Gerald Lee Junior jahtaa Israelin cupin voittoa

11.2.2018 Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod liihottaa vahvassa voittoputkessa Israelissa. Maanantaina joukkue on kuitenkin kovan haasteen edessä, kun se kohtaa Israelin cupin välieräottelussa maan ykkösseura Maccabi Tel Avivin. Lee odottaa ottelua jo vesi kielellä.

Gerald Lee on viihtynyt hyvin Israelissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

"Junnu" on pelannut erinomaista kautta Maccabi Ashdodissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lee siirtyi täksi kaudeksi Maccabi Ashdodin riveihin ja hänestä tuli samalla ensimmäinen suomalaispelaaja Israelin liigassa. Lee on viihtynyt erinomaisesti merenrantakaupungissa.

- Kaikki on mennyt aivan loistavasti eikä ole mitään valittamista. Israelilaiset ajavat vähän huonosti, mutta muuten he ovat ystävällistä kansaa ja kelitkin ovat hyvät, Lee kertoo.

Taitava ja liikkuva Lee on ollut kuin kala vedessä Israelin liigassa. Hän on kymmenessä pelaamassaan pelissä tilastoinut keskimäärin 10,6 pistettä ja 5,6 levypalloa reilun 25 minuutin peliajalla.

- Olen tykännyt pelata täällä tosi paljon. Tämä on täysin erilainen liiga missä olen aiemmin pelannut. Joukkueissa saa olla neljä amerikkalaisvahvistusta ja tällä hetkellä meillä on loukkaantuneena sivussa, joten olemme pelanneet kolmella. Toivottavasti saamme neljännen nopeasti takaisin. Muuten täällä pelataan aika erilaista koripalloa. Nelos- ja vitospaikoilla on tosi taitavia pelaajia, jotka ovat hyviä pallonkäsittelijöitä ja heittäjiä, aiemmin urallaan Italiassa, Montenegrossa, Romaniassa, Espanjassa ja Ranskassa pelannut Lee vertailee.

Maccabi Ashdod on hieman vaikean alkukauden jälkeen saanut pelinsä uomiin. Se on voittanut Israelin liigassa kuusi edellistä peliään ja jos cupin ottelut lasketaan mukaan, niin voittoputki on jo kahdeksan ottelun mittainen. Sattumaa tai ei, niin Maccabi Ashdod ei ole hävinnyt yhtään peliä sen jälkeen, kun Lee palasi kentille loppuvuoden loukkaantumisen jälkeen.

- Ei se ihan pelkästään minusta johdu, Lee naurahtaa.

- Meillä on hyvä joukkue ja minä olin viimeinen osa sitä palapeliä. Kaikki ovat pelanneet nyt paremmin kuin alkukaudesta. Olen iloinen, että olen joukkueessa, joka on monen tappion jälkeen pysynyt positiivisena ja pystynyt kääntämään kurssin, Lee jatkaa.

Leen paluun lisäksi päävalmentaja Brad Greenbergin pienet taktiset muutokset ovat tepsineet.

- Muutimme vähän puolustustaktiikkaamme ja se on toiminut hyvin. Varmaan pidämme kiinni siitä jatkossakin.

Iso haaste edessä cupin välierässä

Seuraavaksi Maccabi Ashdod saa vastaansa isoimman mahdollisen haasteen, kun se kohtaa Israelin cupin välierässä tähtiä vilisevän Euroliigajoukkue Maccabi Tel Avivin. Ashdod on jo osoittanut potentiaalinsa tällä kaudella voittaessaan kahdesti hallitsevan mestari Hapoel Jerusalemin. Maccabi Tel Aviv on kuitenkin maan kiistaton ykkösseura kaikilla mittareilla mitattuna.

- Ei ole kysymystäkään kumpi joukkue lähtee peliin altavastaajana. Meillä ei ole ottelussa mitään hävittävää, vaan pelkästään voitettavaa. Joulusta olemme lähteneet jokaiseen peliin altavastaajana ja se asetelma tuntuu sopivan meille hyvin.

Joukkueet kohtasivat sarjassa ensimmäisen kerran marraskuussa ja tuolloin Tel Aviv voitti 90-80. Lee oli tuosta ottelusta loukkaantumisen takia sivussa ja hän odottaa maanantaista ottelua vesi kielellä.

- Uskomatonta päästä pelaamaan tuollaista joukkuetta vastaan. Espanjassa pelasin Realia vastaan ja pelaaminen tuollaisia isoja seuroja vastaan on hieno kokemus, jota voi sitten muistella lämmöllä uran jälkeen.

Välierä on kerrasta poikki ja finaali pelataan torstaina. Moni ei pistäisi etukäteen rahojaan Ashdodin voitolle, mutta Lee uhkuu itseluottamusta.

- Tavoitteena on tietenkin voittaa. Kukaan ei meidän pukukopin ulkopuolella usko voittoomme, mutta me uskomme.

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia