnä.

Malaga pääsi mukaan Euroliigaan täksi kaudeksi voitettuaan Eurocupin viime vuonna. Joukkueen ensimmäisenä tähtäimenä on selviytyminen kahdeksan parhaan joukkoon.

- Pudotuspelit ovat ehdottomasti tavoitteena. Tiukkoja pelejä on luvassa ja jokainen peli on vaikea. Siistiä päästä taas pelaamaan näitä otteluja, iloitsee Salin.

Lisätietoja: Euroliiga
 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia